Ανακοίνωση ΠΟΛ για απεργία στις 30 Μαΐου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923, ΦΑΞ 33 06 776 - ΑΘΗΝΑ
W. site: www.pol.org.gr, Email: [email protected]


Αθήνα, 17 Μαΐου 2018
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία
και στις Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 30 Μαΐου

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Απέναντι στην κυβέρνηση που «τρέχει» μαζί με το κουαρτέτο τις διαδικασίες για την τέταρτη «αξιολόγηση» με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για την στήριξη του κεφαλαίου, σηκώνουμε τείχος αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική, οργανώνουμε αποφασιστικά την απεργιακή αναμέτρηση της 30ης Μαΐου

Το πανηγυρικό κλίμα που επιδιώκουν να καλλιεργήσουν με το παραμύθι περί δίκαιης ανάπτυξης δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον ελληνικό λαό.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις του ΣΕΒ, οι δηλώσεις εκπροσώπων διεθνών οργανισμών (ΔΝΤ, Ε.Ε, ΕΚΤ κ.λπ.) άλλα και κυβερνητικών στελεχών για την ανάγκη διεύρυνσης και εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με τα 88 προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης φανερώνουν τους στόχους τους. Χαρακτηριστικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι επιδιώκουν νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες, κλιμάκωση της φοροληστείας τις ιδιωτικοποιήσεις.
Από την άλλη τα σχέδια τους προβλέπουν νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με "ζεστό" χρήμα, αλλά και την υλοποίηση της κύριας επιδίωξης της μεγαλοεργοδοσίας το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέτει την χώρα σε επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια στην περιοχή, επιδιώκοντας την γεωστατική αναβάθμιση της για λογαριασμό ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών Ομίλων. Κάθε μέρα μεγαλώνει η εμπλοκή της χώρας μας στους Αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.

Η δίκαιη ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση. Φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, καταστολή στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, καταλήστευση άλλων λαών, ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, ξαναχάραγμα των συνόρων με το αίμα των λαών.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουμε μια άσχημη κατάσταση όπως απληρώσια, εντατικοποίηση της εργασίας, με δουλεία σαββατοκύριακα, νύχτα, αργίες, ανεξάρτητα εάν κάποιος εργάζεται σε πολυεθνική ή σε γραφείο της γειτονίας. Η μη ύπαρξη ΣΣΕ με ευθύνη του ΣΕΒ σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα έρχονται ακόμα περισσότερο να επιδεινώσουν την ζωή μας

Ήδη οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου έχουν πάρει τα μέτρα τους. Αφαιρούν δικαιώματα στην εργασία και στο επάγγελμα (λογιστές, ελεγκτές κλπ). Προβάλλουν απαιτήσεις να απασχολούν όσο θέλουν, όποτε θέλουν τους εργαζόμενους, ακόμα και να τους δανείζουν πλήρως ή μερικώς σε πελάτες. Επιδιώκουν να τελειώνουν με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, να τους χρησιμοποιούν όταν και όποτε κρίνουν σκόπιμο, ενσωματώνοντας τις οδηγίες Σέρκας της ΕΕ, που γίνεται διάκριση του χρόνου εργασίας σε ενεργό και ανενεργό, με την πρόθεση αυτός που χαρακτηρίζεται ως μη ενεργός εργάσιμος χρόνος από τον εργοδότη, να μην αμείβεται. Επιδιώκουν, με διάφορους τρόπους (Με απειλές, προπηλακισμούς, ύβρεις, αξιοποιώντας στελέχη τους αλλά και εταιρίες σεκιούριτι, απαγόρευση εισόδου στα γραφεία τους) να παρεμποδίσουν την ελεύθερη άσκηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών

Οι εργοδότες έχουν στο πλάι τους δικούς τους ανθρώπους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το δεξί χέρι των αφεντικών, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που δεν αρνήθηκαν απλά την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργιακή απάντηση απέναντι στα μέτρα-φωτιά του πολυνομοσχεδίου και του χτυπήματος του δικαιώματος στην απεργία, αλλά χαρακτηριστικά ισχυρίστηκαν ότι αυτός ο τύπος κινητοποιήσεων έχει φάει τα ψωμιά του.
Αρνήθηκαν και την πάλη για ΣΣΕ με αυξήσεις και πάλεψαν με λύσσα ενάντια στις κλαδικές κινητοποιήσεις. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που έβαλαν την υπογραφή τους στο αίσχος της ΕΓΣΣΕ των 586 και 511 ευρώ. Είναι οι δυνάμεις που τώρα στα πλαίσια της «κοινωνικής συμμαχίας» όπως την αποκαλούν προκηρύσσουν “αιτήματα” κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων
Είναι η ώρα να απαιτήσουμε να πάρουμε πίσω όλα αυτά που μας άρπαξαν τα χρόνια της κρίσης. Έτσι ΕΜΕΙΣ κάνουμε πράξη την πρόταση μας για ενωτικό πλαίσιο που μπορεί να δώσει πνοή στο κίνημα.
Η πάλη για κλαδική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους, που θα θέτει όρια στην ασυδοσία των εργοδοτών, σύμβαση που θα αποτελεί προστασία σε όποιον χώρο και αν δουλεύουμε σύμβαση που ΘΑ ΒΑΖΕΙ STOP στον άθλιο διαχωρισμό νέων και παλιών, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Όσο δεν αντιδράμε μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα για εμάς. Όσα ψίχουλα και αν μοιράσουν, όση στάχτη και να ρίξουν στα μάτια μας η τσέπη θα συνεχίσει να είναι μείον, οι συγγενείς μας θα συνεχίσουν να είναι άνεργοι ή να δουλεύουν με ημιαπασχόληση παίρνοντας ψίχουλα, η σύνταξη των γονιών μας θα συνεχίσει να πετσοκόβεται.
Ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση!
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Την απογοήτευση και την οργή που νιώθουμε να την μετουσιώσουμε σε δύναμη, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο και διεκδικώντας αυτά που αξίζουμε και δικαιούμαστε, δηλαδή την κάλυψη των δικών μας αναγκών με βάση τις δυνατότητες που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης στο σήμερα, από την τεράστια παραγωγικότητα της εργασίας μας.
Καλούμε τις επόμενες ημέρες όλα τα σωματεία της Ομοσπονδίας να πάρουν αποφάσεις για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας στις 30 Μαΐου. Να πάρουν πρωτοβουλίες και να οργανώσουν τη δουλειά στο χώρο τους, στα λογιστήρια, στις λογιστικές εταιρείες, στα μονοπώλια του κλάδου. Να αναλάβουν συλλογικά την ευθύνη για την συμμετοχή απεργίας με τους ίδιους τους συναδέλφους, να συντονίσουν την προσπάθεια αυτή με την Ομοσπονδία, ώστε με μεγαλύτερες δυνάμεις και ενιαίο τρόπο να δοθεί η μάχη της απεργίας.

Διεκδικούμε:

• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.• Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
• Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
• Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
• Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
• Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Keywords
απεργια, μαΐου, μαΐου, τηλ, φαξ, site, org, email, αθηνα, παμε, νέα, σεβ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, τραπεζες, δραση, συριζα, σσε, ΓΣΕΕ, εγσσε, συμμετοχή, ενφια, σταση εργασιας, απεργια μμμ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργιες σημερα, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, απεργια ταξι, otenet, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, φωτια, απεργια γσεε, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, πολεμικα παιχνιδια, ημιαπασχοληση, αφορολογητο, δανεια, δουλεια, εργασια, νεα μετρα, παιχνιδια, πλαισιο, σεβ, σσε, τα νεα, ωρα, email, αγωνες, αιμα, απλα, αργιες, βρισκεται, γινεται, γραφεια, δυναμη, δηλωσεις, δοθει, δωσει, εγσσε, ευρω, εκμεταλλευση, εξελιξη, επιτυχια, ερχονται, αισχος, ευθυνη, ζωη, ιδια, θετικο, ισχυς, κυβερνηση, κλιμα, λειτουργια, λυσσα, ματια, νυχτα, νομοι, οικογενεια, ορια, παιδι, παμε, πνοη, υπογραφη, σεκιουριτι, συνταξη, συμμετοχή, σπιτι, σχεδια, τυπος, τηλ, υλοποιηση, φαξ, χερι, χειροτερα, χρημα, χρονος, ασχημη, δικαιωματα, εφαρμογη, χωρα, org, οργη, site, χερια
Τυχαία Θέματα