Χανιά: Πορεία ενάντια στο διαλυτικό νομοσχέδιο για το ΚΕΘΕΑ- «Έχει διαδρομή 40 χρόνων, δεν είναι δυνατόν να καταργείται μέσα σε μία μέρα»

Remaining Time -0:00 Fullscreen

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα, το απόγευμα της Τετάρτης 22/11 η Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ και ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.
Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, τίθεται ενάντια στο επικείμενο διαλυτικό νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση του ΚΕΘΕΑ.

To απόγευμα της Τετάρτης, κόσμος έδωσε το «παρών» στο κέντρο των Χανίων δίνοντας ηχηρό μήνυμα αντίστασης στο επικείμενο νομοσχέδιο, που προβλέπει τη συγχώνευση φορέων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, βάζοντας “φρένο” σε πολλές υπηρεσίες απεξάρτησης που παρέχει το ΚΕΘΕΑ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Νεκταρία Τσάμη, κοινωνιολόγος προσωπικό θεραπείας στο πολυδύναμο κέντρο Χανίων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη:

«Σήμερα είχαμε πανελλαδική κινητοποίηση με πρωινή στάση εργασίας και πορεία το απόγευμα για το νέο νομοσχέδιο που συγχωνεύει φορείς ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Αιτούμαστε να μην προχωρήσει το νομοσχέδιο και να μην καταργηθεί η φιλοσοφία των “στεγνών” προγραμμάτων και γι’ αυτό σήμερα δώσαμε φωνή στην πόλη, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος. Το ΚΕΘΕΑ έχει μία διαδρομή 40 χρόνων πανελλαδικά, είναι σύμβουλος του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά, έχει πρωτοπορία στις θεραπευτικές κοινότητες και δεν είναι δυνατόν να καταργείται μέσα σε μία ημέρα.

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε για απεξάρτηση από παράνομες ουσίες, αλκοόλ, τζόγο και εξαρτητικές συμπεριφορές (π.χ. διαδίκτυο) δεν αναφέρονται καθόλου στο παρόν νομοσχέδιο. Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί συμπολίτες μας δε θα μπορέσουν να δεχτούν δωρεάν υπηρεσίες και θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε ιδιωτική παρακολούθηση.

Εμείς θα στηρίξουμε αυτό που γνωρίζουμε εδώ και τόσα χρόνια και αυτό ζητάμε και από τους συμπολίτες μας να κάνουν».

Στις σελίδες του ΚΕΘΕΑ υπάρχει διαθέσιμο ηλεκτρονικό ψήφισμα για τη κατάργηση του νομοσχεδίου.

Για οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία, λειτουργούν τα τηλέφωνα 28210-87040/ -02120, ενώ τα γραφεία του ΚΕΘΕΑ στα Χανιά είναι ανοιχτά καθημερινά 9-5 στην Κ. Σφακιανάκη 13, κοντά στην πλατεία 1866.

Keywords
Τυχαία Θέματα