Το σχόλιο της Δευτέρας - Το νέο πολυνομοσχέδιο, οι βεβαιώσεις ΕΦΚΑ, οι τροποποιητικές δηλώσεις και η διανομή κερδών

Καρποδίνης Μ. Δημήτριος
Πτυχιούχος Α.Ε.Ι.
Λογιστής - Φοροτεχνικός Α΄τάξης
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του Taxheaven

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Πολλά και σημαντικά τα θέματα τηςεβδομάδας που πέρασε γι αυτό το λόγο θαπροσπαθήσω όσο μπορώ πιο συνοπτικά να μην πλατειάζωσεβόμενος το χρόνο και την υπομονή σας.

Τέλος της εβδομάδας κατατέθηκεστη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με ταπροαπαιτούμενα (για την ολοκλήρωση της 4ηςαξιολόγησης) που επεκτείνει τη διαδικασίατου εξωδικαστικού με ρύθμιση των οφειλώνπου

έχουν βεβαιωθεί μέχρι και 31/12/2017 (από31/12/2016 που ήταν σήμερα) και επιφέρει πλήθος αλλαγών σε αρκετά θέματα που μας αφορούν.

Το νομοσχέδιο μαζί με την αιτιολογική έκθεση μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Παραθέτω επίσης τις σημαντικότερες αλλαγές όπως τις επεξεργάστηκε η επιστημονική ομάδα του κόμβου:

►Οι 20 αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και στον ΚΦΔ που έρχονται με το πολυνομοσχέδιο

►Οι αλλαγές στο ΦΠΑ με το νέο πολυνομοσχέδιο - Αλλαγές στο ειδικό καθεστώς μικρών επιχειρήσεων

►Τι αλλάζει σε εργασιακά, ασφαλιστικά, πρόνοια με το νέο πολυνομοσχέδιο

►Πολυνομοσχέδιο - Επαναφορά της ενιαίας τιμής βιβλίου

►Πολυνομοσχέδιο - Απλοποιείται ακόμη περισσότερο η διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων

►Οι τροποποιήσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων με το πολυνομοσχέδιο

Απόσήμερα ξεκινάει η συζήτηση στη Βουλή γιατην επεξεργασία των διατάξεων στιςαρμόδιες επιτροπές με την διαδικασία τουεπείγοντος και μετά για ψήφιση στηνΟλομέλεια.

Δεν ήταν όμως μόνο το νομοσχέδιο αυτό που κατατέθηκε στη Bουλή. Κατατέθηκε επίσης και το σχέδιο νόμου «Αναμόρφωση του δικαίου των ανωνύμων εταιρειών».

Με το υπόψη σχέδιο νόμου, αναμορφώνεται το δίκαιο που διέπει τη λειτουργία των Ανωνύμων Εταιρειών (Α.Ε.) (α.ν.2190/1920, όπως ισχύει) Δείτε την αιτιολογική έκθεση από εδώ ( Παραθέτω τα σημαντικότερα )

Καταργείται η έκδοση ανωνύμων μετοχών, ενώ οι ήδη εκδοθείσες ονομαστικοποιούνται υποχρεωτικά μέχρι την 1.1.2020

Ελάχιστο κεφάλαιο τα 25.000€ από 24.000€ που είναι σήμερα ενώ μειώνεται το ονομαστικό ποσό της κάθε μετοχής από 0,30€ σε 0,04€ ανά μετοχή.

Η εκτίμηση των εισφορών σε είδος κατά τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας ή την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, θα πραγματοποιείται Πλέον αποκλειστικά από δύο ορκωτούς ελεγκτές ή ελεγκτική εταιρεία και όχι από μέλη της δημόσιας εποπτεύουσας Αρχής

Τα πραγματικά κέρδη μπορούν να διανεμηθούν από την ανώνυμη εταιρεία.

Πλέον το ΔΣ μπορεί να είναι μονομελές ανεξαρτήτων μεγέθους.

Επιτρέπεται η αυτούσια (σε είδος) διανομή του προϊόντος της εκκαθάρισης στους μετόχους

Η κεφαλαιοποίηση ληξιπροθέσμων χρεών από την εταιρεία προς τον μέτοχο θα πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση ορκωτού ελεγκτή πως η οφειλή αυτή είναι υπαρκτή

Επιτρέπεται για τις ανώνυμες εταιρείες η διανομή των κερδών σε είδος όπως και η ολική ή μερική μείωση κεφαλαίου σε είδος

Αυστηροποιούνται οι ποινικές κυρώσεις για τα μέλη του Δ.Σ. Ανώνυμης εταιρείας.

Προβλέπεται μετά από αποτίμηση η ολική ή μερική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου ανώνυμης εταιρείας με καταβολή σε είδος στους μετόχους της

Με σκοπό την ταχύτερη εκκαθάριση, μετά την λύση της εταιρείας και εφόσον η εταιρεία δεν διαθέτει ενεργητικό υπάρχει η δυνατότητα να παραλειφθεί η διαδικασία εκκαθάρισης και να γίνει απευθείας διαγραφή από το ΓΕΜΗ.

Επιτρέπεται η χορήγηση δανείων και πιστώσεων σε συνδεδεμένα μέρη με την σύμφωνη άδεια του Δ.Σ.

Ελάχιστη ονομαστική αξία εταιρικού μεριδίου στις ΕΠΕ το 1€

Το σύνολο κερδών διανέμεται στους εταίρους μετά την αφαίρεση του τακτικού αποθεματικούς εκτός και εάν υπάρχει ειδική πρόβλεψη στο καταστατικό τους.

Δηλώσεις

Το θέμα γνωστό, αλλά το επισημαίνω για μια ακόμη φορά . Μετά το λάθος του Γενικού Λογιστηρίου σχετικά με την ανάρτηση των βεβαιώσεων, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προβούν σε ελέγχους σε σχέση με τα ποσά που έχουν υποβληθεί.
Όσοι ήδη έχουν υποβάλλει δηλώσεις θα πρέπει (μετά και την ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ) να προβούν στην υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.
Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να υποβάλουν την τροποποιητική δήλωση, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η νέα εκκαθάριση του φόρου. Να υπενθυμίσωπως η τροποποιητική δήλωση δεν έχει πρόστιμο εφόσον υποβληθεί εντός των προθεσμιών της αρχικής δήλωσης .

Την Τετάρτη που μας πέρασε "άνοιξε" επιτέλους και η εφαρμογή για την υποβολής φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων, ενώ πλέον μέσα στην εφαρμογή βλέπουμε και το νέο Ε3. [Δείτε το σχετικό θέμα εδώ]. Μην ξεχνάμε πως η αρχική προθεσμία υποβολής (δεν υπάρχει περίπτωση να τηρηθεί) είναι η 29/06, ενώ οι ημερομηνίες σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης από πέρυσι έχουν μετατεθεί για το πρώτο 10ήμερο του Σεπτέμβρη.

Προσοχή μόνο σε όσους έχουν περιπτώσεις διανομής κερδών σε νομικά πρόσωπα με απλογραφικά βιβλία (ΟΕ-ΕΕ) .

Όπως επισημάνθηκε από το σχετικό άρθρο του κόμβου (Χειρισμός διανομής των κερδών στις προσωπικές εταιρείες με απλογραφικά) υπάρχει ένα σοβαρό λάθος στο έντυπο Ν που αφορά την διανομή και πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

Σχετικά με το Ε3 τώρα και τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων, οι έγκριτοι συνάδελφοι Π. Βρουστούρης, Κ. Καραμάνης και Δ. Λεβεντάκης τονίζουν πως ο διαχωρισμός της επιχειρηματικής δράσης στο νέο Ε3 και η προσπάθεια αξιοποίησης των πληροφοριών αυτών για σκοπούς φορολογίας εισοδήματος, ενδέχεται να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα φαίνεται ότι προσπαθεί να επιλύσει. Πολλοί συνάδελφοι και μέσα από ερωτήσεις στα σεμινάρια έχουν εκφράσει τις απορίες τους σχετικά με το τι για παράδειγμα θεωρείτε υπηρεσία.

