Νιόβη Παυλίδου: Ευαισθητοποίηση των πολιτών και τεχνολογική υποστήριξη των πυροσβεστών για να αποφεύγουμε καταστροφικές πυρκαγιές

13:30 22/6/2019 - Πηγή: seleo
Τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής υπηρεσίας που με κίνδυνο της ζωής τους προστατεύουν καθημερινά ανθρώπους και περιουσίες συνάντησε κατά την επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης…

Η κα Παυλίδου συνομίλησε με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγο Π.Σ. Σπυρίδωνα Βαρσάμη και με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Παχίδη για θέματα που αφορούν στην πρόληψη και τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενόψει της φετεινής αντιπυρικής περιόδου.

Οι

αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ενημέρωσης και της παιδείας των πολιτών καθώς, όπως τόνισαν, οι περισσότερες φωτιές οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια. Παράλληλα εξήγησαν ότι ένα από τα βασικά προβλήματα είναι τα κονδύλια πρόληψης τα οποία δεν είναι αντίστοιχα των υπαρχουσών αναγκών. Υπογράμμισαν ιδιαίτερα το πρόβλημα που έχει προκύψει στο δάσος του Σέιχ Σου με το έντομο που έχει προσβάλει σημαντικό τμήμα του υπερώριμου δάσους και έχει καταστρέψει μεγάλο αριθμό πεύκων τα οποία, λόγω καλοκαιριού, αποτελούν σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ακόμη επισήμαναν ότι ο μηχανολογικός εξοπλισμός βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ανέφεραν ότι αναμένουν την πρόσληψη 1000 εποχικών υπαλλήλων για τις πρόσθετες ανάγκες του καλοκαιριού ενώ υπογράμμισαν τη σημαντική βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης των πυροσβεστών με την καθιέρωση εισαγωγής υποψηφίων στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας μέσω του συστήματος των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Η κα Παυλίδου ξεναγήθηκε, εκτός των άλλων χώρων, και στο Κέντρο Επιχειρήσεων όπου, μέσω του ειδικού συστήματος τηλεματικής, οι συντονιστές των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, έχουν τη δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, να γνωρίζουν τα ακριβή σημεία όπου βρίσκονται και ενεργούν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Από την πλευρά της η Νιόβη Παυλίδου εξήρε το έργο και την προσφορά των πυροσβεστών οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη όχι μόνο σε περιπτώσεις πυρκαγιάς αλλά ακόμη και σε θέματα καθημερινότητας. Τόνισε το εντυπωσιακό επίπεδο, τόσο τωνυψηλόβαθμων όσο και των απλών στελεχών της Πυροσβεστικής, ενώ χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθειά τους να εκσυγχρονισθούν αναφερόμενη στο προηγμένο ηλεκτρονικόπρόγραμμα εποπτείας σε πραγματικό χρόνο για τις επιχειρήσεις που ενεργούν. Τέλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει τις δράσεις για εκπαίδευση των πολιτών και την εξασφάλιση της διαρκούς τεχνολογικής υποστήριξης των υπηρεσιών. Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: “Τελικά οι υπηρεσίες κάνουν δουλειά και προσπαθούν. Θα πρέπει να βρουν σταθερή υποστήριξη από κεντρικές κυβερνήσεις “.

Keywords
Τυχαία Θέματα