ΕΛΕΠΑ: Κάλεσμα για απεργία στις 30 Μαΐου

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 - ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E_ mail: [email protected].

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ 2018 και στις συγκεντρώσεις μαζί με το

ΠΑΜΕ

- ΑΘΗΝΑ: 10,30πμ, ΟΜΟΝΟΙΑ
(προσυγκέντρωση 10πμ Πλ. Κάνιγγος)

- ΠΕΙΡΑΙΑ: 10,00πμ, Πλ. Καραϊσκάκη

Απαιτούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η Κεντρική Διοίκηση της ΕΛΕΠΑ σας καλεί να πάρετε μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 30 Μάη, με πλαίσιο αιτημάτων που να αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Υπογραφή του σχεδίου Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΠΟΛ για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας, το οποίο κατοχυρώνει εργασία, ωράριο και αξιοπρεπή μισθό.
• Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κανένας κάτω από τα €751. Όχι στον διαχωρισμό άνω και κάτω των 25 ετών. Υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ.
• Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και των 3ων μνημονίων.
• Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
• Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής- εργατικής κατοικίας.
• Αφορολόγητο στα €20.000 προσαυξημένο κατά €5.000 για κάθε παιδί. Όχι στον ΕΝΦΙΑ.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» σε εθνικό….

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ θέλει να μας πείσει ότι έρχεται μια καλύτερη "μεταμνημονιακή" εποχή που όλα θα βελτιωθούν. Κανένας μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα ψεύτικα λόγια τους. Όχι μόνο δεν θα ανακουφισθούμε αλλά θα ενισχυθεί κι άλλο η αντιλαϊκή επίθεση. Άλλωστε οι ίδιοι λένε ότι η επιτήρηση της ΕΕ που ισχύει για όλα τα κράτη (εντός και εκτός μνημονίων) επιβάλει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060!

Έχουν ήδη ψηφίσει την μείωση του αφορολογήτου (που θα σημάνει περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς όλων), την μείωση συντάξεων και άλλα μέτρα. Συζητάνε για εκ νέου αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη των λίγων, με συνέχιση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με χαμηλούς μισθούς, με δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, με μεγάλη εντατικοποίηση. Αυτή είναι η επιστροφή στην ομαλότητα και η δίκαιη ανάπτυξη που τάζουν.

Αρνήθηκαν να φέρουν προς συζήτηση την πρόταση 540 σωματείων και ομοσπονδιών (ανάμεσά τους και η ΕΛΕΠΑ και η ΠΟΛ) για επαναφορά των ΣΣΕ.

Γι’ αυτή την «δίκαιη ανάπτυξη» μιλάνε όλοι οι γνωστοί «προστάτες» μας. 1) Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών (ΣΕΒ, τραπεζίτες, εργοδότες του κλάδου μας), 2) η Κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του μνημονίου, 3) το ΟΕΕ, 4) οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Τη «δίκαιη ανάπτυξη», τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας οι εργαζόμενοι! Ανάπτυξη για τους λίγους - φτώχεια, ανεργία, λιτότητα για τους πολλούς!

…και σε διεθνές επίπεδο…

Σε αυτές τις συνθήκες, και με αφορμή και πάλι την «ανάπτυξη» η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου. Για να υπηρετήσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που φέρνει όλο και πιο κοντά τον πόλεμο, δημιουργεί κι άλλους πρόσφυγες.

…και οι πάντα πρόθυμοι.

Οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) προσπαθούν να επιβάλουν τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας για να τα διεκδικήσει ο φτωχός λαός στην απεργία στις 30 Μάη. Καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν με αίτημα “την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”! Να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης. Και αυτό το ονομάζουν «εθνικό σχέδιο»! Βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους! Έστησαν και μια “συμμαχία προθύμων” να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας. Τους γυρνάμε την πλάτη!

Γιατί να απεργήσουμε;

Πολλοί συνάδελφοι λένε, «και αν απεργήσουμε, τι θα αλλάξει;», «φοβάμαι να απεργήσω».

Συνάδελφε σκέψου, αποδεικνύεται ότι όσο δεν κάνουμε τίποτα, έρχονται κι άλλα μέτρα. Πόσες φορές έχουμε σκεφτεί, «ε, μετά και από αυτά που φέρνουν τώρα δεν θα έχει άλλα μέτρα», «να κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα και θα φτιάξουν τα πράγματα». Να που όμως, όσο δεν κινητοποιούμαστε μαζικά, φέρνουν κι άλλα μέτρα εις βάρος μας, τα πράγματα χειροτερεύουν.

Είναι ψέμα ότι η ανάπτυξη που μας λένε θα μας φέρει ουρανοκατέβατα αύξηση μισθών, ή θα ζήσουμε έστω λίγο καλύτερα. Η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε προϋποθέτει τις χειρότερες συνθήκες εργασίας για μας ώστε να έχει κίνητρο ο επιχειρηματίας να επενδύσει. Οι όποιες θέσεις εργασίας θα είναι με άθλιες συνθήκες.

Αντιθέτως, στους κλάδους που κινητοποιούνται μαζικά και έχουν συσπείρωση στα σωματεία τους, κατάφεραν μέσα σε αυτές τις συνθήκες υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις (Μεταλλεργάτες Ν/Ε ζώνης, ξενοδοχ/ληλοι, οικοδόμοι). Το σωματείο μας τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει με τους αγώνες των εργαζομένων σε αρκετούς χώρους να παρθούν πίσω μειώσεις, να δοθούν υπερωρίες που δεν δίνονταν, να πληρωθούν οδοιπορικά, να φεύγουν εργαζόμενοι στο ωράριο τους ενώ δούλευαν σταθερά μέχρι τις 8μμ και άλλα.

Οι εργοδότες ποντάρουν στον φόβο των εργαζομένων. Το να είσαι μόνος σου απέναντι στον εργοδότη δημιουργεί φόβο και δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί. Έλα στην Ένωση μας. Γίνε μέλος του σωματείου μας.

Γι’ αυτό έχει νόημα να συμμετέχουμε στην απεργία 30/5. Έτσι διατρανώνουμε την αντίθεσή μας σε νέα και παλιά μέτρα. Καταδικάζουμε αυτή την πολιτική του κεφαλαίου. Πιέζουμε για την υπογραφή ΣΣΕ. Σπάμε το κλίμα της απογοήτευσης που αυτή η κυβέρνηση έχει ρίξει πάνω σε εργαζόμενους και ανέργους.

Ένας δρόμος υπάρχει για να καλυτερεύσει η ζωή μας: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Η μαζικοποίηση των σωματείων μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Μάης 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα