Χανιά: Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την έκρηξη του αυτοκινήτου του αστυνομικού

Μετά τη χθεσινή σύλληψη ενός ατόμου στον Αποκόρωνα, ακολούθησε και δεύτερη σύλληψη για την υπόθεση εμπρησμού με εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε αστυνομικός στα Χανιά.

Η αστυνομία μετά από διερεύνηση της υπόθεσης πέρασε χειροπέδες σε δυο Έλληνες 55 και 57 χρόνων.

Θυμίζουμε ότι το περιστατικό συνέβη προχθές το βράδυ

όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε αστυνομικός και βρισκόταν στην πυλωτή διώροφης κατοικίας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο καθώς και σε δυο μοτοσυκλέτες.

Από την προανάκριση των αστυνομικών αρχών προέκυψε η χρήση Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου από τους φερόμενους δράστες.   

Το όχημα το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ χθες το απόγευμα να το οδηγεί ο ένας από τους δυο συλληφθέντες. Αμέσως προχώρησαν στην ακινητοποίηση του οχήματος.

Στη συνέχεια από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων εντοπίσθηκε δεύτερο άτομο, σχετιζόμενο με την υπόθεση.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των δυο, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, 2 κινητά τηλέφωνα, μαχαίρι και βολίδα πυροβόλου όπλου.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, κατηγορούμενοι για έκρηξη , φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για κατά περίπτωση αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα