ΕΛΕΠΑ: «Όλοι στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 15/02»

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 - ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E_ mail: [email protected].

Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Πέμπτη 15/02/2018, στις 6.30μμ, στα γραφεία
μας, Κάνιγγος 27, Αθήνα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του σωματείου μας ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο της 3ης αξιολόγησης που πε-ριέχει, ανάμεσα σε άλλα, το χτύπημα της απεργίας, τους πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας. Χαιρετίζουμε όσους συμμετείχαν στις απεργίες στις 14/12/2017 όσο και στις 12/01/2018.

Παρ’ ότι η κυβέρνηση λέει ότι τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε από τα μνημόνια, την ίδια στιγμή ετοιμάζει νέα μέτρα για την 4η αξιολόγηση. Θα περιλαμβάνουν νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων, επέκταση των πλειστηριασμών, νέα φοροεπιδρομή. Η κυβέρνηση λέει ψέματα! Ακόμα και αν τυπικά το μνημόνιο λήξει, οι πάνω από 700 νόμοι που έχουν ψηφιστεί στο πλαίσιο του, θα συνεχίσουν να ισχύουν. Άλλωστε θα υπάρ-χει δημοσιονομική επιτήρηση από την ΕΕ στα κράτη-μέλη μέχρι το 2060 ανεξάρτητα αν υπάρχει μνημόνιο ή όχι.

Τα προβλήματα που ζούμε συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο οι εργοδότες δεν βρίσκουν αντίσταση από την μεγάλη μάζα των εργαζομένων. Προβλήματα όπως: πάρα πολλές ώρες δουλειάς, μείωση ή πάγωμα των αποδοχών, προσλήψεις με €582/511 μικτά, απολύσεις κ.α. συναντάμε πολύ συχνά σε πάρα πολλές εταιρίες. Στα μικρά λογιστικά γραφεία μέχρι στις μεγάλες λογιστικές ελεγκτι-κές εταιρίες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κλάδος των λογιστικών/ελεγκτικών υπηρεσιών ήταν από τους λί-γους που μέσα στην κρίση είχαν ανάπτυξη. Για εμάς τους εργαζόμενους δεν υπήρξε βελτίωση. Έτσι χτίζο-νται τα κέρδη των εταιριών, από την χειροτέρευση των όρων εργασίας των εργαζομένων.

Ο μόνος τρόπος να βάλουμε φρένο σε αυτά, αλλά και να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, πραγματικά 8ωρη 5ήμερη εργασία, προστασία της μητρότητας, 2χρονες μι-σθολογικές ωριμάνσεις, επίδομα ισολογισμού- φορ. πιστοποιητικού κ.α. είναι μέσα από την διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας(ΣΣΕ) για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ είναι το βασικό αίτημα του σωματείου μας! Το σχέδιο της ΣΣΕ το επεξερ-γάστηκε η ομοσπονδία μας (ΠΟΛ). Το συζητήσαμε και το υπερψηφίσαμε στην απολογιστική ΓΣ της ΕΛΕΠΑ. Μπορείτε να το διαβάσετε στο site του σωματείου μας. Τώρα είναι η ώρα αυτή η πρόταση για ΣΣΕ να γίνει αντικείμενο συζήτησης και αγώνα σε κάθε χώρο δουλείας του κλάδου μας.

Το ΔΣ συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΕΠΑ ώστε να συζητήσουμε το σχέδιο ενημέρωσης των συναδέλφων σε κάθε χώρο δουλειάς και να οργανώσουμε τις δράσεις ώστε να πιέσουμε τους εργο-δότες να υπογράψουν την ΣΣΕ. Προφανώς αυτό δεν είναι μια διαδικασία εύκολη και απλή. Χρειάζεται η συμμετοχή όσο περισσότερων συναδέλφων. Χρειάζεται πίστη στην δύναμη μας και ενότητα! Εκεί βρίσκεται η ελπίδα για τους εργαζόμενους! Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το σωματείο μας έχει καταφέρει να παρθούν πίσω μειώσεις μισθών, να δοθούν αυξήσεις, να φεύγουν οι συνάδελφοι στην ώρα τους από την δουλειά, να δοθούν υπερωρίες, να δοθούν επιδόματα που κόπηκαν, να παρθούν πίσω απολυμένοι συνάδελφοι κ.α.

Οργανώνουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κάλεσμα για απεργία στα μέσα Μάρ-τη με βασικά αιτήματα την υπογραφή κλαδική ΣΣΕ, την υπογραφή αύξησης του κατώτερου μι-σθού για όλους τους εργαζόμενους από €582 σε €751, να μην πλειστηριαστεί καμία λαϊκή κα-τοικία, να παρθεί πίσω ο απαράδεκτος νόμος που βάζει εμπόδια στην κήρυξη απεργιών.

ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, Πέμπτη 15/02/2018, στις 6.30μμ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα