ΠΟΛ-ΕΛΕΠΑ: «Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923 - ΑΘΗΝΑ
Web Site: www.pol.org.gr, www.elepa.gr.
E-mail: : [email protected], [email protected].

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τα
Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΛ και της ΕΛΕΠΑ καταδικάζουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Απαιτούμε την από-συρση όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ.

Την Τρίτη 2 Οκτώβρη σέρνονται εκ νέου σε δίκη τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ παρότι ήδη δικάστηκαν και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ.

Τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ δικάζονται γιατί στις 30/1/2013 οι συνάδελφοί μας, πρόεδροι και μέλη ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων - ανάμεσα τους η πρόεδρος και ένα μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας - είχαν οργανώσει κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας και στον τότε Υπουργό της ΝΔ Γ. Βρούτση αντιδρώντας στις προκλητικές δηλώσεις του ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

Τότε ήταν ο Βρούτσης της ΝΔ που ήθελε να επιβάλει τους μνημονιακούς νό-μους για το ασφαλιστικό, σφαγή μισθών και δικαιωμάτων. Σήμερα είναι η κυβέρνη-ση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έρχεται να εφαρμόσει το νόμο Βρούτση της Ν.Δ. και που μαζί ψήφισαν την τροπολογία Βρούτση - Αχτσιόγλου για τους μισθούς. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομο-κρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη, γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν το σωματείο με συμμετοχή στο πρόγραμμα δράσεών του το επόμενο διάστημα για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βάση το σχέδιο της Ομοσπονδίας μας.

Οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
28 Σεπτεμβρίου 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα