Εκδικάστηκε η υπόθεση του Αχιλλέα Μπέου για το συμβάν με τον Ανδρέα Τετέι και το χαρακτηρισμό «μαϊμού»

14:33 26/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Το πειθαρχικό όργανο της Super League εκδίκασε τη Δευτέρα (26.02.2024) την υπόθεση του Αχιλλέα Μπέου, που κλήθηκε ενώπιόν του προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για το περιστατικό με τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέιν και τη λέξη “μαϊμού”, στη συνάντηση πρωταθλήματος με τον Βόλο.

Ο αξιωματούχος της ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχος της θεσσαλικής πρωτεύουσας, Αχιλλέας Μπέος,

υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι ο χαρακτηρισμός “μαϊμού” που χρησιμοποίησε απευθυνόμενος στον Ανδρέα Τετέι δεν είχε ρατσιστική χροιά, ενώ κάλεσε τον 22χρονο επιθετικό της Κηφισιάς να ζητήσει συγγνώμη.

“Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό που είπα δεν είχε σχέση με εθνικότητες και χρώματα. Διαμαρτυρήθηκα, “ρε τι σφυρίζεις, μαϊμού, φάουλ, μόνος του πέφτει δεν τον ακουμπάνε”. Ειπώθηκε με την έννοια του κάλπικου και απευθυνόταν στον διαιτητή”, ισχυρίστηκε ο Αχιλλέας Μπέος.

Από την πλευρά της Κηφισιάς, ο δικηγόρος της, Αργύρης Λίβας, αντέτεινε ότι “υπάρχει το βίντεο, αρκεί αυτό, το μυαλό μας, τα αυτιά μας και η επόμενη μέρα, που με τη δική σας απόφαση θα κρίνεται αν το “μαϊμού” είναι ρατσιστικό” και ζήτησε να εφαρμοστεί το άρθρο 18 σε όλες τις διατάξεις του.

Η δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Κατερίνα Βλαχάβα, ανέφερε στη συμπληρωματική αγόρευσή της ότι “η λέξη “μαϊμού” δεν είναι ρατσιστική από μόνη της» και πως «κινδυνεύουμε να ποινικοποιούμε γνώμες και όχι πράξεις”, ενώ ζήτησε ελεγχόμενη χρήση του αντιρατσιστικού νόμου και απαλλαγή του Μπέου.

Οι δύο πλευρές έλαβαν προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων ως την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

To άρθρο Εκδικάστηκε η υπόθεση του Αχιλλέα Μπέου για το συμβάν με τον Ανδρέα Τετέι και το χαρακτηρισμό «μαϊμού» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα