Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Κάλεσμα σε 24ωρη απεργία στις 8 Νοέμβρη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923 - ΑΘΗΝΑ
W. site: www.pol.org.gr, Email: [email protected]
Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Καμιά αυταπάτη - καμιά αναμονή
Απεργία 8 Νοέμβρη 2018

Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ
και με τις εξαγγελίες της στη ΔΕΘ προσπαθεί με κάθε τρόπο να βαφτίσει την μαύρη πραγματικότητα που ζούμε οι εργαζόμενοι ως παράδεισο. Αιχμή του δόρατος είναι η λεγόμενη αύξηση του κατωτάτου μισθού, η «υποχρεωτικότητα και επέκταση» των συλλογικών συμβάσεων».

Τι δεν μας λένε όμως;

Με την τροπολογία για τον κατώτατο μισθό, η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο Βρούτση, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το «νόμο - δολοφόνο» των συλλογικών συμβάσεων, τον νόμο που θέσπισε τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με Υπουργική απόφαση στη βάση των αντοχών της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας - παραγωγικότητας των επιχειρήσεων (βλέπε κέρδη). Ας μην ξεχνούμε ότι με βάση αυτόν τον νόμο ο βασικός μισθός είναι 586 μικτά. Είναι ο νόμος που οι νέοι κάτω τον 25 καλούνται να ζήσουν με 511 μικτά. Είναι ο νόμος που απαιτούσαν τόσα χρόνια οι επιχειρήσεις, που χαιρέτισε με πάθος ο ΣΕΒ.

Είναι ο νόμος για τον οποίο η ΓΣΕΕ και διάφοροι φορείς του εργοδοτικού κυβερνητικού, που έχουν ως θεμέλιο λίθο τις αντοχές και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μαζί τους «κοινωνικούς διαλόγους» και την «εργασιακή ειρήνη» - δηλαδή σφάξε με «αγά μου να αγιάσω» - στρώσανε κόκκινο χαλί για την εφαρμογή του όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν μας λένε επίσης ότι οι έννοιες «υποχρεωτικότητα και επέκταση» είναι κενό γράμμα καθώς με το όλο αντεργατικό πλαίσιο που υπάρχει οι Εργοδοτικές Οργανώσεις έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι. Αλήθεια ποιος νόμος είναι αυτός που υποχρεώνει μια Εργοδοτική Οργάνωση να υπογράψει μια ΣΣΕ αν δεν είναι της αρεσκείας της; Η πείρα από την Ομοσπονδία μας τόσα χρόνια λέει ότι παρ’ όλες τις προσπάθειες για υπογραφή ΣΣΕ η άρνηση των Εργοδοτικών Οργανώσεων ήταν καθοριστική, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια, που ο κλάδος είχε ΣΣΕ, γινόταν μέσω των κινητοποιήσεων και αγώνων μας.

Δεν μας λένε ότι σε σχέση με αυτά που χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και με τα επόμενα μέτρα (μείωση αφορολογήτου, μείωση συντάξεων κλπ) αν και εφόσον υπάρξει μια αύξηση θα είναι σαν την «ασπιρίνη» στον βαριά άρρωστο.

Δεν μας λένε ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέρριψε για άλλη μια φορά την πρόταση 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων όλης της χώρας (μεταξύ των οποίων και η ΠΟΛ) για άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για αυξήσεις και κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων.

Επομένως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με την ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ δώσανε για ακόμη μια φορά τα διαπιστευτήρια στους βιομηχάνους, τραπεζίτες, επιχειρήσεις ότι δεν θα σταματήσει για κανένα λόγο η στήριξή τους, ότι η ανάπτυξή τους δεν θα διαταραχθεί και θα είναι ανενόχλητοι να κερδοφορούν εις βάρος των εργαζομένων.

Ανάπτυξη για τις μεγαλοεπιχειρήσεις, μεσαίωνας για τους εργαζόμενους:

Η πείρα από τον κλάδο μας έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Η ένταση της εργασίας μας, τα 12ωρα ωράρια, οι απολύσεις, οι κατάπτυστες συμβάσεις με όρους γαλέρας, οι πενιχροί μισθοί, διαμορφώνουν το κλίμα για τους συναδέλφους. Ταυτόχρονα τζίροι και κέρδη των μεγάλων ελεγκτικών, λογιστικών και συμβουλευτικών εταιρειών «τραβούν τον ανήφορο». Γιατί όχι άλλωστε, αφού πατάνε στα αποκαΐδια των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Η δική τους ανάπτυξη έχει ως κριτήριο τα κέρδη και την οικειοποίηση του πλούτου από τους λίγους.

Η δική μας ανάπτυξη
έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας

Γι αυτό σε κάθε εργασιακό χώρο απαιτείται να δώσουμε τη μάχη για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για να μην υπάρχει απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, να παρθούν πίσω απολύσεις.

Γι αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, την ομοσπονδία και τα σωματεία μας ώστε να οργανώσουμε την απάντηση μπροστά στην επέκταση της εκμετάλλευσής μας, στο τσάκισμα της ζωής των οικογενειών μας.

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς.

Αυτές τις ανάγκες βάζουμε μπροστά και επιμένουμε στη δική μας πρόταση, την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων για κατώτερο μισθό 751 ευρώ για όλους, για επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Απαιτούμε και παλεύουμε για υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο μας!!!

Αγώνας μαζικός, ενιαίος, πανελλαδικός!

Απαιτούμε και Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα για:
• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
• Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
• Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
• Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
• Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα