Νιόβη Παυλίδου: Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα στο ΑΠΘ

11:45 23/6/2019 - Πηγή: seleo
“Η λέξη άσυλο ερμηνεύτηκε και αρνητικά, αυτό το βλέπει τώρα η ελληνική κοινωνία.

Έγινε ένα άσυλο παραβατικότητας που δυστυχώς έχει ριζώσει. Το βλέπουμε στο ΑΧΕΠΑ, ένα νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης, όπου έχουμε τόσα κρούσματα παραβατικότητας, είναι ένας επικίνδυνος χώρος για τους πολίτες. Για να μην πω πως όλη η πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, που έχει το προνόμιο να βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,

είναι ένας επικίνδυνος χώρος. Το θέμα της παραβατικότητας στο πανεπιστήμιο πρέπει να εξαλειφθεί”.

Αυτό επισήμανε η Καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Νιόβη Παυλίδου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Η κ. Παυλίδου σχολιάζοντας τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η ΝΔ ως νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα είπε πως χρειάζεται να υπάρξει συνεργασία με άλλα κόμματα, αλλά και να στηριχθεί η προσπάθεια από την ελληνική κοινωνία.

“Πρώτα από όλα η νέα κυβέρνηση πρέπει να δείξει ισχυρή πολιτική βούληση, να εφαρμόσει όλους τους νόμους. Ορισμένοι συλλαμβάνονται, μετά όμως τι γίνεται; Αρκεί το θεσμικό μας πλαίσιο; Αν δεν αρκεί να το διευρύνουμε, να το διευρύνουμε ιδιαίτερα για χώρους σχολείων, όπως είναι το πανεπιστήμιο, να μην είναι γενικό”, είπε η υποψήφια βουλευτής.

Σημείωσε στη συνέχεια πως θα πρέπει να αναδειχθεί ποιοι είναι πραγματικά οι παραβάτες, γιατί, όπως είπε, δεν είναι άτομα της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά κάθε είδους διεθνή κυκλώματα παραβατικότητας και αλλοδαποί. “Επομένως, θα χρειαστεί αποφασιστικότητα, ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο και ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα”, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι “δεν μπορεί για ένα τέτοιο δύσκολο θέμα να γίνονται αποσπασματικές ενέργειες. Θα πρέπει η κυβέρνηση, μια διακομματική επιτροπή που ενδεχομένως προκύψει μέσα από τη Βουλή, οι πρυτάνεις, να φτιάξουν ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος, για να κρίνουν την αποτελεσματικότητά του και να το διαμορφώνουν, ώστε να φανεί η επιμονή σε αυτό το ζήτημα, να αντιμετωπιστεί το θέμα και να εξαλειφθεί”.

Η κ. Νιόβη Παυλίδου σχολίασε επίσης τα φαινόμενα φοροδιαφυγής, λέγοντας ότι η λέξη φοροδιαφυγή πλέον δεν πρέπει να υπάρχει στο λεξιλόγιό μας, αφού γνωρίσαμε τις συνέπειές της με επώδυνο τρόπο μέσω της οικονομικής κρίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επιθέσεις που καταγράφονται από φορολογούμενους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε βάρος υπαλλήλων ελεγκτικών υπηρεσιών, σημείωσε πως “είναι καταδικαστέο ότι πηγαίνει ενάντια στις νομοθεσίες του κράτους. Οι επιθέσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς σε ελεγκτικά όργανα του κράτους είναι φαινόμενα που δεν χωρούν στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας, υπάρχουν δικαιοσύνη και θεσμοί”.

Σημείωσε, τέλος πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επεξεργαστεί συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία, θα προσελκύσει επενδύσεις και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα