Συνάντηση του δημάρχου Παύλου Μελά με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ

17:16 23/2/2018 - Πηγή: seleo

Συνάντηση του Δημάρχου Παύλου Μελά κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη με το Στέλιο Παππά Πρόεδρο του ΟΑΣΘ, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Δεμουρτζίδη στα γραφεία του ΟΑΣΘ την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ζητήματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον ήταν αυτά που αφορούν στα δρομολόγια που διέρχονται μέσα από τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παύλου Μελά (Σταυρούπολη,

Ευκαρπία, Πολίχνη), ενώ η σύσκεψη έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Στέφανου Βάρφη, του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα Περιβάλλοντος Σάκη Λαζαρίδη, της Συγκοινωνιολόγου Ζαφειρέλη Σπυριδούλας από πλευράς του Δήμου Παύλου Μελά. Από τον ΟΑΣΘ το παρών έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σάββας Παναγιωτίδης, τα μέλη του Δ.Σ. Μανόλης Λαμτζίδης και Φώτης Μπίμπασης, ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ Κώστας Αμπατζάς και υπηρεσιακά στελέχη του οργανισμού.

Ο κ. Δεμουρτζίδης έκανε λόγο για «αποκλεισμένες» περιοχές και με βάση καταγραφή που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα κατέθεσε υπόμνημα με «τροποποιήσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το συγκοινωνιακό έργο». Παράλληλα, ζήτησε να δοθεί η έμφαση σε αυτές τις περιοχές του Δήμου Παύλου Μελά που θεωρούνται οι πιο δύσκολα προσβάσιμες, ούτως ώστε να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: «Συζητήσαμε σε καλό κλίμα και ζητήσαμε τροποποιήσεις συγκεκριμένων γραμμών για να εξυπηρετούνται ισότιμα οι κάτοικοι όλων των περιοχών, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία τους. Πήραμε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις που θέλαμε και αυτό που μένει είναι η επιμέρους συνάντηση που θα γίνει στην έδρα μας, ώστε τα τεχνικά κλιμάκια του Οργανισμού να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα προβλήματα των συγκοινωνιών». Ο κ. Δεμουρτζίδης ανέφερε ότι ο Δήμος Παύλου Μελά είναι ένας διευρυμένος γεωγραφικά δήμος με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών να καλούνται να διανύσουν αρκετά μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια μέχρι την πλησιέστερη στάση. Συγχρόνως αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις των δρομολογίων ζητώντας πύκνωση των δρομολογίων που αφορούν στις περιοχές της Ευκαρπίας, της Νικόπολης, της Φιλοθέης και των Μετεώρων ενώ τόνισε και την ανάγκη ποιοτικής βελτίωσης των γραμμών 32, 34 & 27 που διέρχονται μέσα από τις περιοχές του δήμου Παύλου Μελά.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Θ. Στέλιος Παππάς αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης μιας διαδημοτικής επιτροπής που θα εξετάσει τα συγκοινωνιακά προβλήματα της Θεσσαλονίκης και θα προτείνει λύσεις στο πλαίσιο ενός ενιαίου και συνολικού σχεδιασμού. Επίσης ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της νέας διοίκησης έγιναν προσπάθειες ώστε «να αποκατασταθεί η ταξική διαφορά μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής Θεσσαλονίκης» τονίζοντας ότι κατά το προηγούμενο διάστημα ο στόλος των οχημάτων που κυκλοφορούσαν δυτικά ήταν «γηρασμένος».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ Κώστας Αμπατζάς επισήμανε ότι «οι όποιες αποφάσεις για την αναδιάρθρωση των γραμμών θα προκύψουν έπειτα από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία» σημειώνοντας ότι «πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στα επιμέρους ζητήματα και τη συνολική εικόνα». Τέλος, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα σε στελέχη του δήμου Παύλου Μελά και εκπροσώπους των εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ. που συμμετείχαν στη συνάντηση ώστε να γίνει πλήρης καταγραφή των «μελανών σημείων» στα οποία «εγκλωβίζονται» τα λεωφορεία εξαιτίας κυρίως της παράνομης στάθμευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα