Θλιβερές εικόνες από την πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ)

17:10 14/4/2022 - Πηγή: seleo

Εδώ και αρκετούς μήνες η πλατεία Αριστοτέλους, η «βιτρίνα» της Θεσσαλονίκης, έχει αφεθεί στην τύχη της και κανένας αρμόδιος και προπάντων ο Δήμος δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια για να αλλάξει η εικόνα της.

Βρώμικο πλακόστρωτο, σκουπίδια, μουτζούρες σε τοίχους, σπασμένες κολώνες, απεριποίητο και ελλιπές πράσινο και όλα αυτά σε συνδυασμό με δυσωδία. Αυτά χαρακτηρίζουν την ιστορική πλατεία της πόλης. Παράλληλα, ειδικά μετά το πρώτο lockdown

οι άστεγοι έχουν κατακλύσει το κέντρο και αρκετοί από αυτούς βρίσκουν καταφύγιο στην πλατεία.

Πέρα από την αδιαφορία που δείχνουν οι αρμόδιοι να κρατήσουν την καθαριότητα της πλατείας σε πολιτισμένα επίπεδα την ίδια ώρα έχουν αφήσει στο έλεος τους τους συνανθρώπους μας που είναι άστεγοι. Μάλιστα, φέτος το χειμώνα θρηνήσαμε και νεκρούς αστέγους που δεν άντεξαν το ψύχος.

Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται πέριξ της πλατείας εκφράζουν την δυσαρέσκιά τους για την εικόνα της πλατείας που σιγά σιγά χάνει την αίγλη της και αρκετοί τονίζουν ότι πρέπει να γίνει κάτι άμεσα για να αλλάξει η κατάσταση.

Δείτε φωτογραφίες:

πηγή photo fb Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκηςπηγή photo fb Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκηςπηγή photo fb Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης

Το άρθρο Θλιβερές εικόνες από την πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα