«Μονομαχία» NOVA-Cosmote για τα τηλεοπτικά της Super League

22:16 7/3/2018 - Πηγή: seleo

Βόμβα από τη NOVA: Συμφωνήσαμε με οκτώ ομάδες, δεν τίθεται θέμα κεντρικής διαχείρισης - Προηγήθηκε συνάντηση της COSMOTE με τη διοίκηση της Λίγκας

Η NOVA πέρασε στην αντεπίθεση και μετά την συνάντηση των εκπροσώπων της Super League με στελέχη της COSMOTE TV έκανε γνωστό

πως δεν υπάρχει θέμα κεντρικής διαχείρισης αφού έχουν ήδη συμφωνήσει με 6+2 ομάδες για υπογραφή συμβολαίων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους.


Η συνάντηση των εκπροσώπων της Super League με στελέχη της COSMOTE TV σήμερα (Τετάρτη 7 Μαρτίου) και με θέμα συζήτησης την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΝΟVA. Στελέχη της οποίας αφού επέκριναν για μία ακόμη φορά την στάση της Super League γνωστοποίησαν ότι δεν υπάρχει θέμα κεντρικής διαχείρισης αφού έχουν ήδη συμφωνήσει με 6+2 ομάδες για υπογραφή συμβολαίων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα στελέχη της NOVA έξι ομάδες έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια και μάλιστα με διμερή δεσμευτική σύμβαση, ενώ άλλες δύο ακόμη είναι στην διαδικασία των υπογραφών, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Από την άλλη πλευρά από την Super League επίσημη αντίδραση ακόμη δεν έχει υπάρξει, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι η θέση της είναι ότι κεντρική διαχείριση μπορεί να υπάρξει ακόμη και με 8 ομάδες και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται και στο καταστατικό της. Στην περίπτωση αυτή μάλιστα το κανάλι που έχει τα δικαιώματα αυτής της ιδιότυπης κεντρικής διαχείρισης, είναι αυτό που αποφασίζει και ορίζει μαζί με την Λίγκα το πρόγραμμα των αγώνων. Τα στελέχη της COSMOTE TV εξήγησαν στη συνάντηση με τους παράγοντες της Super League ότι ενδιαφέρονται μόνο για μία συμφωνία κεντρικής διαχείρισης και δεν θέλουν να μπουν σε μεμονωμένες συμφωνίες με ομάδες.
Περισσότερες λεπτομέρειες επισήμως δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ομάδες που έχουν υπογράψει με την NOVA είναι ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ, ο Λεβαδειακός ενώ τρέχει η δεδομένη συμφωνία και με τον ΠΑΟΚ από την περσινή σεζόν όταν είχε διαχωρίσει τη θέση του από την κεντρική διαχείριση και είχε υπογράψει μεμονωμένο συμβόλαιο διετούς διάρκειας το οποίο έχει ισχύ για μία ακόμη σεζόν. Ερωτηματικό είναι η ΑΕΚ που ακόμη βρίσκεται σε συζητήσεις αλλά δεν αποκλείεται να συνεχίσει στο... σπίτι της Nova, αλλά και ο Παναθηναϊκός.

Από κει και πέρα όσο αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, ο Πλατανιάς που μόνο... με θαύμα θα σωθεί βγαίνει από το κάδρο, όπως το ίδιο θα συμβεί και με μια εκ των Απόλλωνα Σμύρνης και Κέρκυρα που φαντάζουν ως... επικρατέστερες για την Football League. Έτσι στην εξίσωση υπάρχουν ακόμη ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός και η Λαμία!

Η συνάντηση που προηγήθηκε μεταξύ Λίγκας και COSMOTE

Η διοργανώτρια αρχή φέρεται να δρομολογεί το επόμενο «βήμα» για τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος και την Τετάρτη (7/3) έγινε σε πολύ καλό κλίμα μια πρώτη επαφή μεταξύ στελεχών και εκπροσώπων των δυο πλευρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από την συνδρομητική τηλεόραση στην παρουσίαση που τους έγινε από την πλευρά της Λίγκας και θα γίνουν κι άλλες συναντήσεις στο επόμενο διάστημα. Άλλωστε, αξίζει να σημειωθεί πως στη συνάντηση εκφράστηκε η άποψη πως το ελληνικό πρωτάθλημα χαίρει ακόμα μεγάλης εμπορικότητας κι εμπίπτει στην κατηγορία του «εμπορικού αθλητικά», όπως ήταν η ακριβής πρόσφατη αναφορά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ.

Υπογραμμίζεται ότι η διάθεση της CosmoteTV, αλλά και συνολικά ο χαρακτήρας των επαφών διαπνέεται από την διάθεση για συζήτηση με βάση το μοντέλο της κεντρικής διαχείρισης και όχι μεμονωμένα με ομάδες.

Εξελίξεις αναμένονται προσεχώς, όταν θα πέσουν και νέες πληροφορίες στο «τραπέζι».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα