Θεσσαλονίκη: Ο Βασίλης Πρατσινάκης στο Πάρκο Δενδροποτάμου Σταυρούπολης – Με ελεύθερη είσοδο

19:45 14/9/2022 - Πηγή: seleo

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, ο Βασίλης Πρατσινάκης με τη χαρισματική φωνή και τη μοναδική ερμηνεία του και η εξαμελής ορχήστρα του, με το αφιέρωμα “Εν αρχή ην ο Λόγος” θα μας ταξιδέψουν μουσικά στον λόγο των μεγάλων ποιητών, στον λόγο που εμπνέει, αποκαλύπτει, συγκινεί, στον λόγο που γεννάει μουσική και ανοίγει δρόμους!

Η συναυλία διοργανώνεται την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30, στο Πάρκο Δενδροποτάμου της Σταυρούπολης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και το τραγούδι θα

είναι σε πρώτο πλάνο με τον αγαπημένο Βασίλη Πρατσινάκη, τους μουσικούς Γιάννη Φιλιππουπολίτη στο πιάνο, Αντώνη Κουμανδράκη στην κιθάρα, Ηλία Βελλή στο μπουζούκι, Γιάννη Κύρμο στο κοντραμπάσο, Θοδωρή Χριστόπουλο στο ακορντεόν, Δέσποινα Σκέντου στο βιολί.

Ένα στοιχείο σημαντικό της νεότερης πολιτισμικής μας έκφρασης & λαϊκής παράδοσης, στα μέσα του 20ου αιώνα, είναι η είσοδος των μεγάλων μας ποιητών – λογοτεχνών στο ελληνικό τραγούδι. Σ’ αυτή τη συναυλία αποτυπώνεται η σχέση της μεγάλη ποιητικής γενιάς του ΄30 με την σπουδαία μουσική γενιά του ΄50, τους εμβληματικούς Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι και άλλους σπουδαίους, τη μετέπειτα εξέλιξη της και τις επιρροές στο ελληνικό τραγούδι, ένα μοναδικό φαινόμενο στα παγκόσμια μουσικά πράγματα.

Θα ακουστούν τραγούδια σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη, Νίκου Γκάτσου και άλλων μεγάλων ποιητών μας.

Το άρθρο Θεσσαλονίκη: Ο Βασίλης Πρατσινάκης στο Πάρκο Δενδροποτάμου Σταυρούπολης – Με ελεύθερη είσοδο εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα