Πάνος Καμμένος για παραχώρηση στρατοπέδων: Το νταλαβέρι του Βενιζέλου να το ξεχάσουν - Δεν θα τα κάνουν άγονα χωράφια για ναρκομανείς

18:16 11/9/2018 - Πηγή: seleo
Για τις προτάσεις του για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, την απόδοση του Καρατάσου στην τοπική κοινωνία και το αίτημα της ομάδας του Μακεδονικού για παραχώρηση 50 στρεμμάτων μίλησε ο…

Σε ερώτηση του Seleo και του δημοσιογράφου, Θεολόγου Ηλιού, απάντησε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου, στην τοπική κοινωνία:

«Ακούμε την τοπική κοινωνία, αλλά οι δήμαρχοι πρέπει να καταλάβουν ότι τα στρατόπεδα δεν τα δίνουμε προκειμένου να τα παίρνουν στην ιδιοκτησία τους και να τα

μετατρέπουν είτε σε αποθήκες, είτε σε άγονα χωράφια που θα συνεχίσουν να φιλοξενούν ναρκομανείς. Θα δώσουμε εκεί που υπάρχουν πραγματικά ανάγκες, εκεί που υπάρχει ένα σχέδιο. Δηλαδή, στο θέμα του Καρατάσου συζητάμε. Να ξεχάσουν οι δήμαρχοι ότι θα τα παίρνουν και θα πηγαίνουν εν συνεχεία να διαπραγματεύονται. Θα καταθέτουν προτάσεις και εκεί που υπάρχουν σοβαρές (προτάσεις), όπως έγινε στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά, θα προχωράμε σε συνέργειες. Και το Καρατάσου θέλουμε. Έχει ανάγκη η περιοχή του Καρατάσου από ανάπτυξη. Συγκεκριμένες ιδέες, σοβαρά σχέδια και εμείς είμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία για να τα αποδώσουμε». Ενώ επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κατηγόρησε, πως έδινε τα στρατόπεδα για να βγάλει δημάρχους: «Το νταλαβέρι του Βενιζέλου για να βγάλω δήμαρχο τον κύριο τάδε, να του δώσω και 5 στρατόπεδα δώρο, να το ξεχάσουν».

Με αφορμή την συγκεκριμένη ερώτηση, πρότεινε στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, που ήδη έχει αποδόθηκε στον δήμο, να φτιαχτεί το σπίτι του ηθοποιού και ένα στάδιο για συναυλίες.

«Στο Παύλου Μελά, γίνεται ένα εξαιρετικό κτίριο που θα φιλοξενεί το μουσείο εθνικής αντίστασης, γίνεται ένα εξαιρετικό κτίριο για τον ποντιακό ελληνισμό και την μικρασιατική καταστροφή. Εγώ θα τους προτείνω να κάνουμε και το σπίτι του ηθοποιού. Να κάνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις και να βοηθήσουμε και εμείς. Δεν έχει ένα μεγάλο στάδιο η Θεσσαλονίκη να φιλοξενήσει συναυλίες και κάποια θεατρικά έργα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την επίσκεψη του στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, για την παραχώρηση του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να δημιουργηθεί το νέο γήπεδο, αποκάλυψε ότι συζήτησε και με τον Άρη, τον Ηρακλή, την Καλαμαριά και τον Μακεδονικό, σε περίπτωση που χρειάζονται χώρους και αυτοί. Ο Πάνος Καμμένος, στην ερώτηση του Seleo είπε πως το μόνο αίτημα μέχρι στιγμής είναι αυτό του Μακεδονικού.

«Αυτή την στιγμή υπάρχει αίτημα από το Μακεδονικό για 50 στρέμματα συν 50 και την δυνατότητα της επινοικίασης. Η τοπική κοινωνία όμως δεν θέλει ούτε την επινοίκιαση, ούτε τα συν 50. Όμως θα συνομιλήσουμε μαζί τους. Ο Μακεδονικός θέλει να κάνει γήπεδα. Όμως δεν θέλω να δώσω κάτι αν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχών, του δημάρχου και τοπικών συλλόγων. Πιστεύω θα βρούμε μια άκρη. Υπάρχουν και άλλα μέρη που μπορούν να γίνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα