ΠΟΟΕΕΕ: Παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου για πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΓΑΜΒΕΤΤΑ 4 – ΑΘΗΝΑ-10678 –ΤΗΛ. 6934460146
Α.Φ.Μ. 999184257 Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών
E-mail : [email protected]
Web site : //www.pooeee.gr

Αθήνα 9/2/2018

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση προς: Την Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Παπανάτσιου
Τον Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Θέμα : Παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου για πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές
δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε ότι η διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης είναι πολύ μικρή, ουσιαστικά δηλαδή ούτε τρεις ημέρες. Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, η μεγαλύτερη διάρκεια οποιασδήποτε δημόσιας διαβούλευσης αλλά και η δυνατότητα στους εκπροσώπους των λογιστών να εκθέσουν και προφορικά τις απόψεις του κλάδου, θα συνέβαλαν εξαιρετικά στην ορθότητα νέων μέτρων και νόμων.

Κύριε Υπουργέ,

Σχετικά με την ένταξη των συναδέλφων λογιστών – εξωτερικών συνεργατών των οντοτήτων, στη λίστα των υπόχρεων προσώπων, σε περίπτωση διάπραξης των ως άνω αξιόποινων πράξεων (αρ.5 παρ.1δ), πιστεύουμε ότι είναι τουλάχιστον υπερβολική και άδικη και πρέπει να αφαιρεθεί.

Οι συνάδελφοι που ασκούν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, τις περισσότερες φορές δεν πραγματοποιούν οι ίδιοι τη σχετική καταχώρηση στα βιβλία των οντοτήτων. Είναι αδιανόητο λοιπόν, να θεωρούνται εκ προοιμίου υπεύθυνοι για μία πράξη την οποία δεν γνωρίζουν καν. Πρέπει να εξετάζεται κάθε φορά η ενδεχόμενη συμμετοχή του λογιστή – εξωτερικού συνεργάτη και όχι να θεωρείται δεδομένη.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
Κωστόπουλος Βασίλειος

Ο Γ. Γραμματέας
Γκιόκας Νικόλαος
Keywords
Τυχαία Θέματα