Ηράκλειο: Με επιτυχία το 9ο εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες υγείας και περιθάλποντες ατόμων με άνοια-νόσο Alzheimer

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή περιθαλπόντων, επαγγελματιών υγείας, φοιτητών, καθηγητών και ενδιαφερόμενων πολιτών το «9ο εκπαιδευτικό σεμινάριο επαγγελματιών υγείας και περιθαλπόντων ατόμων με άνοια» στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2023 στους χώρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου και διαδικτυακά.

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια για την επιβάρυνση των περιθαλπόντων, για την αφυδάτωση και στρατηγικές ενυδάτωσης στους ηλικιωμένους, τον ρόλο των κοινωνικό

οικονομικών παραγόντων και των γηριατρικών συνδρόμων στην ευπάθεια των ηλικιωμένων ατόμων, οδηγίες για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους των περιθαλπόντων, οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών υγείας και η προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών και των περιθαλπόντων, παρουσιαστήκαν ακόμη καινοτόμες υπηρεσίες και καλές πρακτικές καθώς και διαδραστικά εργαστήρια για την πρακτική φροντίδα του ηλικιωμένου, την βελτίωση της ισορροπίας αλλά και την θεραπεία μέσα από τα παιχνίδια. Υπήρξαν συγκινητικές αναφορές από άτομα που βίωσαν σαν περιθάλποντες των δικών τους την πραγματικότητα καθώς και διαδραστικές εφαρμογές μουσικοθεραπείας σε περιθάλποντες.

Ο κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν το πως θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα τόσο των ασθενών όσο και των περιθαλπόντων τους και των οικογενειών τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές του συνεδρίου αναφέρουν τα εξής «ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης για την εξαιρετική συνεργασία στην συνδιοργάνωση, την κα Γεωργία Μηλακη η οποία κήρυξε την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου, όλους μαζί και καθέναν χωριστά τους εξαιρετικούς ομιλητές μας από το Ηράκλειο, από το Πανεπιστημιο Κρητης, το Ελ.Με.Πα., τον Δημο Μαλεβιζιου, τον Δημο Γορτυνας, Χερσονήσου, και από άλλες δομές της πόλης μας, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα με τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους, από την Πατρα, τις Σερρες, την Χαλκιδα και βέβαια την προεδρο της Πανελληνιας Ομοσπονδιας Αlzheimer καθηγήτρια Μαγδα Τσολακη από την Θεσσαλονικη, της οποίας η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τα ευρωπαϊκά προγράμματα θα αναρτηθεί ξεχωριστά εντός της εβδομάδας σε YouTube και fb, για να ενημερωθούν και όσοι ηδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές συνεργάτες και μέλη μας ειδικούς επιστήμονες και to ενδιαφερόμενο κοινό από το Ηράκλειο.

Επίσης την αντιδημαρχο κα Ρενα Παπαδακη τον κ. Κ. Φλουρη και τoυς πολλούς φίλους και τα μέλη μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Σύντομα θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη επεξεργασία των αξιολογήσεων που κατατέθηκαν με το τέλος του σεμιναρίου».

Βεβαιώσεις παρακολούθησης θα αποσταλούν ηλεκτρονικά σε όλους τους συμμετέχοντες, εντός της εβδομάδας.

Μέχρι στιγμής οι διαδικτυακές προβολές που έχουν μετρηθεί είναι 1.175 και έχουμε λάβει πολλά ευνοϊκά σχόλια.

Οι συμμετέχοντες δια ζώσης ξεπέρασαν τους 240 την Παρασκευή το πρωί, τους 180 την Παρασκευή το απόγευμα και τους 200 το Σάββατο το πρωί.

Όλες οι ομιλίες είναι προσβασιμες προς παρακολούθηση άμεσα στο facebook της Αλληλεγγύης Ηρακλείου και σε λίγες ημέρες στο κανάλι μας στο Υoutube «Αλληλεγγύη Ηρακλείου».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο, -νόσο Alzheimer,irakleio, -noso Alzheimer