Μείζονα ζητήματα δικηγορικού κλάδου - Επιστολή του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στον υπουργό Οικονομικών



ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα
Τηλ. 210-3398270, -111

Αθήνα, 7.12.2018
Αρ. Πρωτ. 422

Προς τον Υπουργό Οικονομικών Κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά την τελευταία συνεδρίαση της, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση μαζί σας προκειμένου να συζητήσει μείζονα ζητήματα που αφορούν στον δικηγορικό κλάδο και ιδίως:

1.

Ζητήματα που άπτονται της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων με αφορμή την αποστολή από Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών εγγράφων προς δικηγορικούς Συλλόγους για θέματα υπαγωγής των υπαλλήλων τους στο καθεστώς της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και στο καθεστώς του «Πόθεν έσχες» των μελών των Δικηγορικών Συλλόγων, και μάλιστα με απειλή διοικητικής έκπτωσης των εκλεγμένων διοικήσεων των Συλλόγων, καθ' ην στιγμήν η διοικητική και οικονομική διαχείριση κατ' άρθρο 89 παρ. 1 Κώδικα Δικηγόρων ανήκει μόνο στα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γενικές Συνελεύσεις των Δικηγορικών Συλλόγων.

2. Την κατάργηση του ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες, άλλως, της μετάπτωσης του συντελεστή του σε χαμηλότερη κατηγορία, στα πλαίσια και των νεώτερων εξελίξεων που παρατηρούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

3. Την επέκταση της απαλλαγής των ελεύθερων επαγγελματιών από το καθεστώς του ΦΠΑ από το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ, που είναι σήμερα στο ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000,00)
ευρώ, δέσμευση που το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών έχει αναλάβει και δεν έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα.

4. Την μείωση των φορολογικών συντελεστών και την καθιέρωση αφορολογήτου ορίου και στους ελεύθερους επαγγελματίες δικηγόρους.

Σε αναμονή της απάντησής σας,

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κ. Βερβεσός

Keywords
Τυχαία Θέματα