Τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ μέχρι την λήξη των μεταγραφών

10:45 26/1/2019 - Πηγή: seleo
Λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου ο ΠΑΟΚ με τις μέχρι τώρα κινήσεις του έχει καταφέρει ως ένα βαθμό να κάνει περισσότερο ορθολογικό το ρόστερ του. Υπάρχουν…

Ο "δικέφαλος" έχασε τον πρώτο του σκόρερ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό αντάλλαγμα. Έδωσε δανεικό στον Ατρόμητο τον Αμρ Ουάρντα που ποτέ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και τα "θέλω" του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Και φαίνεται πως έστω και την τελευταία ώρα κρατά στη Θεσσαλονίκη

τον Ομάρ Ελ Καντουρί, ικανοποιώντας κατά βάση την επιθυμία του προπονητή του, που θεωρεί το Μαροκινό βασικό "εργαλείο" του γκρουπ που παλεύει για το πρωτάθλημα. Βέβαια υπήρξε και η απώλεια, μέχρι το τέλος της σεζόν, του τραυματία Πόντους Βέρνμπλουμ που δημιούργησε μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ.

Πώς κινήθηκε για να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν; Το κενό του Σέρβου δεν καλύφθηκε τελικά με ένα σέντερ φορ με τα δικά του χαρακτηριστικά. Στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να επενδύσουν αρχικά στον Τσούμπα Άκπομ, που ήδη είχαν στο ρόστερ και στη συνέχεια στον 22χρονο, Κάρολ Σβιντέρσκι. Ο Πολωνός μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πρώτης τάξης επιθετικό, ωστόσο κανείς δεν πιστεύει ότι τουλάχιστον για την ώρα μπορεί να… μπει στα παπούτσια του Πρίγιοβιτς.

Στα χαφ αποκτήθηκε ο Μίσιτς που είναι και αυτός περισσότερο οκτάρι παρά εξάρι, αφήνοντας έτσι ακόμη μοναδικό πραγματικό "κόφτη" στη μεσαία γραμμή τον Κάνιας.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
Η αποχώρηση του Ουάρντα ήταν μάλλον αναμενόμενη. Ο Λουτσέσκου θα πρέπει αρκετές φορές στο πρώτο μισό της σεζόν να αμφισβήτησε και ο ίδιος την απόφαση του να επιλέξει τον Αιγύπτιο αντί του Πέδρο Ενρίκε. Η διαφαινόμενη επιστροφή του Βραζιλιάνου καλύπτει το κενό του Ουάρντα, που όποτε έπαιξε στα άκρα αγωνίστηκε με έναν ίσως λιγότερο ποιοτικό ποδοσφαιριστή, αλλά πιο δυναμικό και πιο… καθαρόαιμο εξτρέμ.

Από την άλλη η επιστροφή του Δημήτρη Γιαννούλη φέρνει μεγαλύτερη ισορροπία στην άμυνα. Ο νεαρός μπακ που σύμφωνα με τον Λουτσέσκου δεν χρειάζεται τελικά και τόσο μεγάλο χρόνο προσαρμογής, δίνει με την παρουσία του πολλές λύσεις στα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ. Επιτρέπει στο Ρουμάνο να δώσει... ανάσες στο Βιεϊρίνια και κυρίως στον Μάτος, να υπολογίζει περισσότερο ως κεντρικό αμυντικό τον Τόσκα και γενικότερα να έχει το κεφάλι του ήσυχο και για τα δύο άκρα της άμυνας του.

ΧΑΤΣΕΡΙΝΤΙ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ
Τι χρειάζεται από εδώ και πέρα; Σίγουρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα του Χατσερίντι. Στον ΠΑΟΚ έχουν αντιληφθεί το λάθος του καλοκαιριού, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και εύκολο να το διορθώσουν. Πολύ περισσότερο αν ο Χατσερίντι επιμένει να αναζητά συμβόλαιο ίδιο με αυτό που έχει στην Τούμπα, αφού πολύ δύσκολα θα βρει ομάδα που να του δώσει 1,3 εκατομμύρια το χρόνο.

Όσο ο ομογενής στόπερ παραμένει στο ρόστερ, οι άνθρωποι του Δικέφαλου δυσκολεύονται να βρουν έναν αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό, που θα μπορεί και να βοηθήσει μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά και να εγγυηθεί ταυτόχρονα και την επόμενη ημέρα στα μετόπισθεν της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αν δεν τα βρουν με το Φερνάντο Βαρέλα.

Από την άλλη και παρά το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου δεν θεωρεί και τόσο απαραίτητο να έχει καθαρόαιμα "εξάρια" στην ομάδα του, η έλλειψη ενός "κόφτη" έγινε φανερή από την αρχή του 2019, όταν και ο Κάνιας έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων. Λογικά τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών θα αποκτηθεί και ένας ακόμη μέσος με λιγότερο δημιουργικά, αλλά περισσότερο ανασταλτικά χαρακτηριστικά για να υπάρξει ισορροπία στον άξονα του Δικέφαλου.

Ένας στόπερ, με την προϋπόθεση ότι θα αποχωρήσει ο Χατσερίντι και ένας αμυντικός χαφ φαίνεται να είναι οι ανάγκες του ΠΑΟΚ, για τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου. Εκτός και αν προκύψει κάποια αποχώρηση που δεν θα μπορεί να καλυφθεί εκ των έσω και θα πρέπει να βρει τους ανθρώπους των "ασπρόμαυρων" σε πλήρη ετοιμότητα.

sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα