Αγία Παρασκευή: Συγκλονίζει η περιγραφή του 13χρονου μαθητή – “Καλύτερα να εξευτελιστώ, παρά να μην γυρίσω σπίτι ζωντανός”

Συγκλονίζει η περιγραφή του 13χρονου μαθητή, ο οποίος έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από 3 ανήλικους στην Αγία Παρασκευή. Οι νεαροί του είχαν στήσει ενέδρα και αφού του έβγαλαν τα παπούτσια, τον ανάγκασαν να τους ακολουθεί ξυπόλητος και να γονατίσει όσο τον βιντεοσκοπούσαν και τον απειλούσαν.

“Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Ήταν τρεις. Φοβήθηκα. Σκέφτηκα μέσα μου “καλύτερα να εξευτελιστώ, από το να μην γυρίσω στο σπίτι ζωντανός”. Αναγκάστηκα να τους ακολουθήσω γιατί άρπαξαν το σκυλάκι μου και δεν ήθελα να του κάνουν κακό” είπε ο νεαρός σύμφωνα με το MEGA.

Απειλητικά

μηνύματα και τηλεφωνήματα δέχονταν και οι γονείς του παιδιού. Ανήλικοι δράστες είχαν βανδαλίσει την πολυκατοικία όπου διαμένουν αλλά και το αυτοκίνητο τους λίγο πριν επιτεθούν στον μικρό μαθητή.

“Με απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν τον σκύλο μου, αν δεν τους ακολουθήσω. Με χτύπησαν και στη συνέχεια με έβαλαν να γονατίσω και να αναφερθώ σε δύο κορίτσια, τα οποία δεν γνώριζα. Με τραβούσαν βίντεο εκείνη την στιγμή”.

Και οι τρεις δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Σοκαριστική έξαρση της βίας στους ανήλικους

Τα περιστατικά ανήλικης εγκληματικότητας έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Μέσα σε έντεκα μήνες, τριάντα ανήλικοι συνελήφθησαν για βιασμό ή απόπειρα βιασμού, 1.237 συνελήφθησαν για κλοπές, 290 για ληστείες και απόπειρες ληστείας, 524 ανήλικοι προκάλεσαν σωματικές βλάβες ενώ 2.462 παραβίασαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Για τους μήνες Ιανουάριο – Νοέμβριο του 2023 η εγκληματικότητα μεταξύ ανηλίκων παίρνει μορφή “επιδημίας”.

-Βιασμός – Απόπειρα βιασμού: 30
-Κλοπές: 1237
-Ληστεία – Απόπειρα ληστείας: 290
-Σωματική βλάβη – Επικίνδυνη σωματική βλάβη: 524
-Παραβάσεις του ΚΟΚ: 2462

Άγριο bullying

Ανήλικοι περιγράφουν άγριο και ειδεχθές bullying από συμμαθητές τους ακόμα και μέσα στον σχολικό χώρο.

“Τα βάζουνε και γλύφουν τις τουαλέτες παιδιά που έχουνε προβλήματα τα βάζουν αναγκαστικά να καπνίσουν”.

“Μπορεί να τους ζητάνε λεφτά και να μην τους δίνουν και να του βαράνε”.

Όπως λένε στο MEGA οι ανήλικοι ένα σχόλιο στα σόσιαλ μίντια ένα κοίταγμα τα μάτια μιας κοπέλας ή μια κόντρα για το ποια περιοχή είναι καλύτερη μπορεί εύκολα να οδηγήσουν σε έναν καυγά ακόμη και σε ένα αιματηρό επεισόδιο.

“Βγαίνουν για ξύλο και κάποιοι φέρνουν και μαχαίρια για να το δείξουν κιόλας”.

Η αστυνομία με χαρτογράφηση των περιοχών όπου παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας ανηλίκων θα προχωρήσει σε στοχευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ιδιαίτερα ανησυχητικής κατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγία Παρασκευή, Συγκλονίζει, 13χρονου, – “Καλύτερα,agia paraskevi, sygklonizei, 13chronou, – “kalytera