Δίκτυο Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών: «Ένα χρόνο με το «ΔΙΚΤΥΟ» στην Ε.Φ.Ε.Ε.Α»



Δίκτυο Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών (στην ΕΦΕΕΑ)

Δελτίο Τύπου

Αθήνα 12 Φεβρουαρίου 2018

Θέμα: «Ένα χρόνο με το «ΔΙΚΤΥΟ» στην Ε.Φ.Ε.Ε.Α»

Συμπληρώνοντας ένα χρόνο από την ημέρα που οι συνάδελφοι & οι συναδέλφισσες Λογιστές/στριες, μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής, αισθανόμαστε την ανάγκη να «απολογηθούμε» για τη παρουσία-δράση μας στο ΔΣ της Ένωσης και όχι

μόνο…

Στα πλαίσια της εντολής που λάβαμε στις 18 Φεβρουαρίου 2017, προχωρήσαμε σε μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες τις οποίες παραθέτουμε επιγραμματικά:

Α. Παρεμβάσεις-Προτάσεις για το Επάγγελμα του Λογιστή- Φοροτεχνικού και για θέματα που αφορούν στην εργασία μας.

1. Προτάθηκε να υπάρξουν ενέργειες για τη διαφύλαξη των προσωπικών στοιχείων μας που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους για να υποβάλλουν εξ ονόματος μας δηλώσεις. (’Η πρόταση μας αφορά τη χρήση των κωδικών του Taxisnet των Λογιστών – Φοροτεχνικών ή των κωδικών εισόδου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίας του ΟΕΕ (για την παρακολούθηση των υποχρεωτικών σεμιναρίων για τη ανανέωση της αδείας)

2. Συνάντηση στα γραφεία του ΕΦΚΑ μελών του «ΔΙΚΤΥΟΥ»με έναν εκ των Υποδιοικητών του ΕΦΚΑ τον κ.Τσακίρη Δημήτριο. Σκοπός της συνάντησης ήταν να εκφραστεί η διαμαρτυρία και η δυσαρέσκεια μας ως επαγγελματιών Λογιστών – Φοροτεχνικών για τα όσα βιώνουμε καθημερινά στα γραφεία μας με τα λάθη και τις παραλείψεις εκ μέρους της Διοίκησης του ΕΦΚΑ που ταλανίζουν και καθιστούν δυσβάσταχτη την εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού Νόμου και να παρουσιάσουμε τα πρακτικά θέματα στα οποία παρουσιάζονται ελλείψεις και ανεπάρκειες.

3. Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για νομοθετική Ρύθμιση της δυνατότητας παράτασης των φορολογικών υποχρεώσεων για λόγους ανωτέρας βίας (ασθένεια κλπ ) από συνάδελφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα σοβαρών ασθενειών, με το δεδομένο ότι υπάρχει νομικό υπόβαθρο με την γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ ( αρ. ΝΣΚ 89/2015).

4. Προτείναμε να δοθεί Οριστική Άδεια συναδέλφων πρώην Γ’ ειδική (που λήγει στις 31/12/2018), καθώς και η Εγγραφή πτυχιούχων ΤΕΙ στο ΟΕΕ.

5. Συμμετείχαμε στην 24ωρη Απεργία και στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας στις 17 Μαΐου 2017, μαζί με τους συναδέλφους της Αθήνας.

6. Προτείναμε να γίνει νομοθετική τακτοποίηση της δυνατότητας υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων ( για ποσά επιδοτήσεων προηγουμένων ετών ΟΠΕΚΕ και οικογενειακών επιδομάτων Α21) έως 31/12 του έτους που εκδίδεται η βεβαίωση όπως ακριβώς συμβαίνει με τα αναδρομικά μισθών και συντάξεων.

7. Ζητήσαμε την αναβολή της εφαρμογής υποβολής του Ε3 για τις φετινές δηλώσεις. Οι καταχωρήσεις του 2017 τελείωσαν και δεν είναι δυνατόν να ζητούνται στοιχεία τα οποία δεν ήταν εν γνώση μας όταν τηρούσαμε τα βιβλία την περασμένη χρονιά.

8. Καταθέσαμε στο Υπουργείο Εργασίας και το Υ.Ο επιστολή του «ΔΙΚΤΥΟΥ» για το κοινωνικό μέρισμα όπου ζητούσαμε την άρση των αδικιών που προκαλούνται και προτείναμε , να αναλάβει το Υπουργείο τις αναγκαίες εκείνες πρωτοβουλίες προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα ένταξης των περισσότερων νοικοκυριών.

Β. Παρεμβάσεις-Προτάσεις που αφορούν στη λειτουργία της ΕΦΕΕΑ & της ΠΟΦΕΕ

1. Καταθέσαμε πρόταση για τη Δωρεάν παραχώρηση αιθουσών ώστε να διοργανώνει τα επιμορφωτικά της σεμινάρια η ΕΦΕΕΑ και όταν προσκαλούνται Δημόσιοι υπάλληλοι ως εισηγητές να καλύπτει το κόστος το Δημόσιο, ώστε να υπάρχει χαμηλό κόστος και αντίστοιχα χαμηλές τιμές συμμετοχής για τα μέλη.

2. Ζητήσαμε και λάβαμε το Μητρώο Μελών της ΕΦΕΕΑ το οποίο επικαλούμενοι διάφορα προσχήματα, μας αρνούνταν το Προεδρείο έως τώρα.

3. Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για το γεγονός ότι συνάδελφοι εγγράφηκαν στην ΕΦΕΕΑ ενώ είναι μέλη σε άλλους Συλλόγους (πχ. του Πειραιά) και ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές (διαμορφώνοντας σε ένα βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα ) μιας και αυτό αντιβαίνει το άρθρο 3 παράγραφος 4 του καταστατικού που απαγορεύει να είναι μέλος της ΕΦΕΕΑ κάποιος που είναι μέλος και σε αντίστοιχο Σύλλογο.

4. Διεκδικήσαμε και επιτύχαμε να γίνεται σε κάθε Δ.Σ οικονομικός απολογισμός των σεμιναρίων που διεξάγει η ΕΦΕΕΑ.

5. Καταθέσαμε πρόταση για τη Σύσταση επιτροπής ή Ομάδα Εργασίας που θα επεξεργαστεί καταστατικές αλλαγές και να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της επεξεργασίας της στο Δ.Σ ώστε να παρθούν αποφάσεις και να προχωρήσει η Ένωση σε Καταστατική Συνέλευση. Στην Επιτροπή που συστάθηκε συμμετείχε ως μέλος και ο εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ. Με ομοφωνία των μελών της Επιτροπής συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει το καταστατικό να εναρμονιστεί πλήρως με τον Ν.1712/87 και να προσαρμοστεί στο υπόδειγμα που έχει διαθέσιμο η ΓΣΕΒΒΕ. Το πόρισμα της Επιτροπής ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δ.Σ στις 8/11/17 από την Γ.Σ στις 18/11/177 και ήταν η πρόταση της ΕΦΕΕΑ στην Γ.Σ της ΠΟΦΕΕ στις 2/12/17 για τις καταστατικές αλλαγές στην Ομοσπονδία.

6. Προτάθηκε να οργανωθεί εθελοντική αιμοδοσία μέσα και να δημιουργηθεί Τράπεζας Αίματος της ΕΦΕΕΑ. Η Τράπεζα Αίματος δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2017.

7. Απαιτήσαμε να έρθει το σχέδιο της Επιτροπής του Κώδικα Δεοντολογίας του ΟΕΕ στις Ενώσεις προς ενημέρωση.

8. Επισημάνθηκε η πάγια θέση μας για μείωση της συνδρομής των μελών της ΕΦΕΕΑ, στο σχετικό θέμα που τέθηκε, με την κατάθεση σε επόμενο χρόνο συγκεκριμένης πρότασης μας.

9. Επεξεργαστήκαμε ως «ΔΙΚΤΥΟ», μέσα από εσωτερικές διαδικασίες, τα θέματα που αφορούν τη μετατροπή της ΠΟΦΕΕ σε ΝΠΔΔ, την διασφάλιση των αμοιβών μας και τη κατοχύρωση του επαγγέλματος μας. Τα θέματα της μετατροπής ΝΠΔΔ και τα άλλα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και απαιτείται η ενημέρωση και η συμμετοχή των συναδέλφων σε κάθε περίπτωση και δεν μπορεί να αποτελεί αυτό το ζήτημα αντικείμενο αποφάσεων που λαμβάνονται σε επίπεδο ηγεσίας της ΠΟΦΕΕ και ‘’ειδικών που γνωρίζουν καλύτερα. Διεκδικούμε ανοιχτές διαδικασίες και αποφάσεις.

Τα προβλήματα είναι τεράστια και είναι μπροστά μας.

Ετεροαπασχόληση σε θέματα που δεν άπτονται του επαγγέλματος μας, Εντατικοποίηση της εργασίας μας χωρίς αμοιβές ή χωρίς κατοχύρωση του επαγγέλματος, Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μας, Πιστοποίηση , Κώδικας Δεοντολογίας , γιγάντωση των ελεγκτικών και συρρίκνωση των μικρών γραφείων και αυτοαπασχολουμένων…

Κάποια απ’ αυτά…

Πιστεύουμε ότι αναλάβαμε πρωτοβουλίες , αναδείξαμε μια διαφορετική αντίληψη για τα συνδικαλιστικά πράγματα μέσα στην ΕΦΕΕΑ , καταθέσαμε προτάσεις που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των συναδέλφων και σταθήκαμε υπερασπιστές των δικαίων του κλάδου.

Τα προβλήματα μας ως λογιστές, δεν είναι ξεκομμένα και διαφορετικά από αυτά που βιώνει η Κοινωνία. Εργαζόμαστε και λειτουργούμε σε ένα επαχθές καθεστώς που έχει «εγκαθιδρυθεί» στη Χώρα μας με πολιτικές εξαθλίωσης, λιτότητας και φτωχοποίησης των Πολιτών, που «παράγει» ανεργία, μετανάστευση των παιδιών μας στο εξωτερικό, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενισχύσουν την ένωσή μας ΕΦΕΕΑ, με την συμμετοχή τους και την ενεργή παρέμβασή τους στις διαδικασίες της, να πλαισιώσουν και να συνδιαμορφώσουμε τις πρωτοβουλίες του ΔΙΚΤΥΟΥ, να οικοδομήσουμε συνθήκες αλληλεγγύης μεταξύ μας, για καλύτερες συνθήκες εργασίας στο επάγγελμά μας.


Δίκτυο Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών (στην ΕΦΕΕΑ)

Keywords
δικτυο, δικτυο, εκλογες, taxisnet, οεε, εφκα, νσκ, τει, απεργια, αθηνα, μαΐου, επιδοματα, βεβαίωση, πειραιας, τραπεζες, νπδδ, συμμετοχή, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, παραταση φορολογικων δηλωσεων, www.taxisnet.gr, απεργια ταξι, εισφορα αλληλεγγυης, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, δραση, σχεδιο αθηνα, εκλογες 2015, κοινωνια, αποτελεσματα, αμοιβες, υπουργειο εργασιας, αδεια, αιμοδοσια, γνωση, δωρεαν, εργασια, θεμα, νπδδ, νσκ, οεε, αυξηση, αρθρο, ανεργια, τει, βεβαίωση, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γραφεια, δεδομενο, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωσεις, δοθει, εγγραφη, εθελοντικη αιμοδοσια, υπαρχει, ενημερωση, ετων, ζητουνται, λαθη, λειτουργια, μαΐου, μειωση, ομαδα, πιστοποιηση, προβληματα, ρυθμιση, σεμιναρια, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχεδιο, εφαρμογη, ενωση, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, μπροστα, τραπεζα, θεματα
Τυχαία Θέματα