Πιστεύω πως ο επιμερισμός της κάθε δαπάνης πρέπει να γίνεται με βάση τα πραγματικά τεκμηριωμένα δεδομένα κυρίως για σκοπούς ορθής εσωτερικής πληροφόρησης προς την επιχείρηση.
Συμφωνώ με το συμπέρασμα του άρθρου πως οι δυσκολίες παρακολούθησης των δαπανών ανά κλάδο εκμετάλλευσης δημιουργεί κόστος και καταλήγει ίσως σε μη ελέγξιμα συμπεράσματα.
Πιστεύω πως καλό είναι το ποσοστό μικτού κέρδους που απεικονίζεται στον πίνακα Δ του Ε3 να μην περιέχει σημαντικές διακυμάνσεις διαχρονικά από έτος σε έτος υποβολής του εντύπου καθώς δημιουργεί ερωτήματα σε ενδεχόμενο φορολογικό έλεγχο.

Αγρότες

Να μην ξεχάσω επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. η Κ.Υ. Α.που περιμέναμε και αναφέρει ποια εισοδήματα δενπροσμετρούνται στο χαρακτηρισμό του κατεπάγγελμα αγρότη. Πλέονυπάρχει ταύτιση και από πλευράς υπουργείουανάπτυξης και φορολογίας πολύ σημαντικόγια τα προβλήματα που είχαν ανακύψει μετους κωδικούς 037 και 038.

Τα νέα της περασμένης εβδομάδας που πέρασε δεν αφορούν μόνο σε φορολογικά θέματα.

Υπερωρίες με SMS

Με σκοπό την καταπολέμηση τηςπαραβατικότητας από την 1ηΙουλίου η δήλωση της υπερωριακήςαπασχόλησης θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσωτου σχετικού εντύπου και μέσω της αποστολήςμηνύματος με την χρήση κινητού τηλεφώνου.Από την 1η Οκτωβρίου θα είναι δυνατή και ηυποβολή τροποποίησης ωραρίου μέσωμηνύματος κινητού τηλεφώνου.


Βεβαιώσεις ΕΦΚΑ

Αναρτήθηκαν επίσης και οι βεβαιώσεις του ΕΦΚΑ για τις εισφορές του 2017 (Δείτε το θέμα εδώ). Υποτίθεται ότι η βεβαίωση αυτή θα μας βοηθούσε να ξεκαθαρίσουμε λίγο τη φορολογική βάση, και να δούμε τελικά τι θα εκπέσουμε το 2017. Αμ, δε! Η βεβαίωση αυτή βοηθάει μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις και όχι σε όλες. Προσοχή, δεν πρέπει να θεωρήσετε —σε όλες τις περιπτώσεις— το ποσό που περιέχει ως το κονδύλι που πρέπει να αναγράψετε στο έντυπο Ε3.

Η βεβαίωση περιέχει όλες τις πληρωμές εισφορών πουκαταβλήθηκαν εντός του 2017 πλέον της καταβολής που αφοράεισφορά του 12/2017 και καταβλήθηκετον Ιανουάριο του 2018.

Να τονίσω πως εάν λάβουμε τις καταβλητέεςεισφορές του 2017 από την βεβαίωση εκκαθάρισηςεισφορών του ΕΦΚΑ θα έχουμε το ποσό που αποτελείτην λογιστική μας βάση. Το ποσό της φορολογικήςβάσης λαμβάνεται από τις εμπρόθεσμεςπληρωμές (π.χ. του 2016 ή του 2017) πουκαταβλήθηκαν για το 2017 στις ορθές καταβολέςκαι όχι σε τυχόν αυθαίρετες προσαυξημένεςπου στην πραγματικότητα τα ποσά αυτάαποτελούν προκαταβολή για την επόμενηχρήση.

Δείτε και το σχετικό το briefing της παρασκευή για περισσότερα σχετικά με το θέμα .

●●●

ΦΠΑ

Θα επανέλθουμε με σχετική επισήμανση ωστόσο καλό είναι να προετοιμάζεστε σιγά σιγά για τυχόν ρυθμίσειςκαι προετοιμασία στο λογισμικό σας γιατις εταιρείας που δραστηριοποιούνται στα 5εναπομείναντα νησιά προσφυγικών ροών πουαπό 01/07 θα έχουμε την κατάργηση τουμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ .

●●●

Επισημάνσεις

■ Διάκριση εισοδημάτων. Ποια ποσά δεν αποτελούν εισόδημα και δεν αναγράφονται στη δήλωση, ποια απαλλάσσονται του φόρου και ποια δικαιολογούν τεκμήριο

■ Έκπτωση πρόβλεψης για επισφαλή απαίτηση από πελάτη ΟΕ - ΣΟΛ ΑΕ

■ H έννοια της υπηρεσίας και τα προβλήματα με τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων στο νέο έντυπο Ε3

●●●

Φορολογικές αποφάσεις και άλλα ενδιαφέροντα:

Απόρριψη προσφυγής για μείωση φορολογικής βάσης ΦΠΑ απαιτήσεων που διαγράφηκαν

Περίληψη

Σημαντικό θέμα καθώς προκύπτει από τιμολογήσεις ποσών που δεν έχει ποτέ εισπραχθεί αποδίδοντας το ΦΠΑ. Στη παρούσα απόφαση επιχείρηση προσπάθησε με αίτησή της στη Δ.Ο.Υ. να της επιστραφεί ο ΦΠΑ τον οποίο είχε μεν καταβάλει από τιμολογήσεις που δεν εισέπραξε ποτέ καθώς τα ποσά αυτά είχαν κουρευτεί.

Η Δ.Ε.Δ. μέσω απόφασής της απέρριψε την προσφυγή της παραπάνω επιχείρησης η οποία αιτήθηκε την επιστροφή του Φ.Π.Α. το οποίο δεν εισπράχθηκε καθώς σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο για να της επιστραφεί ο ΦΠΑ πρέπει η εταιρεία που χρωστάει και τις έγινε κούρεμα των υποχρεώσεων πρέπει να έχει μπει σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Κακώς διότι ναι μεν το εθνικό μας δίκαιο απαγορεύει την επιστροφή ΦΠΑ παρά μόνο όταν υφίσταται εκκαθάριση. Είμαι της γνώμης πως είναι άδικο να καταβάλλεις ΦΠΑ που δεν έχεις εισπράξει ποτέ από τον αντισυμβαλλόμενο που τιμολόγησες.

ΠΟΛ.1080/2018 Υπογραφή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ορκωτών ελεγκτών λογιστών

Περίληψη

Αφορά το δικαίωμα να υπογράφουν τις προσωπικές τους δηλώσεις εισοδήματος

ΠΟΛ.1090/2018 Τροποποίηση της αριθμ. ΠΟΛ.1144/2017 (Β΄ 3477) υπουργικής απόφασης σχετικά με τον προσδιορισμό των ημερομηνιών έναρξης ισχύος και εφαρμογής της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμόδιων Αρχών για την Αυτόματη Ανταλλαγή Πληροφοριών Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών (ΠΣΑΑ) σε διμερή βάση δυνάμει του άρθρου πέμπτου παρ. 2 δεύτερο εδάφιο του ν. 4428/2016 (Α΄ 190)

Περίληψη

Αφορά πίνακα με τα έτη για τα οποία εφαρμόζεται η ανταλλαγή πληροφοριών.

ΠΟΛ.1105/2018 Κοινοποίηση των διατάξεων του κεφαλαίου Β΄ «Αδειοδότηση και λειτουργία επιχειρήσεων καζίνο και άλλες διατάξεις», τμήμα ΙΒ΄ του ν. 4512/2018 (Α΄5/17.1.2018) «Εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»

Περίληψη

Αφορά την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων καζίνο.

ΠΟΛ.1106/2018 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 114 και 142 του ν. 4537/2018

Περίληψη

Αφορά διευκρινίσεις σε θέματα όπως απαλλαγή στις αμοιβές αναπήρων καλλιτεχνών οι οποίοι είναι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού, απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης από κέρδη ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου.

