Οι πιο «νέοι» υποψήφιοι από το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρου Σούλα, απαντούν σε καίρια ερωτήματα

20:23 23/5/2019 - Πηγή: seleo
Οι πιο «νέοι» υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί της Θεσσαλονίκης από το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου και νυν δημάρχου Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρου Σούλα, απαντούν σε καίρια ερωτήματα. Θέματα που αφορούν τον Αθλητισμό,…

Τι έργο έχει επιτελέσει η δημοτική αρχή στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής;

Στον δήμο μας λειτούργησε η πρώτη υπερσύγχρονη τοπική μονάδα υγείας “ΤΟΜΥ” της χώρας, έργο το οποίο εγκαινίασε ο πρωθυπουργός. Έργο της είναι η παροχή δωρεάν, καθολικής, κατάλληλης και αποτελεσματικής πρωτοβάθμιας

φροντίδας υγείας στον εγγεγραμμένο πληθυσμό. Ακόμη, συστάθηκαν κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο αλλά και κοινωνικό παντοπωλείο με σκοπό την προστασία και ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Ποιες οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις σας από ένα πλήρες και λειτουργικό οργανόγραμμα δομών κοινωνικής πρόνοιας;

Στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης ο δήμος οφείλει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο όπου οι περιστάσεις το απαιτούν. Σε αυτό το πλαίσιο προτείνουμε την ανθρωποκεντρική, δραστήρια και εξωστρεφή λειτουργία των δομών με σειρά δράσεων που μπορούν αυτές να αναπτύξουν.

Σε ποιο βαθμό έχει παρατηρηθεί ανάπτυξη στον τομέα του πολιτισμού στον δήμο σας;

Στον δήμο μας πραγματοποιούνται πλήθος εκδηλώσεων. Αυτό οφείλεται στην σύμπραξη και συνεργασία των 37 πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας με την δημοτική αρχή. Ακόμη, εδώ και πολλά χρόνια, οι δημότες μπορούν να αναζητήσουν διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας μέσω της συμμετοχής τους στα δημοτικά τμήματα τα οποία παρέχουν δωρεάν διδασκαλία παραδοσιακών χορών, και όχι μόνο. Συμπληρωματικά, η θεατρική ομάδα του δήμου έχει να επιδείξει αξιολογότατη παρουσία σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο, ενώ ο δημοτικός κινηματογράφος προβάλλει με πολύ οικονομικό εισιτήριο ταινίες πρώτης προβολής.

Τι event θα θέλατε να διοργανωθούν στο δήμο από εδώ και στο εξής ώστε να προωθηθεί ο τομέας του αθλητισμού;

Επιθυμία αλλά και στόχο μας αποτελεί η ανάπτυξη και προώθηση του αθλητισμού γενικότερα αλλά και του αθλητικού τουρισμού ειδικότερα. Θέλουμε να προσελκύσουμε επισκέπτες στον δήμο μας με σκοπό την ανάπτυξη της αναγνωρισιμότητας του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου αλλά και την αύξηση των εσόδων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με πρωτότυπες δραστηριότητες, όπως το beach soccer, βαδίζοντας στα χνάρια της επιτυχημένης διοργάνωσης beach volley στον πεζόδρομο Κορδελιού, είτε με διοργανώσεις σε λιγότερο διαδεδομένα αθλήματα όπως το σκάκι, το badminton κ.α.

Τι γίνεται με το στάδιο και το κολυμβητήριο άνωθεν του περιφερειακού;

Η διοίκησή μας ήταν η πρώτη που έκανε κινήσεις ώστε να εγκριθεί το έργο αλλά και η μελέτη του από την δικαιοδοσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, το έργο θα δημοπρατηθεί εκ νέου και θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη. Η προσπάθεια αυτή έχει ακόμα πολλά εμπόδια να αντιμετωπίσει. Αποτελεί στόχο μας η ολοκλήρωση του εμβληματικού αυτού έργου, το οποίο και θα βοηθήσει πολύ τον δήμο μας στον τομέα του αθλητισμού. Μέχρι τότε όμως αποτελεί εξίσου μέριμνα μας η συντήρηση και βελτίωση των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής μας, ώστε οι δημότες να μπορούν να τις επισκέπτονται και να τις απολαμβάνουν καθημερινά.

Λόγω χαμηλού μέσου όρου ηλικίας στον δήμο σας, η ανάγκη σχολικής στέγης ολοένα και μεγαλώνει. Πως σκοπεύει ο δήμος να χειριστεί το θέμα αυτό;

Έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων δεν είχε χτιστεί κάποιο σχολείο, ο δήμος έχει δημοπρατήσει και πρόκειται να ανοικοδομήσει δύο σχολικές μονάδες. Για την ακρίβεια, τα δύο νέα σχολεία έχουν συνολικό προϋπολογισμό 8.900.000 ευρώ, ενώ το ένα εκ των δύο θα ανεγερθεί άνωθεν της περιφερειακής, περιοχή όπου παρατηρείται και μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τι εξέλιξη έχει σημειώσει ο δήμος στον τομέα της τεχνολογίας;

Ο δήμος μας βρίσκεται ανάμεσα στους 117 δήμους πανελλαδικά και μέσα στους 2 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης στους οποίους θα εγκατασταθεί δωρεάν wi-fi. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν wi-fi hotspots σε δημόσιους χώρους όπως το δημαρχείο, τα δημόσια πάρκα αλλά και τις πλατείες σε όλη την έκταση του Δήμου.

Ποια είναι η κατάσταση του οδικού δικτύου του δήμου σας;

Το οδικό δίκτυο του δήμου μας, μέσα σε μία μόλις τετραετία, και παρά τις δυσκολίες που είχε ο δήμος να αντιμετωπίσει, έχει αναβαθμιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Συγκεκριμένα, 202 δρόμοι σε όλη την έκταση του δήμου έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί, ενώ έχουμε δεσμευθεί να συνεχίσουμε το έργο αυτό, ώστε να καλύψουμε ακόμη περισσότερες γειτονιές αλλά και μεγάλους οδικούς άξονες του δήμου μας.

Εκφράζονται πολλά παράπονα σχετικά με τις παιδικές χαρές σε όλη την έκταση του δήμου. Τι ακριβώς έχει συμβεί με το θέμα αυτό;

Κατόπιν υπουργικής απόφασης αλλά και εισαγγελικής παρέμβασης, όλες οι παιδικές χαρές των Δήμων και των Κοινοτήτων θα πρέπει να λειτουργούν βάση συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου και με συγκεκριμένες προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών. Αυτό είχε ως συνέπεια να ξεκινήσει το ξήλωμα των συνολικά 64 παιδικών χαρών του δήμου, με στόχο την ανακατασκευή τους. Το έργο αυτό έχει ήδη δημοπρατηθεί και η υλοποίησή του προχωράει σταδιακά σε όλη την έκταση του δήμου με απώτερο στόχο την αντικατάσταση του συνόλου των παιδικών χαρών στον δήμο μας.

Τι πρωτοβουλίες και δράσεις έχουν υλοποιηθεί γύρω από την ανακύκλωση;

Ο δήμος μας συμμετέχει ενεργά σε δράσεις που αφορούν την ανακύκλωση. Συγκεκριμένα, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι κάδοι συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων, υποδημάτων και λοιπών υφασμάτινων υλικών. Η τοποθέτησή τους έχει γίνει σε κομβικά σημεία του δήμου, ενώ η δράση αυτή αποφέρει διπλό όφελος στο δήμο. Τα συλλεγόμενα είδη είτε ανακυκλώνονται είτε ταξινομούνται με στόχο να διανεμηθούν σε ευπαθείς ομάδες του δήμου μας.

Στην συζήτηση αυτή συμμετείχαν κατά αλφαβητική σειρά:

Αβραμίδου Μαριάννα, Γαργαροπούλου Νικολέττα, Γλούφτσης Γιώργος, Γουματζίδης Κωνσταντίνος, Δοβλέτογλου Αβραάμ, Νικολάου Νικολέρη Στέλλα, Νικολοπούλου Εμμανουέλα-Χριστίνα, Παλλάκης Αθανάσιος, Παπαδοπούλου Δέσποινα, Πεχλιβανίδου Χρυσούλα, Ποστεκίδης Χρήστος, Στόικος Μίλτος, Τσέτσιλα Ιωάννα, Τσολάκης Παναγιώτης, Φωκάς Δημήτρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα