ΕΛΕΠΑ: 3 με 11 Νοεμβρίου οι εκλογές στο σωματείο

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 - ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E_ mail: [email protected].

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΜΑΣ, 3-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ!
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ

Συνάδελφε-συναδέλφισσα,

Μετά την μαζική Γενική Συνέλευση στις 25/10 το σωματείο μας προχωρά σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, και αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά. Έλα κι εσύ να ψηφίσεις!

Κάθε μέλος μπορεί να ψηφίσει στην έδρα του σωματείου. Τα μέλη του παραρτήματός μας στον Πειραιά (όσοι μένουν ή δουλεύουν στον Πειραιά) μπορούν να ψηφίζουν και στις κάλπες που θα στηθούν στο ΕΚΠ ή στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ στην Νίκαια. Επίσης κάλπες θα υπάρξουν και στις εταιρίες ΕΑΒ και ΣΟΛ.

Το πρόγραμμα των εκλογών μας:

Απαραίτητα: Βιβλιάριο Ασθενείας & Ταυτότητα (ή δίπλωμα)

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί κάθε μέλος της ΕΛΕΠΑ να συμμετέχει στις εκλογές. Να βοηθήσει στην επιτυχία τους και στην αύξηση των ψηφισάντων. Να απευθυνθεί στους συναδέλφους του και αν είναι μέλη να τους καλέσει να ψηφίσουν, αν δεν είναι μέλη να γραφτούν. Να κάνει δική του ευθύνη την επιτυχία των εκλογών αλλά και την επιτυχία της απεργίας στις 14/11.

Στις εκλογές συμμετέχουν όσοι γίνουν μέλη μέχρι και την Τετάρτη 31/10/2018 και είναι οικονομικά τακτοποιημένοι τουλάχιστον μέχρι τον 6ο/2018. Παρά το ότι η οικονομική θέση του σωματείου είναι δύσκολη, αντιλαμβανόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες πολλών μελών μας, το ΔΣ προχώρησε σε απόφαση ρύθμισης παλιών συνδρομών. Για τους συναδέλφους που έχουν τέτοιο πρόβλημα αποφασίστηκε όλες τις συνδρομές μέχρι και το 2016 η οφειλή κλείνει συμβολικά με 1€, για τις συνδρομές του 2017 με 9€. Οι άνεργοι μπορούν να ψηφίσουν χωρίς να πληρώσουν. Κανένας συνάδελφος που θέλει να ψηφίσει δεν θα αποκλειστεί για οικονομικούς λόγους!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ;

• Όσο περισσότεροι ψηφίσαντες στις εκλογές, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχουμε. Από καλύτερη θέση θα μπορούμε να διεκδικήσουμε ΣΣΕ, ανθρώπινα ωράρια, μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, αφού οι εργοδότες πάντα παίρνουν υπόψη τους τον αριθμό ψηφισάντων όταν διεκδικούμε και διαπραγματευόμαστε ΣΣΕ.
• Μέσα από την πάλη του σωματείου μας καταφέρναμε τα προηγούμενα χρόνια ΣΣΕ για τους λογιστές με πρώτο μισθό για βοηθό λογιστή τα 912€ (στην χαμηλότερη βαθμίδα και χωρίς τα πρόσθετα επιδόματα πτυχίου και υπολογιστή κλπ). Πάνω σε αυτή την σύμβαση βασίστηκαν και οι συμβάσεις για τις ελεγκτικές.
• Γιατί ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες είχαμε κεκτημένα! Καταφέραμε σε μια σειρά χώρους δουλειάς να δοθούν αυξήσεις, να παρθούν πίσω μειώσεις μισθών, να βελτιωθεί το ωράριο, να δοθούν υπερωρίες, έξοδα μετακίνησης, εκπαιδευτικές άδειες, να μην προχωρήσουν προαποφασισμένες απολύσεις. Καταφέραμε να δοθούν δεδουλευμένα στην ώρα τους, δωρεάν μετακινήσεις σε ανέργους και πολλά ακόμα.
• Με περισσότερες ψήφους, εκπροσωπείται καλύτερα το σωματείο μας στα δευτεροβάθμια όργανα (ΠΟΛ, ΕΚΑ, ΕΚΠ) αλλά και στην ΓΣΕΕ. Για να συμβάλλουμε ώστε να αλλάξει η διαλυτική κατάσταση στο εργατικό κίνημα.
• Όσο πιο δυνατό το σωματείο, τόσο πιο πολύ θα το φοβούνται οι εργοδότες! Γιατί θα ξέρουν ότι θα το βρουν μπροστά τους σε ότι μειώσεις μισθών, απολύσεις, αυξήσεις ωραρίου σκέφτονται να επιβάλλουν.

ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ

Οι εκλογές γίνονται μέσα σε μια περίοδο έντονης επίθεσης στα δικαιώματά μας. Η κυβέρνηση, με τη γνωστή ρητορική της περί του «τέλους των μνημονίων» (ενώ διατηρεί όλο τους μνημονιακούς νόμους), προσπαθεί να δημιουργήσει ψεύτικες προσδοκίες ότι ο λαός έχει να «κερδίσει» από την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, να μας εφησυχάσει σχετικά με την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και πάνω απ’ όλα να επιβάλει «τα κεφάλια μέσα» για να μην επιστρέψει ο εφιάλτης της κρίση. Άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι καλούνται «να πληρώσουν τη νύφη» και για την ανάπτυξη των εργοδοτών.

Για την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις μεγάλες επιχειρήσεις ανάπτυξη σημαίνει: μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, και στους εργοδότες φοροαπαλλαγές, μείωση φορολογικών συντελεστών- ασφαλιστικών εισφορών, φτηνό χρήμα μέσω κάθε είδους επιχορηγήσεων, τζάμπα ενέργεια. Στον κλάδο μας οι μεγάλες εταιρίες εφαρμόζουν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο το οποίο έχουν παραλάβει από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα: δεκάωρα, δουλειά Σ/Κ και αργίες, διαχωρισμός του μισθού σε βασικό (κατώτατο) και οικειοθελείς παροχές με αποτέλεσμα να συμψηφίζονται όλες οι υπερωρίες-επιδόματα κλπ, ενώ οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με όλο και χαμηλότερους μισθούς. Σε όσους δεν συμμορφώνονται, τους καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας για απολύσεις, μη επαγγελματική εξέλιξη κοκ.

Η δική μας απάντηση δεν μπορεί να είναι η απάθεια. Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Το «τίποτα δεν αλλάζει» δεν είναι αλήθεια. Το σωματείο μας είχε κεκτημένα ακόμα και σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Όσο είμαστε ο καθένας μόνος του είμαστε ευάλωτοι, αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν όταν είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο μας, την ΕΛΕΠΑ!

Έτσι λοιπόν, θέλουμε και στις εκλογές το σωματείο μας να βγει δυναμωμένο και μαζικοποιημένο. Όσο πιο μαζικό το σωματείο, τόσο πιο δυνατοί κι εμείς! Απάντηση σε ό,τι μας ετοιμάζουν θα είναι και η μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 14 Νοέμβρη και στις συγκεντρώσεις στις 10.30 στην Ομόνοια και στην πύλη της Cosco (παράρτ.Πειραιά).

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, 3-11 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/11
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ-ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Keywords
εκλογες, εκλογες 2012, σωματειο, μειωση μισθων, ενωση, τηλ, φαξ, site, mail, σωματειο, αθηνα, πειραιας, πεαεα, νικαια, εαβ, σολ, απεργια, οφειλή, σσε, επιδοματα, εκα, ΓΣΕΕ, νατο, σημαίνει, κοκ, δυναμη, βρισκεται, συμμετοχή, πεμπτη, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια γσεε, ιταλια εκλογες, δουλεια, δωρεαν, εαβ, εδρα, κοκ, προγραμμα, πυλη, σσε, ωρα, mail, αυξηση, αργιες, βρισκεται, γινονται, γραφεια, δευτεροβαθμια, δυναμη, δικη, εκα, ενεργεια, εξελιξη, εξοδα, επιτυχια, ευθυνη, εφιαλτης, κυβερνηση, κλιμα, λύση, μειωση, νατο, παντα, ομονοια, πεαεα, πεμπτη, πιο πολυ, ρητορικη, σειρα, συμμετοχή, σολ, ταυτοτητα, τηλ, φαξ, φορα, χρημα, οφειλή, δικαιωματα, ενωση, μια φορα, μπροστα, οργανα, σημαίνει, site
Τυχαία Θέματα