Έρχεται το πρώτο ιδιωτικό νησί με ξενοδοχείο στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

19:02 3/3/2018 - Πηγή: seleo

Προς το τέλος του καλοκαιριού θα αρχίσουν

οι εργασίες της ανοικοδόμησης στο πρώτο ιδιωτικό νησί με ξενοδοχείο στην Ελλάδα, στο Σκορπιό.Πρόκειται για το νέο πρότζεκτ που ετοιμάζει στο νησί, ο Ρώσος κροίσος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, το οποίο η η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων το “βλέπει” ως μια επένδυση που θα εκτοξεύσει το κύρος και τη δυναμική της Λευκάδας και των Ιονίων Νήσων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ρώσος Κροίσος σχεδιάζει την

ανοικοδόμηση επαύλεων στο νησί, ένα έργο ύψους 120.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο περιλαμβάνει την ανέγερση 12 ή και περισσότερων πολυτελών μονοκατοικιών, εμβαδού 500 έως 1.200 τμ η καθεμία, με συνολική δυναμικότητα 48 κλινών καθώς και άλλες συνοδευτικές εγκαταστάσεις, όπως spa, εστιατόρια και μαρίνα. Ακόμα έχει σχεδιαστεί η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως γήπεδα γκολφ, τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Το νησί που αποκτήθηκε από την οικογένεια Ωνάση φαίνεται ότι θα θυμηθεί ξανά τις ένδοξες στιγμές που έζησε όταν ήταν στην ιδιοκτησία του Έλληνα κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση. Στόχος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ είναι να δημιουργήσει το πρώτο συγκρότημα πολυτελών καταλυμάτων στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε ιδιωτικό νησί και ένα από τα λίγα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι, Σκορπιός που αποκτήθηκε πριν περίπου 5 χρόνια από την χρυσή κληρονόμο του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά, εμπίπτει σε ειδικό καθεστώς προστασίας, αφού ολόκληρη η ζώνη στην οποία ανήκει έχει χαρακτηριστεί Natura.

Keywords
Τυχαία Θέματα