ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας: Αίτημα για παράταση υποβολής περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας



Πύργος, 28/5/2018

Προς: Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
Κοιν.: Υφυπουργό Οικονομικών κα. Αικατερίνη Παπανάτσιου

Θέμα: «Παράταση υποβολής περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας»

Κύριε Διοικητά,

Με την υπ’ αριθμόν 180036/952/2017 εγκύκλιό σας, καθορίσατε τα μέτρα και τους κανόνες για τη μείωση της κατανάλωσης της πλαστικής σακούλας, μέσω της πληρωμής ενός τέλους 3 λεπτών ανά πλαστική σακούλα, για το 2018 και 7 λεπτών για το 2019. Έκτοτε πέρασαν αρκετοί μήνες, ήρθε το 2018, και ξαφνικά, μετά από υποχρεωτικές παρατάσεις
που δώσατε επειδή δεν μπορούσατε να βγάλετε αποφάσεις για το έντυπο της υποβολής, στις 18/5/2018, μέσω της ΠΟΛ 1091/2018 καθορίσατε τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας και στις 23/5/2018 ανοίξατε, επιτέλους την εφαρμογή. Σε αυτή την παράγραφο γίνεται απλά μια σύνοψη των πεπραγμένων από πλευρά σας για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως γνωρίζετε ο Μάιος είναι ένας ιδιαίτερα φορτισμένος μήνας για τους λογιστές και τα λογιστικά γραφεία λόγω των φορολογικών δηλώσεων. Φροντίσατε με την αλλαγή του εντύπου Ε3 να τον κάνετε ακόμα πιο δύσκολο, αφού, παρά τις πολλές ώρες που δουλεύουμε, μπορούμε να στείλουμε ελάχιστες δηλώσεις επαγγελματιών, σε συνδυασμό με το, για άλλη μία χρονιά, δυσλειτουργικό υποσύστημα τάξις.

Παρόλα αυτά και παρ όλες τις καθημερινές εργασίες που κάνουμε όλο το έτος, πέρα από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, απαιτείτε να υποβάλλουμε το έντυπο για το τέλος της πλαστικής σακούλας μέσα σε 8 ημερολογιακές μέρες ή 5 εργάσιμες. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι κάτι που σας πήρε 10 μήνες, από την ψήφιση του νόμου και 5 από την εφαρμογή του για να αντιγράψετε απλά το έντυπο δήλωσης απόδοσης φόρου ζύθου εμείς θα μπορέσουμε να το φέρουμε εις πέρας μέσα σε τόσο λίγες μέρες, μαζί με όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχουμε;

Ζητάμε να παραταθεί η προθεσμία υποβολής μέχρι τις 15/6/2018 με ταυτόχρονη σωστή λειτουργία του υποσυστήματος τάξις προκειμένου να μπορέσουμε να εργαστούμε σωστά από τη μεριά μας.

Για τη λειτουργία του υποσυστήματος τάξις και τα προβλήματα στις φορολογικές δηλώσεις επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε στο μέλλον, ύστερα από προσεκτική καταγραφή των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Με τιμή,
Το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα