ΕΛΕΠΑ: «Να σταματήσει η διαδικασία υπογραφής των νέων συμβάσεων στην PwC»

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 - ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E_ mail: [email protected].

Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 28. 11, 7.30
ΜΜ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27, 5ος ΟΡΟΦΟΣ

Συνάδελφοι!

Την Δευτέρα 27/11 το σωματείο μας πραγματοποίησε παρέμβαση στα κεντρικά της Επιθεώρησης Εργασίας σχετικά με την προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλλει νέες απαράδεκτες ατομικές συμβάσεις εργασίας για να τελειώσει οριστικά με το ωράριο εργασίας μας, να διαχωρίσει τον μισθό μας σε βασικό (586 ή 511 €) και σε οικειοθελή παροχή όπου θα συμψηφίζονται επιδόματα, υπερωρίες κλπ, άλλα και με όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επί τόπου έλεγχος στην εταιρία, όπου παρουσία εκπροσώπου της Π.Ο.Λ., οι επιθεωρητές εργασίας ζήτησαν ΕΓΓΡΑΦΩΣ από την εργοδοσία ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, καθώς έχει ξεκινήσει ο έλεγχος νομιμότητας της.

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συνάδελφους που παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές έχουν αρνηθεί να την υπογράψουν.

Καταγγείλαμε την στάση της εργοδοσίας, που φοβούμενη την αντίδραση των εργαζόμενων και του σωματείου μας, θέλει να επιβάλλει την διαδικασία των υπογραφών των συμβάσεων εν κρύπτω, καλώντας μας κατά ομάδες, με την απαίτηση να την υπογράψουμε μέσα σε μια μέρα (!!!) από την στιγμή που μας την κοινοποίησε, στερώντας μας ακόμα και το δικαίωμα να την διαβάσουμε. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ να μας λένε «ότι δεν απαιτούνται περισσότερα από 15 λεπτά» για την υπογραφή της νέας σύμβασης, δηλαδή για τον διάβα του δρόμου προς τον ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.

Ακόμα και αν υπέγραψες κάτω από πίεση, έλα στην σύσκεψη. Δεν νομιμοποιούμε τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Το σωματείο μας και εργαζόμενοι μέλη του στην PwC, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές από εκπροσώπους της διοίκησης, ενημέρωσε τους συναδέλφους σχετικά με το κατάπτυστο περιεχόμενο της νέα σύμβασης καθώς και με το δικαιώματα τους να μην την υπογράψουν.

Το σωματείο μας και οι εργαζόμενοι στην PwC καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας. Θυμηθείτε τι έγινε με την επιμήκυνση του ωραρίου όπου η εργοδοσία τα «μάζεψε» προσωρινά. Με τις μειώσεις μισθών των νεοπροσλαμβανόμενων συναδέλφων στο ελεγκτικό τμήμα όπου η εταιρία τις πήρε πίσω «άρον-άρον».

Συνάδελφοι:

• ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ τον μεσαίωνα που απαιτεί ο εργοδότης, απευθυνόμαστε άμεσα στο σωματείο και δίνουμε την απάντηση μας συλλογικά και οργανωμένα. Σταματάμε πια να είμαστε μόνοι στην επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης! Γινόμαστε μέλη της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής. Δίνουμε το χέρι στον συνάδελφο μας! Ερχόμαστε να συζητήσουμε τι θα κάνουμε για να ανακτήσουμε τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος, πως θα οργανώσουμε την αντεπίθεση για νέες κατακτήσεις!

• ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που να καλύπτει όλους τους εργαζομένους του κλάδου μας ανεξαρτήτως ειδικότητας που θα κατοχυρώνει αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

• ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ, είτε έχουμε υπογράψει είτε όχι, που θα πραγματοποιηθεί ΣΗΜΕΡΑ 28/11/2017 στις 7.30 μμ στα γραφεία μας, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος (πλησίον ΙΕΣΟΕΛ) με θέμα «Ενημέρωση για την νέα σύμβαση και οργάνωση ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας».

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017
Keywords
Αναζητήσεις
συμβαση εργασιας pwc
Τυχαία Θέματα