Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα

19:31 30/6/2019 - Πηγή: seleo
Καλησπέρα ή και καλημέρα, φίλοι μου για ακόμα μία εβδομάδα. Τι γίνεται; Πως επιβιώνετε μέσα σε αυτό το θερμοκήπιο, που λέγεται Θεσσαλονίκη;

Αλλά υψηλές θερμοκρασίες δεν θέλαμε; Εεε ας τις λουστούμε τώρα. Τουλάχιστον εσείς πήγατε για κανένα μπάνιο ή έχετε μουχλιάσει στην πόλη σαν και εμένα; Αν ναι σας ζηλεύω. Ωστόσο, για όλους εμάς, που και αυτή την εβδομάδα θα την βγάλουμε στην πόλη και θέλουμε να περάσουμε καλά και ας μην είμαστε σε κάποια εξωτική παραλία, έχω βρει και έχω συγκεντρώσει για ακόμα μία φορά στην ατζέντα μου τις καλύτερες επιλογές για έξοδο. Οπότε δεν πιστεύω εσύ να μείνεις μέσα;

Θα περάσουμε καλά και στην πόλη! ΤΕΛΟΣ! (Υ.Γ το μαύρισμα γερνάει το δέρμα μην ζηλεύετε τις παραλίες! Ποιον κοροϊδεύω; Σταματάω εδώ!!). Καλή εβδομάδα να έχουμε! (ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθεί αποκάλυψη κόλαφος: «ντραμς και μουσική αγωνίας!!!», επειδή μετά από τόσο καιρό κουράστηκα να παραληρώ μόνος μου, και να μην μου απαντάει κανείς στα αγωνιώδη ερωτήματα μου, αν θέλετε ελάτε να γνωριστούμε στο instagram « https://www.instagram.com/nikosaggellis/ » και να γίνουμε όλοι μαζί μια ψυχικά διαταραγμένη παρέα! Θα το εκτιμήσω βαθύτατα! Βαρέθηκα να με ακούει μόνο η ψυχολόγος μου! Αυτά!) :


1. Ταινία «Yesterday»: H ταινία (διάρκειας 120 λεπτών) είναι μία κομεντί αγγλικής παραγωγής. Πρωταγωνιστής είναι ο Τζακ Μάλικ, ένας άσημος τραγουδοποιός, του οποίου τα όνειρα για διεθνή καριέρα αρχίζουν σταδιακά να ξεθωριάζουν. Ωστόσο, μετά από ένα απρόσμενο γενικό blackout, ο Τζακ ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ ως μουσικό συγκρότημα. Έτσι, ο Τζακ αρχίζει να παίζει τα τραγούδια του μεγαλύτερου συγκροτήματος στην ιστορία της μουσικής σε ένα κοινό που δεν τους γνώρισε ποτέ. Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της φήμης του. Στο παιχνίδι αυτό της διασημότητας όμως κινδυνεύει να χάσει τον μόνο, που τον αγαπά πραγματικά, την Έλι. Θα πάρει την σωστή απόφαση για την ζωή του; Η πρεμιέρα της ταινία στην Ελλάδα θα γίνει στις 27 Ιουνίου του 2019.


2. Ταινία «Booksmart»: Η ταινία (διάρκειας 102 λεπτών) είναι μία εφηβική κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής. Πρωταγωνίστριες είναι δύο κολλητές, η Έιμι και η Μόλι, οι οποίες πιστεύουν, ότι μόνο οι άριστοι βαθμοί τους στο σχολείο τις κάνουν να υπερτερούν έναντι των κουλ συμμαθητριών τους. Ωστόσο, στην παραμονή της αποφοίτησής τους, συνειδητοποιούν πόσα πράγματα έχασαν όλα αυτά τα χρόνια, όντας αφοσιωμένες μόνο στα βιβλία τους. Έτσι, προσπαθούν να χωρέσουν 4 χαμένα χρόνια σε ένα μόνο βράδυ. Είναι άραγε αυτό εφικτό; Άλλωστε η ζωή δεν μπορεί να προβλεφθεί από κανένα βιβλίο. Η πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές θα γίνει στις 13 Ιουνίου 2019.

3. Ταινία «Νουρέγιεφ το λευκό κοράκι»: Η ταινία (διάρκειας 127 λεπτών) είναι δράμα, αγγλικής και γαλλικής παραγωγής. Η ταινία αυτή λοιπόν, μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την ζωή του κορυφαίου Ρώσου χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο οποίος κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου κατέφυγε στη Γαλλία και κατάφερε να κατακτήσει όλο τον πλανήτη με το πηγαίο ταλέντο του, και έτσι καθιερώθηκε ως το πιο λαμπρό αστέρι του μπαλέτου. Ωστόσο, ο αδάμαστος αυτός καλλιτέχνης ένιωσε απίστευτα περιορισμένος από τη ζωή της δεκαετίας του 1950 στο Λένινγκραντ και άνοιξε τα φτερά του για τη Δύση. Εκεί όμως η μοίρα τον έφερε αντιμέτωπο με επικίνδυνα παιχνίδια. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 13 Ιουνίου 2019.

4. Ταινία «Spider-man Μακριά από τον τόπο του»: H ταινία (διάρκειας 128 λεπτών) είναι μία περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Ο γνωστός σε όλους μας Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το επόμενο κεφάλαιο της σειράς ταινιών Spider-man. O υπέρ-ήρωας λοιπόν, σε αυτή την ταινία αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Ned, MJ σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα αρχικά πλάνα του Πίτερ είναι να ζήσει ξέγνοιαστες ημέρες μαζί με τους φίλους του, ξαφνικά τα πάντα θα ανατραπούν, όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Nick Fury, προκειμένου να καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο των επιθέσεων από υπερφυσικά πλάσματα. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Ιουλίου του 2019.

5. Παράσταση «Μαρία η Πενταγιώτισσα»: Η «Μαρία Πενταγιώτισσα» είναι ένα από τα πιο διαχρονικά και αστεία έργου του ελληνικού ρεπερτορίου, που γράφτηκε το 1982 από τον Μπόστ. Το έργο αυτό είναι βασισμένο σε ένα από τα γνωστότερα παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας, το οποίο μιλά για τις ερωτικές περιπέτειες μία πολύ όμορφης γυναίκας. Την σκηνοθεσία και την δραματουργική επεξεργασία την ανέλαβε ο Μάνος Καρατζογιάννης. (Διεύθυνση: θέατρο Κήπου, Μέρες: 30 Ιουνίου, 1 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:30, Προπώληση από 8€).

6. Παράσταση «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι»: Η αρχαία αυτή τραγωδία είναι ένα από τα κλασικότερα και πιο διαδεδομένα έργα του Ευριπίδη και εστιάζει ουσιαστικά στην απόφαση του Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου των Αχαιών, να θυσιάσει την κόρη του την Ιφιγένεια, προκειμένου να μπορέσει ο ελληνικός στόλος να ξεκινήσει το ταξίδι του για την Τροία, καθώς η θυσία αυτή θα λειτουργούσε ως αντάλλαγμα για να έχουν ούριο άνεμο στο ταξίδι τους. Την σκηνοθεσία την έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Καλαβριανός και τα σκηνικά-κοστούμια η Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα μαζί με την Ράνια Υφαντίδου. (Διεύθυνση: θέατρο Δάσους, Μέρες: 3 και 4 Ιουλίου, Ώρα: 21:15, Προπώληση από 8€).

7. Παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»: Στις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Επταπυργίου με την μουσικοθεατρική παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Μendelssohn, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Shakespeare. Το έργο λαμβάνει χώρα σε έναν υπερβατικό κόσμο μέσα στον οποίο κυριαρχεί η αγάπη, οι ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και η μαγεία. Σε αυτή την υπόθεση ο Θησέας και η Ιππολύτη μπερδεύονται με τις περιπέτειες τεσσάρων νέων Αθηναίων και των ξωτικών του δάσους, και αυτό οδηγεί στην δημιουργία μίας ρομαντικής κωμικής ιστορίας. Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Μιχάλης Σιώνας, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης τα επιμελήθηκε η Ελένη Κανακίδου. (Διεύθυνση: Επταπύργιο, Μέρα: 2 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: Τιμές εισιτηρίων: 12€, 16€, Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr και στο Πολιτιστικό Κέντρο "Αλέξανδρος" (Εθν. Αμύνης 1), Δευτέρα και Πέμπτη 10.00- 15.00, Τρίτη και Τετάρτη 17.00- 21.00).

8. Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου στη Μονή Λαζαριστών: Οι δύο σπουδαίες αυτές ερμηνεύτριες με τις ξεχωριστές φωνητικές ικανότητες, αποφάσισαν για φέτος το καλοκαίρι να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό να προσφέρουν στους θαυμαστές τους αξιόλογες μουσικές συναντήσεις. Πιο συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν την πόλη μας στις 3 Ιουλίου, προκειμένου να προσφέρουν στους θεσσαλονικείς ένα απίστευτο μουσικό θέαμα, γεμάτο μελωδίες και γυναικείο συναίσθημα. (Διεύθυνση: Μονή Λαζαριστών, Μέρα: 3 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: 13€ (προπώληση) 15€ (ταμείο) 11€ (ανέργων, φοιτητών, ΑΜΕΑ - μόνο στο ταμείο).

9. Ο Ορφέας Περίδης και η Μελίνα Κανά στη Μονή Λαζαριστών: Η Ορχήστρα «Ρυθμός» μαζί με την Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει την επιτυχημένη της μουσική πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όμως αυτή την φορά σε συνεργασία με τον σπουδαίο καλλιτέχνη Ορφέα Περίδη και την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Μελίνα Κανά. Το πρόγραμμα θα αποτελείτε από διασκευές επιτυχημένων τραγουδιών, τα οποία τοποθετούνται χρονολογικά στις τρεις τελευταίες δεκαετίες. (Διεύθυνση: Μονή Λαζαριστών, Μέρα: 1 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: 12€ (προπώληση) 14€ (ταμείο) 10€ (ανέργων, μαθητών, ΑμεΑ - μόνο στο ταμείο).

Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Keywords
θεσσαλονικη, εβδομαδα, σπιτι, ντραμς, instagram, https, yesterday, blackout, beatles, ελλαδα, ιουνίου, κουλ, δραμα, γαλλια, nick, fury, μυστήριο, θεατρο, εισιτήρια, viva, καλοκαιρι, αμεα, βιβλια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, η ζωη, instagram, μιλα, ρουντολφ, ελενη, blackout, αμεα, γλυκερια, θησεας, ιφιγενεια, καριερα, μουσικη, ονειρα, παιχνιδια, προγραμμα, τραγουδια, ωρα, αγαπη, αλεξανδρα, απιστευτο, απιστευτα, αποκαλυψη, αρχαια, ασλανιδου, αστεια, ατζεντα, βιβλιο, βραδυ, γινει, δερμα, δευτερα, εισιτήρια, εργα, ευρωπη, ζωη, υποθεση, θυσια, καλημερα, κεφαλαιο, κουλ, κοστουμια, κωμωδια, μαγεια, μακρια, μαυρισμα, μοιρα, μυστήριο, μονη λαζαριστων, μπανιο, μποστ, νουρεγιεφ, παντα, οθονη, οντας, ορφεας, ορφεας περιδης, ουσιαστικα, πεμπτη, συγκεκριμενα, σκηνοθεσια, σχολειο, τριτη, τροια, φεστιβαλ, φυσικα, φτερα, φορα, beatles, φιλοι, fury, ηρωας, https, χωρα, ιουνίου, λευκο, nick, μια φορα, ορχηστρα, παιχνιδι, ψυχολογος, σκηνικα, spider, ταξιδι, θερμοκηπιο, viva, viva.gr, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα