Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι αυτή την εβδομάδα

18:19 3/2/2019 - Πηγή: seleo
Αγαπημένοι μου φίλοι και συμπολίτες,

τι κάνετε; Πως κυλάνε οι μέρες σας; Μόνο εγώ έχω μια απερίγραπτη και αδικαιολόγητη χαρά, που επιτέλους ξεκουμπίστηκε ο Ιανουάριος, και επομένως ο ερχομός του Φεβρουαρίου μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην άνοιξη (Τώρα τι άνοιξη θα μου πείτε εσείς, που από τις πολλές βροχές θέλουμε πλέον γόνδολα για να μετακινηθούμε! Δεν πειράζει κάνω πως δεν βλέπω τις βροχές και συνεχίζω!) και άρα ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι

(Βέβαια, η σκέψη, ότι πλησιάζει το καλοκαίρι και εγώ ακόμα τρώω σαν να είναι Χριστούγεννα δεν με χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλαααά και πάλι δεν δίνω σημασία και συνεχίζω με χαρά! Το βλέπετε και εσείς, ότι τα ενέσιμα ζάναξ κάνουν δουλειά έτσι; Τι όχι;)! Λοιπόν, επειδή όπως βλέπετε ο ερχομός του Φεβρουαρίου, μου έχει φέρει κάποια χαρά, άρα αυτό σημαίνει, ότι δεν δέχομαι άτομα κλεισμένα στα σπίτια τους, αυτή την εβδομάδα θα βγούμε να το γιορτάσουμε! Τέλος! Βρες ποια από τις επιλογές, που σου δίνω σου αρέσει, βρες και μια καλή παρέα, και πέρνα καλά και αυτή την εβδομάδα φίλτατε και φίλτατη! Αυτά από εμένα! Καλή εβδομάδα!

(ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθεί αποκάλυψη κόλαφος: «ντραμς και μουσική αγωνίας!!!», επειδή μετά από τόσο καιρό κουράστηκα να παραληρώ μόνος μου, και να μην μου απαντάει κανείς στα αγωνιώδη ερωτήματα μου, αν θέλετε ελάτε να γνωριστούμε στο instagram «https://www.instagram.com/nikosaggellis/» και να γίνουμε όλοι μαζί μια ψυχικά διαταραγμένη παρέα! Θα το εκτιμήσω βαθύτατα! Βαρέθηκα να με ακούει μόνο η ψυχολόγος μου! Αυτά!) :

1. Ταινία «Το νησί της αποπλάνησης»: Η ταινία (διάρκειας 106 λεπτών) είναι μία περιπέτεια μυστηρίου, αμερικανικής παραγωγής. Η πλοκή της ταινίας εστιάζει στην ζωή ενός καπετάνιου, ο οποίος μαζί με το αλιευτικό του έχει αποφασίσει να αποσυρθεί σε ένα απομονωμένο νησί της Καραιβικής. Ξεκάθαρος στόχος του είναι να αφήσει μια για πάντα πίσω του το παρελθόν, που τον βασανίζει, καθώς και τα λάθη που έχει κάνει στην ζωή του. Ωστόσο, τι θα συμβεί, όταν τα λάθη του αρχίζουν να τον καταδιώκουν, μετατρέποντας την ζωή του σε μία υπερβατική πραγματικότητα; Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα, έγινε στις 24 Ιανουαρίου του 2019.

2. Ταινία «Μαίρη η βασίλισσα της Σκοτίας»: Η ταινία (διάρκειας 125 λεπτών) είναι ένα δράμα με αρκετά ιστορικά στοιχεία, αγγλικής παραγωγής. Η Μαίρη σε ηλικία 15 ετών, παντρεύτηκε για να κληρονομήσει το θρόνο της Καθολικής Γαλλίας. Στα 18 της όμως, έμεινε χήρα και αποφάσισε να πάει κόντρα στις τότε κοινωνικές επιταγές και να μην ξαναπαντρευτεί. Αντίθετα λοιπόν στις πιέσεις, αποφασίζει ναεπιστρέψει στη μητρική της Σκοτία για να διεκδικήσει τον θρόνο που της ανήκε δικαιωματικά. Στο μεταξύ η Σκοτία και η Αγγλία βρίσκονται κάτω από την εξουσία της επιβλητικής Ελισάβετ Ι. Οι Προτεστάντες έχουν ξανά τον έλεγχο και ο ετεροθαλής αδελφός της Μαίρη κινεί τα νήματα ερήμην της. Οι δυνάμεις εξουσίας στη Σκοτία θεωρούν ότι μια γυναίκα στο θρόνο είναι μια πράξη ενάντια στη φύση και στο θέλημα του Θεού. Η Μαίρη σύντομαθα καταλάβει ότι σχηματίζεται μια συνωμοσία εναντίον της, μια λαϊκή εξέγερση. Οι δυο βασίλισσες αλληλοθαυμάζονται, γιατί γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα σε θέση εξουσίας. Έτσι, ανάμεσά τους θα καλλιεργηθεί μια σχέση καχυποψίας, φόβου, θαυμασμού αλλά και γοητείας. Θα καταφέρουν οι δύο αυτές ισχυρές γυναίκες να επιβληθούν σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο; Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 24 Ιανουαρίου του 2019.

3. Ταινία «Ο χοντρός και ο λιγνός»: Η ταινία (διάρκειας 98 λεπτών) είναι ένα βιογραφικό δράμα με αρκετά κωμικά στοιχεία. Ουσιαστικά, βασίζεται στην ζωή των δύο εμβληματικών ηθοποιών Σταν και Όλι, οι οποίοι ενσάρκωσαν τους θρυλικούς ρόλους του χοντρού και του λιγνού αφήνοντας το δικό τους στίγμα στην ιστορία του κινηματογράφου. Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε πως οι δύο αυτοί ηθοποιοί καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου να επανέλθουν και πάλι στην κορυφή. Η πορεία τους στην προσπάθεια αυτή είναι γεμάτη εμπόδια, ωστόσο μέσα από την ταινία βλέπουμε, ότι αρχίζουν σταδιακά να ξανακερδίζουν το χαμένο έδαφος στον αγώνα για την δόξα και την διασημότητα. Παράλληλα, μέσα σε αυτό το χολιγουντιανό αγώνα δρόμου οι δύο ηθοποιοί συνειδητοποιούν, ότι πέρα από την κοινή κινηματογραφική τους πορεία, έχουν στην πραγματικότητα πολλά περισσότερα πράγματα που τους ενώνουν, όπως η αληθινή και βαθιά αγάπη, που τρέφουν ο ένας για τον άλλο. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 24 Ιανουαρίου του 2019.

4. Παράσταση «Ο θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ στο θέατρο Αριστοτέλειον: Για πολλά χρόνια ο Βάνιας και η ανιψιά του Σόνια ζουν απομονωμένοι στην επαρχία, καλλιεργώντας τα κτήματα της οικογένειας τους. Ωστόσο, όλα θα ανατραπούν, το καλοκαίρι, όταν ο πατέρας της Σόνιας επιστρέφει από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα. Αυτός ο ερχομός θα ξυπνήσει καλά κρυμμένα συναισθήματα, όπως ο θυμός, η οικογενειακή αντιζηλία, αλλά και η ανεκπλήρωτη επιθυμία για ζωή. Το αποκορύφωμα της ταραγμένης αυτής κατάστασης θα μας οδηγήσει σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Πόσο μακριά μπορεί να σε πάει η ανάγκη σου, για να διεκδικήσεις, όσα πιστεύεις ότι σου ανήκουν; (Διεύθυνση: θέατρο Αριστοτέλειον, Μέρες: Τετάρτη (19:00) Πέμπτη (21:00) Παρασκευή (21:00) Σάββατο (18:00 και 21:00) Κυριακή (19:00), Εισιτήρια: 22€, 18€, 15€).

5. Παράσταση «Grace&Glorie» στο θέατρο Αυλαία: Hπαράσταση μας μεταφέρει στα βουνά της Βιρτζίνια. Εκεί στην άκρη ενός κτήματος ζει μόνη της η 90χρονη, αλλά γεμάτη ζωή, αγρότισσα Γκρέις, η οποία πρόσφατα έχασε το κτήμα της από έναν απατεώνα εργολάβο. Οι γιατροί δεν δίνουν και πολύ χρόνο ζωής στην Γκρέις και έτσι ο πανούργος εργολάβος έχει αρχίσει ήδη τις διαδικασίες για να γκρεμίσει τις δενδρόφυτες εκτάσεις, που περιβάλλουν το σπίτι της Γκρέις, προκειμένου να χτίσει μελλοντικά ένα υπερπολυτελές resort. Όλα φαίνονται πλέον προδιαγεγραμμένα στην ζωή της Γκρέις, ωστόσο τα πάντα θα αλλάξουν εντελώς, όταν θα μπει στην ζωή της η Γκλόρι, μία σαραντάχρονη γυναίκα, η οποία απογοητευμένη από την ζωή της πόλης και σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τον γάμο της, έρχεται για να μείνει στην εξοχή, μαζί με τον άνδρα της. Η Γκλόρι γνωρίζει την Γκρέις, όταν έρχεται σταλμένη από το νοσοκομείο, προκείμενου να της κάνει συντροφιά τις τελευταίες μέρες της ζωής της. Για την Γκλόρι στην αρχή η Γκρέις είναι μία ακόμα ηλικιωμένη, που χρειάζεται την βοήθεια της, ωστόσο όταν θα αρχίσουν να γνωρίζονται, μία πολύ ιδιαίτερη και δυνατή φιλία θα αναπτυχθεί ανάμεσά τους. Άλλωστε, η ουσία της ζωής κρύβεται πάντοτε στα πιο απίθανα μέρη. (Διεύθυνση: θέατρο Αυλαία, Μέρες: 4 και 5 Φεβρουαρίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Κανονικό: 13€Φοιτητικό –Ανέργων: 10€, Προπώληση:Στο ταμείο του θεάτρου καθημερινά 09:30-13:30 & 17:30-21:30).

6. Παράσταση «Σ’αγαπάω αλλά» στο θέατρο Ράδιο Σίτυ: Η παράσταση είναι μία ανατρεπτική και διαδραστική κωμωδία, η οποία βασίζεται στις γρήγορες ατάκες και στις αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις. Μπορεί άραγε μία «τρίχα» να οδηγήσει ένα ζευγάρι στο διαζύγιο μετά από 18 χρόνια γάμου; (Διεύθυνση: Ράδιο Σίτυ, Μέρες: από 25 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2019 Παρασκευή (21:00) Σάββατο (18:00 και 21:00) Κυριακή (19:00), Εισιτήρια: 20€ διακεκριμένες 18€ γενική είσοδος 15€ φοιτητικό-ανέργων, Προπώληση Ταμείο Θεάτρου και viva.gr Πληροφορίες-Κρατήσεις: Θέατρο Ράδιο Σίτυ 2310819153).

7. Παράσταση «Τόσο κοντά» στο θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: Η παράσταση είναι μία ωμή κωμική εμπειρία, η οποία με μία σύγχρονη ματιά προσεγγίζει διάφορα θέματα, που αφορούν τον έρωτα και το ερωτικό παιχνίδι. Παρουσιάζει με τρόπο παραστατικό και συνάμα καλλιτεχνικό, το πώς οι άνθρωποι στο βωμό του έρωτα μπορούν να μετατραπούν σε άβουλα πιόνια, που κατευθύνονται από ένα ερωτικό γαϊτανάκι. (Διεύθυνση: θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Μέρες: Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή, Ώρα: 21:15, Εισιτήρια: Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος www.ntng.gr Τηλέφωνο: 2315 200 200).

8. Η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Fixfactoryofsound: Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μετά την τεράστια επιτυχία της καλοκαιρινής περιοδείας σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποφάσισε και φέτος τον χειμώνα να επισκεφθεί την πόλη, που της δείχνει απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια, την αγάπη και τον θαυμασμό της. Η ερμηνεύτρια των πολυάριθμων μουσικών επιτυχιών, έρχεται στην Θεσσαλονίκη για λίγες εμφανίσεις, προκειμένου να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, δηλαδή να μας μεταφέρει σε έναν κόσμο γεμάτο μελωδίες, μνήμες και συναισθήματα. (Διεύθυνση: Fix factory of sound, Μέρες: από 26 Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου 2019, Εισιτήρια: Όρθιοι: 13€ προπώληση - 15€ ταμείο Καθήμενοι: Πάσα: 18€ Τραπέζια: 20€ Ελάχιστη κατανάλωση καθήμενων: 8€(ποτό).

9. GOODVYBZatAIGLIGeniHamam: Τα πάρτι, που τόσο αγαπήθηκαν πέρυσι από το κοινό της Θεσσαλονίκης, επιστρέφουν και φέτος, αλλά αυτή την φορά στην Αίγλη, ένα μαγαζί, που φημίζεται για τα ιδιαίτερα πάρτι του. Επομένως, εάν και εσύ λάτρεψες πέρυσι τα GoodVybzπάρτι, λόγω της RnBκαι hiphopμουσικής τους, αλλά και λόγω της ιδιαίτερα ξεσηκωτικής διάθεσης που επικρατεί σε αυτά, τότε δεν πρέπει να το χάσεις αυτή την Τετάρτη. (Διεύθυνση: AIGLI Geni Hamam, Μέρα: Τετάρτη, Ώρα: 23:00).

Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Keywords
θεσσαλονικη, εβδομαδα, σπιτι, το νησι, ιανουάριος, καλοκαιρι, Χριστούγεννα, σημαίνει, βρες, ντραμς, instagram, https, ελλαδα, δραμα, γαλλια, θεατρο, νέα, εισιτήρια, viva, fix, factory, βιογραφικο, Γόνδολες της Βενετίας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, βασιλισσα ελισαβετ, ξανα, instagram, ζουγανελη, αυλαια, βημα, γυναικα, δουλεια, ηθοποιοι, κοντρα, μουσικη, νησι, ραδιο, τηλεφωνο, φιλια, ωρα, αγαπη, αιγλη, ανιψια, ανοιξη, αποκαλυψη, βοηθεια, βουνα, βρες, γιατροι, δειχνει, δοξα, εγινε, εδαφος, εισιτήρια, ελισαβετ, επιτυχια, επιθυμια, ερημην, ερχεται, ετων, ζωη, ζωης, ηλικια, θυμος, ιανουάριος, κρατικο, κτημα, κωμωδια, λαθη, μακρια, ματια, νηματα, παντα, ουσιαστικα, ουσια, πεμπτη, σαββατο, συγκεκριμενα, σπιτια, στιγμα, σονια, τσεχωφ, φαινονται, φυση, φορα, χερι, χηρα, χαρα, εμφανισεις, factory, φιλοι, fix, ιδιαιτερα, κτηματα, κωμικα, κυριακη, μεινει, νοσοκομειο, παιχνιδι, πληροφοριες, ψυχολογος, θειος, σημαίνει, θεματα, viva, viva.gr, ξεκινησε, χοντρος, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα