ΕΦΕΕ Ν. Ηρακλείου: Επιστολή διαμαρτυρίας προς ΟΕΕ

Ε.Φ.Ε.Ε.Η.
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧNIKΩN ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ηράκλειο 23/11/2018

ΠΡΟΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

γνωστοποιεί στους Λογιστές-Φοροτεχνικούς ότι η εισφορά που θα καταβάλλουν για τη ''παροχή της αναγκαίας (αλλά και υποχρεωτικής) εκπαίδευσής τους για το έτος 2019 θα είναι 50 ευρώ έναντι 30 ευρώ που ήταν το 2018.

Η απόφαση αυτή βρίσκει κάθετα αντίθετο τον κλάδο των Λογιστών-Φοροτεχνικών που στη περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας που διανύουμε, αδυνατεί να πληρώσει ένα ακόμη χαράτσι.

Η αύξηση αυτή που είναι περίπου 67% διενεργείται σύμφωνα με την ανακοίνωση ''λόγω πρόσθεσης νέων θεματικών ενοτήτων και αύξησης των ωρών των σεμιναρίων" Δηλώνουμε ότι, παρότι Λογιστές-Φοροτεχνικοί αδυνατούμε να κάνουμε τους υπολογισμούς. Πόσο επιπλέον μπορεί να στοίχισε σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά η διεκπεραίωση αυτών των σεμιναρίων ώστε να δικαιολογείται η αύξηση της εισφοράς κατά αυτό το τεράστιο ποσοστό;

Διερωτόμαστε αν το Ο.Ε.Ε. επιδιώκει πραγματικά να καλύψει με αυτή την εισφορά το κόστος της συγκεκριμένης παροχής ή άλλες αναγκαίες δαπάνες του. Θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να εισπράττει τα αναγκαία έσοδα για τη λειτουργία του μέσω της ετήσιας συνδρομής και όχι μέσω της εν λόγω εισφοράς. Είναι απαράδεκτο και καταχρηστικό η ονομαζόμενη ''αναγκαία εκπαίδευσή'' να παρέχεται στους Λογιστές-Φοροτεχνικούς έναντι τιμήματος ανώτερου του κόστους της. Δε μπορούμε να συμμετέχουμε στα έξοδα λειτουργίας του οργάνου ετεροβαρώς σε σχέση με τα μέλη του που δεν είναι Λογιστές-Φοροτεχνικοί, όταν μάλιστα μεγάλη μερίδα μας στερείται και των πλήρων δικαιωμάτων του μέλους και δεν αντιπροσωπεύεται.

Διαμαρτυρόμαστε και καλούμε το Ο.Ε.Ε να περιοριστεί στο θεσμικό και επιστημονικό του ρόλο, να αναθεωρήσει και να αναιρέσει την αύξηση της εισφοράς για τη παροχή αναγκαίας εκπαίδευσης στους Λογιστές- Φοροτεχνικούς.

Ζητάμε από τη Π.Ο.Φ.Ε.Ε να αναλάβει την απαραίτητη πρωτοβουλία προκειμένου να ματαιωθεί η εν λόγω απόφαση της Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε.

Απαιτούμε σεβασμό στον κλάδο των Λογιστών -Φοροτεχνικών που φροντίζουν να εκπαιδεύονται και να επιμορφώνονται συνεχώς για όλα τα θέματα που αφορούν τον επιστημονικό τους πεδίο προκειμένου να αποκτούν την απαιτούμενη γνωστική και εργασιακή επάρκεια με ίδια μέσα και έξοδα.

Με εκτίμηση

Γιά τό Δ.Σ. Ε.Φ.Ε.Ε.Η. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Πρόεδρος
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΛΑΣΣΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα