Περαιτέρω βελτίωση του καιρού από σήμερα – Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα την ημέρα της 25ης Μαρτίου

09:00 24/3/2022 - Πηγή: seleo

‘’Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο αποτέλεσε το αίτιο για την εκδήλωση βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στα ανατολικά και νότια κυρίως τμήματα της χώρας μας, απομακρύνθηκε αρκετά νότιο-ανατολικά, με αποτέλεσμα τη σταδιακή βελτίωση του καιρού, όσον αφορά στα φαινόμενα και στις περιοχές που επηρεάζονταν από αυτά. Παράλληλα, με τη σταδιακή επέκταση υψηλών πιέσεων προς τα ανατολικά, από περιοχές της κεντρικής Μεσογείου και τη σταδιακή ενεργοποίηση και επανάκαμψη του υποτροπικού αεροχειμάρρου, οι πολύ ψυχρές για την εποχή αέριες μάζες,

που επηρέαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα την περιοχή μας, εκφυλίζονται και μετατοπίζονται ανατολικότερα. Όλη αυτή η διαδικασία, θα οδηγήσει σε άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες και κατά τη διάρκεια του τριημέρου της 25ης Μαρτίου θα επικρατούν ανοιξιάτικες θερμοκρασίεςστο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.Εξαίρεση ίσως αποτελέσει το Σάββατο, όπου η θερμοκρασία παρουσιάσει πρόσκαιρη πτώση, ενώ ίσως εκδηλωθούν και λίγες βροχές στα βόρειο-ανατολικά. Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, διαφαίνεται τάση για μεγαλύτερη άνοδο της θερμοκρασίας, κυρίως για τα νοτιότερα τμήματα της χώρας μας κι όχι μόνο, προς τα τέλη του μήνα και στις αρχές Απριλίου’’

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για σήμερα Πέμπτη (24/03/2022)

Αίθριος καιρός αναμένεται να επικρατεί στο μεγαλύτερο της χώρας, κατά τη διάρκεια της Πέμπτης. Εξαίρεση θα αποτελούν μέχρι και προτού το μεσημέρι και κυρίως τις πρωινές ώρες, περιοχές της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, όπου θα εκδηλώνονται σποραδικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για καταιγίδες, σε νησιωτικές περιοχές κυρίως των Δωδεκανήσων. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Πάντως και σε αυτές τις περιοχές, όπου θα εκδηλώνονται φαινόμενα, μέχρι το μεσημέρι αυτά θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

ΑΝΕΜΟΙ:

Στο Ιόνιο και στα δυτικά Δ-ΒΔ γύρω στα 4-5 bf.Στα ανατολικά Β-ΒΔ στα 4-5 bf, ενώ στο Αιγαίο (κυρίως στο κεντρικό και νότιο) βόρειοι στα 7-8 bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ:

–Ελάχιστες (Νυχτερινές – Πρώτες πρωινές ώρες)

Από -3 έως 0°Cστα βόρεια ορεινά και πεδινά/παράκτια αντίστοιχα.Μεταξύ 2-4°C στα δυτικά.Μεταξύ -1-2°C στα ανατολικά ηπειρωτικά.Από 5 έως 11°Cσε νησιωτικές περιοχές του βορείου και νοτίου/νότιο-ανατολικού Αιγαίου αντίστοιχα.

–Μέγιστες (Μεσημβρινές ώρες)

Μεταξύ 18-20°C, στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια πεδινά τμήματα.Στα ορεινά μεταξύ 12-14°C.Στα δυτικά γύρω στους 17-19°CΣτο Αιγαίο γύρω στους 14-16°C. Οι 16°Cαναμένονται κυρίως στο νότιο-ανατολικό Αιγαίο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Με γενικά αίθριο καιρό αναμένεται να κυλίσει η Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ΒΔ στα 4-5 bf, με σταδιακή εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 19°C, ενώ στα εσωτερικό του νομού και στα πιο δυτικά πεδινά τμήματα, η μέγιστη δεν αποκλείεται να φτάσει και στους 20°C.

Για την ημέρα της 25ης Μαρτίου, αναμένεται πολύ καλός και ανοιξιάτικος καιρός στο σύνολο της χώρας μας, με τους ανέμους να πέφτουν σε ένταση και τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μια μικρή περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας στα ηπειρωτικά και στους 21-23°C.Μοναδική παραφωνία, ίσως αποτελέσουν περιοχές ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του βόρειο-ανατολικού Αιγαίου, όπου πιθανόν να σημειωθούν λίγες τοπικές και πρόσκαιρες βροχές, λόγω της κίνησης μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής, νότιο-ανατολικά προς την Τουρκία.

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας, με λίγες τοπικές και αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι εξασθενημένοι στα δυτικά, ενώ στο Αιγαίο ίσως παρουσιάσουν κάποια μικρή ενίσχυση από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία ίσως υποχωρήσει 3-4 βαθμούς, κυρίως στα πιο ανατολικά τμήματα της χώρας.

Την Κυριακή αναμένονται περισσότερες νεφώσεις, απ’ ότι το Σάββατο στα δυτικά, αλλά και κατά τόπους αραιές νεφώσεις και στα υπόλοιπα τμήματα, με τάση προς το βράδυ να αυξηθούν. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένιση στο Αιγαίο, ενώ από τα δυτικά αναμένονται Ν-ΝΔ άνεμοι. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, σε σχέση με τις θερμοκρασίες του Σαββάτου, φτάνοντας κατά τόπους σε ηπειρωτικές περιοχές και στους 20-21°C.

Στους παρακάτω χάρτες, φαίνονται οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες, που θα επικρατούν στην Ελληνική επικράτεια για σήμερα Πέμπτη.

Επιμέλεια-Σύνταξη πρόγνωσης

Σίσκος Σάββας-Μαθηματικός-τελειόφοιτος master φοιτητής του ΠΜΣ “Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ “

ΤσομπανίδουΑικατερίνα- master φοιτήτρια του ΠΜΣ “Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ “

Το άρθρο Περαιτέρω βελτίωση του καιρού από σήμερα – Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα την ημέρα της 25ης Μαρτίου εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα