Έφτασε στα Χανιά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν- Αυτή τη στιγμή η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στη βίλα Μητσοτάκη (φωτο, βιντεο)

Στα Χανιά βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Λίγο μετά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Χακάν Φιντάν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη λωρίδα της Γάζας, ο Μπλίνκεν κατέφθασε στα Χανιά,

στον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου και θα παραμείνει για μερικές ώρες, με την αναχώρησή του να έχει προγραμματιστεί για τις 19:00.

Στο αεροδρόμιο, κατά την άφιξή του, τον υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζωρτζ Τσούνης.

#USAF SAM706 Boeing C-32A with US Secretary of State Mr. A. Blinken departed #Istanbul Airport en route to Chania International Airport in #Crete for meeting with PM Mr. K. Mitsotakis. pic.twitter.com/q9m5Xcc3ez

— AegeanHawk (@AegeanHawk) January 6, 2024

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνοδεία αστυνομικών οχημάτων αλλά και ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μετέβη, στις 17:50, στην οικία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ακρωτήρι, όπου θα πραγματοποιηθεί μία κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των δύο πολιτικών παραγόντων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου στα Χανιά, καθώς βρέθηκε στο ενετικό λιμάνι για να παρακολουθήσει την κατάδυση του Σταυρού.

Όπως είχε πρωτύτερα ανακοινώσει το Πρωθυπουργικό γραφείο, με το πέρας της συνάντησης των δύο πολιτικών, θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Κατά τη συνάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, πρόκειται να συζητηθούν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Επίκεντρο των συζητήσεων, αναμένεται να είναι οι εξελίξεις σε Μέση Ανατολή, η ανθρωπιστική κατάσταση στη λωρίδα της Γάζας αλλά και η υφιστάμενη κατάσταση σε Ουκρανία. Παράλληλα, βασικό σημείο στη συζήτηση αναμένεται να είναι και η συνεργασία Ελλάδας- ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έφτασε, Χανιά, Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν- Αυτή, Πρωθυπουργό, Μητσοτάκη,eftase, chania, amerikanos ypex antoni blinken- afti, prothypourgo, mitsotaki