ΠΟΛ.1110/2018 Έκδοση συμπληρωματικών οδηγιών, κατόπιν της ΠΟΛ.1199/2017 με θέμα «Αντιμετώπιση υποθέσεων φορολογίας κεφαλαίου για ακίνητα που βρίσκονται στον Δήμο Ψυχικού»

Περίληψη

Για τα έτη 2012 και επόμενα ο Φ.Α.Π. και ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., που θα προκύψουν μετά τη νέα εκκαθάριση, θα συμψηφισθούν αποκλειστικά με μελλοντικές οφειλές από τους φόρους αυτούς, στις περιπτώσεις φορολογουμένων που έχουν αποβιώσει ή δεν διαθέτουν πλέον ακίνητα, για τα οποία δεν χωρεί συμψηφισμός, η αρμόδια Δ.Ο.Υ. εφόσον εκκρεμεί επιστροφή φόρου θα πρέπει ο υπόχρεος ή κληρονόμος με αίτησή του προς τη Δ.Ο.Υ να ζητήσει τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου των δηλώσεων Φ.Α.Π και ΕΝ.Φ.Ι.Α και εφόσον αποδεδειγμένα το ποσό αυτό δεν μπορεί να συμψηφιστεί επιστρέφεται.

ΠΟΛ.1104/2018 Τροποποίηση της απόφασης Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. ΠΟΛ.1196/2017 (ΦΕΚ 4486 Β΄) «Απόσυρση από την χρήση μοντέλων ΦΗΜ που έλαβαν άδεια καταλληλότητας με βάση την ΑΥΟ Σ.1659/104/1988 (ΦΕΚ 497 Β΄) και ΑΥΟ ΠΟΛ.1314/1998 (ΦΕΚ 1338 Β΄)»

Περίληψη

Προθεσμία απόσυρσης των ΦΗΜ στο taxis παρατείνεται μέχρι 15/06/2018 με εξαίρεση κάποιων αριθμών έγκρισης οι κάτοχοι των οποίων πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την απόσυρση τους στο taxis μέχρι 31/7/2018

ΠΟΛ.1112/2018 Χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας σε οφειλέτες του Δημοσίου για είσπραξη χρημάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας του ν. 3869/2010, όπως ισχύει

ΠΟΛ.1109/2018 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 112, 113 και 145 του ν.4537/2018 (Φ.Ε.Κ. 84 Α΄/15-5- 2018 ) για θέματα φορολογίας κεφαλαίου.

Περίληψη

Για τα αναγκαστικά απαλλοτριούμενα ακίνητα που αποκτώνται λόγω θανάτου ή από χαριστική αιτία (δωρεά ή γονική παροχή), εφόσον κατά το χρόνο κτήσης δεν έχει ολοκληρωθεί/συντελεσθεί η απαλλοτρίωση, χρόνος φορολογίας είναι ο χρόνος συντέλεσης της απαλλοτρίωσης (καταβολής της αποζημίωσης) ή ο χρόνος άρσης αυτής.

ΠΟΛ.1108/2018 Ρύθμιση ζητημάτων σχετικά με τις περιπτώσεις για τις οποίες επιλαμβάνεται η Επιτροπή της παραγράφου 1B του άρθρου 41ν. 1249/1982 (Α' 43), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, τη μεθοδολογία λειτουργίας της Επιτροπής και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

ΔΕΑΦΒ 1087649 ΕΞ 2018

Περίληψη

Η καταβολή εισοδήματος απόασφαλιστήρια ζωής που έληξαν και τα οποίαμέσω του νομικού προσώπου αποδίδονταιστους δικαιούχους τους δεναποτελούν εισόδημα του νομικού προσώπου.


Για το τέλος άφησα μια απόφαση του ΝΣΚ η οποία αναμένεται να γίνει δεκτή από την ΑΑΔΕ: Συμπληρωματικά στοιχεία και ετήσια παρέκταση της πενταετούς προθεσμίας παραγραφής για υποθέσεις χρήσεων μέχρι τις 31-12-2013 ( εφόσον προκύψουν συμπληρωματικά στοιχεία κατά το τελευταίο έτος παραγραφής).

●●●

Εταιρικόδίκαιο Α.Ε. Ε.Π.Ε. - ΕΛΠ

Σ.ΛΟ.Τ. αριθ. πρωτ.: 403 ΕΞ 22.5.2018 Λογιστική Παρακολούθηση Υποκαταστήματος.Η παρακολούθηση ενός υποκαταστήματος πραγματοποιείται είτε με λογιστική εξάρτηση είτε με λογιστική αυτοτέλεια. Η κάθε μία από τις παραπάνω λογιστικές πρακτικές έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα τεκμηρίωσης και πληροφόρησης των συναλλαγών όταν και εφόσον ζητηθούν και με γνώμονα το κριτήριο της οικονομικής απόδοσης ενός υποκαταστήματος πρέπει οι συναλλαγές του υποκαταστήματος να παρακολουθούνται, στο πλαίσιο της εξαρτημένης λογιστικής, σε διακεκριμένους λογαριασμούς εντός του λογιστικού συστήματος της έδρας.

Σ.ΛΟ.Τ.αριθ. πρωτ.: 496 ΕΞ 29.5.2018 Λογιστικήαντιμετώπιση ζημίας από διαγραφήσυμμετοχής

Σ.ΛΟ.Τ. αριθ. πρωτ.: 412 ΕΞ 29.5.2018 Ερώτημα σχετικά με την επιρροή/ενσωμάτωση του ΔΠΧΑ 16 στα ΕΛΠ

●●●

Εργατικά -Ασφαλιστικά - ΕΦΚΑ

Συνοπτικά για να μην σας κουράζω

► Με στόχο την απασχόληση ανέργων άνω των 45 ετών θα κληθούν με email άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα. (Δράση Ι = 500 Θέσεις, Δράση ΙΙ = 60 Θέσεις, Δράση ΙΙΙ = 600 Θέσεις)

Keywords
εφκα, πολυνομοσχεδιο, δηλωσεις, οφειλετες δημοσιου, εισφορα αλληλεγγυης, βουλη, ΦΠΑ, εταιρεία, βεβαίωση, οφειλή, λύση, γεμη, επε, ααδε, νέα, sms, σολ, κουρεμα, υφίσταται, διευκρινίσεις, φεκ, αποσυρση, taxis, νσκ, γνώμονα, email, δραση, βιβλια, ωραριο καταστηματων, αυξηση φπα, αποσυρση αυτοκινητων 2011, φορολογικη δηλωση 2011, αξια, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, taxisnet, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, αλλαγη ωρας 2012, φορολογια 2013, αμοιβες, το θεμα, αδεια, αιτηση, ακινητα, γεμη, θεμα, νησια, νσκ, πλαισιο, προγραμμα, email, taxis, times, αυξηση, αρθρο, αιτησεις, αφαιρεση, βεβαίωση, γινει, γινεται, γνώμονα, δευτερο, δυνατοτητα, δειτε, δηλωση, διευκρινίσεις, εγινε, υπαρχει, εκθεση, εκκαθαριση, εκτιμηση, εβδομαδα, ενδιαφεροντα, εννοια, επε, ερχονται, εταιρεία, ετη, ετων, ετος, ζωης, ειδος, υπηρεσια, υπομονη, ισχυει, υφίσταται, κεφαλαιο, λαθος, λειτουργια, λύση, λογο, μειωση, μπορειτε, ομαδα, ανωνυμη εταιρεια, υπογραφη, προβληματα, ρυθμιση, σεμιναρια, συζητηση, συνεχεια, σολ, σχεδιο, τμημα, φορολογικη, φορολογια, φορα, χρονος, οφειλή, white, δικαιωμα, εφαρμογη, εξαρτηση, ερωτησεις, εθνικο, style, ηλεκτρονικα, κληρονομος, νομικου, size, sms, space, text, θεματα, θεσεις, weight
Τυχαία Θέματα