Χανιά: Αυτό είναι το τέλος που θα πληρώνουν οι νεόνυμφοι για πολιτικό γάμο σε εξωτερικούς χώρους

Το τέλος που θα καλούνται να πληρώσουν τα ζευγάρια στον δήμο Χανίων που θα επιλέξουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο αποφάσισε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Οι πολιτικοί γάμοι εντός του δημαρχείου Χανίων θα πραγματοποιούνται χωρίς την καταβολή τέλους μόνο τις καθημερινές. Αντίθετα τέλος θα επιβάλλεται για την τέλεση γάμων στο δημαρχείο το Σαββατοκύριακο ή σε άλλους εξωτερικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

Δημαρχείο & Αύλειος χώρος από Δευτέρα έως και Παρασκευή σε εργάσιμες ημέρες και ώρες χωρίς τέλος.Δημαρχείο Σάββατο μεσημέρι από
12:00 έως 15:00 και Κυριακή από 17:00-18:30 για τους μήνες από 01/11 έως 31/05 εκάστου έτους, κόστος 150€.Δημαρχείο, Αύλειος χώρος και εκτός αυτού σε καθορισμένους χώρους (Βίλα Κούνδουρου, Πάρκο Νέας Χώρας) Σάββατο -Κυριακή, από 18:00 – 20:00 για τους μήνες από 01/06 έως και 31/10 εκάστου έτους κόστος 250€.Εκτός Δημαρχείου χωρίς προκαθορισμένη ώρα από Δευτέρα έως και Κυριακή καθ’ όλο το έτος, κόστος 400€.

Όπως αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, πέρσι τα έσοδα που εισέπραξε ο δήμος Χανίων από αυτή τη διαδικασία ήταν περίπου 11.000 ευρώ.

«Θεωρούμε ότι για τους δημότες των Χανίων η τέλεση πολιτικού γάμου σε οποιαδήποτε περιοχή του δήμου ή οποιαδήποτε ώρα θα έπρεπε να είναι δωρεάν. Συμφωνούμε να προωθούνται τα Χανιά ως γαμήλιος τουρισμός και να πληρώνει τέλος ο επισκέπτης που θέλει να κάνει πολιτικό γάμο. Όμως για τους δημότες θα έπρεπε να είναι δωρεάν» ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων, Χαράλαμπος Λουτσέτης ο οποίος καταψήφισε το θέμα.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, απαντώντας είπε ότι το να μπαίνει διάκριση στην τέλεση μιας διαδικασίας όπως ο πολιτικός γάμος, δεν είναι σωστή ενώ τόνισε ότι δεν υφίσταται νομικά τρόπος διάκρισης του οποιουδήποτε πολίτη που θέλει να τελέσει πολιτικό γάμο.

Τα τέλη ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

Τ.Λ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Αυτό,chania, afto