Επαγγελματίες της Ύδρας: Πάθαμε μεγάλη ζημιά, ο κόσμος έμεινε νηστικός

18:34 27/8/2018 - Πηγή: seleo
Σοβαρά προβλήματα στους επαγγελματίες της Ύδρας, που έμεινε για ώρες χωρίς ρεύμα και νερό.

Όπως είπαν στο Sputnik, προϊόντα καταστράφηκαν, δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες ενώ αρκετοί τουρίστες επέλεξαν να φύγουν. «Πρέπει να αποζημιωθούν», «θα διεκδικήσουμε και δικαστικά να αποδοθούν οι ευθύνες», δήλωσε ο Δήμαρχος Ύδρας στο Sputnik.

Για τις ζημιές που υπέστησαν από το μπλακ άουτ και την διακοπή της υδροδότησης στην Ύδρα, μίλησαν στο Sputnik επιχειρηματίες του νησιού.

«Έχουμε πάθει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά», «χάσαμε

όλο τον κόσμο, Αύγουστο μήνα», δήλωσε η κ. Ειρήνη Καλαμαρά, που διατηρεί εδώ και χρόνια το εστιατόριο Loulou στην Ύδρα.

Περιέγραψε πως προσπάθησαν χθες να καλύψουν τις ανάγκες των τουριστών μαγειρεύοντας στο γκάζι, αλλά τελικά αναγκάστηκαν να κλείσουν το μαγαζί τους γιατί εκτός από το ρεύμα δεν είχαν ούτε νερό.

«Πόσα να βγάλεις με το γκάζι; Ερχόταν κόσμος αλλά όσοι φάγανε, φάγανε. Μετά ο κόσμος έμεινε νηστικός. Εμείς στις 4 το απόγευμα κλείσαμε και όλα τα μαγαζιά ήταν κλειστά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μας εξήγησε επίσης, πως αναγκάστηκαν να πετάξουν ακριβά ευπαθή προϊόντα, όπως είναι τα ψάρια καθώς τα ψυγεία τους ήταν εκτός λειτουργίας.

«Είχα φέρει τσίπουρα και άλλα ψάρια όπως φαγκρί που είχε 35 ευρώ το κιλό. Έρχονται κότερα αυτή την περίοδο. Τα πετάξαμε όλα», εξήγησε στο Sputnik.

Το χειρότερο ήταν η έλλειψη νερού

«Εμείς είμαστε από τους τυχερούς που προνοήσαμε και έχουμε μεγάλη γεννήτρια», δήλωσε η κ. Χρύσα Σκάγκου ιδιοκτήτρια του σουπερ μαρκετ Bexis στην Ύδρα. «Και εμείς πάθαμε αρκετές ζημιές. Μας «κάηκε» το POS και ένας υπολογιστής αλλά ευτυχώς δεν έπαθαν ζημιές τα ψυγεία».

Η κ. Σκάγκου εξήγησε στο Sputnik ότι το σοβαρότερο πρόβλημα, ήταν η έλλειψη νερού και γι' αυτό και κράτησαν ανοιχτό το κατάστημα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ καθώς πλήθος κόσμου ερχόταν για να προμηθευτεί πόσιμο νερό.

«Φανταστείτε, πουλήσαμε γύρω στις δέκα παλέτες με νερά, αυτό ισούται με 500 εξάδες νερό», είπε η κ. Σκάγκου.

Βγάλαμε μπαλαντέζες στο δρόμο για να φορτίσει ο κόσμος τα κινητά του

Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει χθες, το δρόμο μπροστά από το σούπερ μάρκετ Bexis, καθώς το κατάστημα για να βοηθήσει κατοίκους και τουρίστες, είχε βγάλει μπαλαντέζες για να φορτίζουν τα κινητά τους από τις γεννήτριες ρεύματος του καταστήματος.

Σουπερ μάρκετ στην Ύδρα έβγαλε στην είσοδο μπαλαντέζες για να φορτίζουν τα κινητά τους τουρίστες και κάτοικοι

Σουπερ μάρκετ στην Ύδρα έβγαλε στην είσοδο μπαλαντέζες για να φορτίζουν τα κινητά τους τουρίστες και κάτοικοι
Δήμαρχος Ύδρας: Να αποδοθούν οι ευθύνες, να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες

Θα αναζητηθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν και μέσω της δικαστικής οδού, δήλωσε ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης μιλώντας στο Sputnik.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έπαθαν ζημιές και πρέπει να αποζημιωθούν», τόνισε χαρακτηριστικά και στηλίτευσε τον ΔΕΔΔΗΕ που όπως είπε «δεν κάλυψε τις υποχρεώσεις του».

Η άτακτη φυγή τουριστών από την Ύδρα

Εκτός από τις ζημιές που υπέστησαν, οι καταστηματάρχες έβλεπαν ήδη από χθες τους τουρίστες να φεύγουν από το όμορφο νησί τους.

«Μα τι να κάτσουν να κάνουν; Αν είχε νερό στα ξενοδοχεία θα κάθονταν, αλλά χωρίς νερό, ούτε μπάνιο δεν μπορούσαν να κάνουν», δήλωσε η κ. Καλαμαρά.

«Εισιτήρια για Πειραιά δεν υπήρχαν, έτσι οι τουρίστες έφευγαν για τις Σπέτσες ή για την Ερμιόνη, για να μπορέσουν να κοιμηθούν και να κάνουν μπάνιο. Αυτό ήταν το χειρότερο», είπε στο Sputnik η κ. Σκάγκου.

Ο δήμαρχος κ. Κουκουδάκης, εμφανίστηκε αισιόδοξος, πως τελικά οι τουρίστες θα μείνουν στο νησί και πρόσθεσε πως σιγά-σιγά θα επανέλθει η ομαλότητα στην Ύδρα.

Πηγή: sputniknews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα