ΕΛΦΕΕ Ν. Μεσσηνίας: Ανακοινώσεις για αλληλεγγύη στους συνταξιούχους και συμμετοχή σε απεργιακά συλλαλητήρια



ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)

Καλαμάτα, 22 Νοεμβρίου 2018

Email: [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην Αθήνα στις 20 Νοέμβρη και στη Θεσσαλονίκη στις 19 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή δεκάδων Συνταξιουχικών
Οργανώσεων από όλη την Ελλάδα, καθώς και των αντίστοιχων Ομοσπονδιών. Στα δίκαια αιτήματά τους σταθερά παλεύουν και απαιτούν:
- Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).
- Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
- Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
- Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο επίδομα των 360 ευρώ για να ζήσουν.
- Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση της Υγείας.
- Διεκδικούν ό,τι έχει αφαιρεθεί, από όλο το νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για τις μειώσεις των συντάξεων και την περαιτέρω υποβάθμιση του κοινωνικού χαρακτήρα της δημόσιας ασφάλισης.
- Άμεση απόδοση των δώρων.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους. Μπροστά οι δικές μας ανάγκες.

Eνόψει και των κινητοποιήσεων που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες, αλλά και το προγραμματισμένο πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, ως ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ εκφράζουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας για τα δίκαια αιτήματα τους.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ. της 21ης Νοεμβρίου 2018

------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι λογιστές, όπως και χιλιάδες άλλοι αυτοαπασχολούμενοι, πληρώσαμε βαριά την «επιστροφή στην ανάπτυξη». Η κατάργηση του αφορολόγητου, η διαρκής αύξηση έμμεσων φόρων, η παραμονή των χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, αλλά και η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, όπως προωθείτε και με το ν.4387/2016 σε ισχύ, η αύξηση των υποχρεώσεων μας έναντι των πελατών μας και η συνυπευθυνότητα του λογιστή, δυσχεραίνουν διαρκώς τη ζωή μας.

Η επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας (φορολογία, ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία κλπ) δεν έχει κλαδικό χαρακτήρα. Είναι μια ξεκάθαρη επέλαση στα δικαιώματα και εισοδήματά μας από τις πολιτικές των κυβερνήσεων που στηρίζουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και των λογιστικών εταιρειών.

Διεκδικούμε άμεσα:

- Επαναφορά του αφορολόγητου. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, για όλους.

- Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο.

- Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.

- Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία επαγγελματίες και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

- Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε επιχείρησης

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ:

- Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.

- Κατάργηση των αντιτίμων του ΟΕΕ.

- Ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις και επικαιροποίηση των γνώσεων με ευθύνη των φορέων του Δημοσίου όπως π.χ. Υπουργείο Οικονομικών δωρεάν.

- Κατάργηση της πιστοποίησης και του Κώδικα Δεοντολογίας.

Η δουλειά και τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται μόνο με αγώνες ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όσων με ευλάβεια τα υπηρετούν.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΕΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ. της 21ης Νοεμβρίου 2018
Keywords
συμμετοχή, αλληλεγγυη, συμμετοχή, εισφορα αλληλεγγυης, ενωση, αθηνα, θεσσαλονικη, ελλαδα, επιδοματα, οαεε, επιδομα, αυθαιρετα, ενφια, ισχύ, τραπεζες, κουρεμα, οεε, καλαματα, αττικη, απεργια, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, κλειστα επαγγελματα, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, 600 δις, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, ογα επιδοματα, φορολογια 2013, αφορολογητο, δανεια, δουλεια, δωρεαν, εργαλεια, οεε, πλαισιο, υγεια, υπουργειο οικονομικων, αγωνες, αυξηση, αιτησεις, ανεργια, ασφαλιστικο, αττικη, αφορολογητο οριο, δημοσιο, ευλαβεια, ευρω, ενεργεια, ενημερωση, ευθυνη, ζωη, κυβερνηση, μειωση, παιδι, συνταξη, στο κοκκινο, ισχύ, φορολογια, δικαιωματα, εφαρμογη, ενωση, χωρα, υπουργειο, μπροστα, υγειας
Τυχαία Θέματα