Περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά οι εκθέτες των φετινών εκθέσεων PHILOXENIA & HOTELIA

17:16 8/11/2018 - Πηγή: seleo
Το εκθεσιακό ανοίγει τις πύλες του.

''Το ενδιαφέρον που προσελκύουν οι δύο διοργανώσεις αποτυπώνεται στην έλευση επισκεπτών από 47 χώρες,αριθμός ρεκόρ για το εκθεσιακό ,στη διεθνοποιημένη συμμετοχή των εκθετών,που προέρχονται απο 22 χώρες,αλλά και στο ευρύ και πλούσιο πρόγραμμα των hosted buyers,που ανέρχονται σε σχεδόν 200 και για τις δύο εκθέσεις.Μάλιστα τα προγραμματισμένα των προσκεκλημένων ξένων εμπορικών επισκεπτών με τους εκθέτες ξεπερνούν τις 4.000.Συνολικά οι εκθέτες των δύο εκθέσεων ειναι 615

(415 στη Philoxenia και 200 στη Hotelia)''ανέφερε στην ομιλία του στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO,Τάσος Ζήκας.

Τιμώμενες περιοχές στις φετινές εκθέσεις τουρισμού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Λέσβος.

Εκ μέρους της Λέσβου,ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού,Κωνσταντίνος Αστυρακάκης,στάθηκε στο γεγονός οτι παρά το πρόβλημα των μεταναστευτικών ρόων και την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στο νησί,η τουριστική κίνηση μειώθηκε ελάχιστα,ενώ τόνισε πως η εικόνα που συχνά δίνεται είναι πλασματική.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας,μίλησε για τη σπουδαιότητα της Ολυμπίας και Ιονίας οδού που συνέβαλαν στην ευκολότερη και πιο γρήγορη μετακίνηση,συνεπώς και στην αύξηση του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης,Ανδρέα Μανδρίνο,οι κρατήσεις τη συγκεκριμένη εποχή είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Τις δύο εκθέσεις θα εγκαινιάσει η υπουργός Τουρισμού,Έλενα Κουντουρά,την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου,στις 20:00,στο συνεδριακό κέντρο

Ρεπορταζ:Γιάννης Τσουκαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα