ΣΥΝΑΡΟΕΕ: «Αναγκαία η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων»


Μητροπόλεως 12 – 14
7ος όροφος
Τ.Κ. 10563
Τηλ: 6978004170

Προς:
Yπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κα Έφη Αχτσιόγλου,
Yπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων,
κ. Μιχάλη Καλογήρου,
Yφυπουργό Οικονομικών,
κα Κατερίνα Παπανάτσιου
Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων,
κ. Γιώργο Πιτσιλή.

ΘΕΜΑ: Αναγκαία η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων

Η σώρευση σημαντικών φορολογικών, ασφαλιστικών και λοιπών υποχρεώσεων μέσα

στον μήνα Απρίλιο σε συνδυασμό με τις γιορτές του Πάσχα δημιουργεί δυσκολίες στην ολοκλήρωση υποβολής δηλώσεων και εξόφλησης των υποχρεώσεων από τους υπόχρεους.

Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων εκτιμά ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής και εξόφλησης σειράς φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (πόθεν έσχες, δηλώσεις επαγγελματικών λογαριασμών, ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, ρυθμίσεων κ.α.) επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων η οποία είναι κοινή για τις 30 Απριλίου 2019, ενέχει τον κίνδυνο να δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες στην ομαλή υποβολή και εξόφληση των παραπάνω υποχρεώσεων.

Επίσης είναι γνωστό ότι λόγω της γιορτής του Πάσχα οι εργάσιμες μέρες είναι μειωμένες με την 30η Απριλίου να αποτελεί την μόνη εργάσιμη ημέρα μετά το Πάσχα, εντείνοντας περαιτέρω το πρόβλημα.

Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου να αποφευχθεί ο καταλογισμός προστίμων σε πλήθος εκπρόθεσμων δηλώσεων, που εξ αντικειμένου δεν είναι δυνατόν να υποβληθούν εμπρόθεσμα. Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων θεωρεί αναγκαία την μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα.

Μενέλαος Μαλτέζος
Εκπρόσωπος Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων (ΣΥΝΑΡΟΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα