Ενισχύονται οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

13:46 22/3/2019 - Πηγή: seleo
Από τις 7 Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ ευρωπαική οδηγία η οποία επιβάλει εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλους τους πολίτες της ΕΕ που ταξιδεύουν από και πρός τρίτες χώρες.

Ενώ μέχρι σήμερα γινόταν τυπικός έλεγχος στις ταυτότητες και στα διαβατήρια από τις 7 Απριλίου ταυτότητες και διαβατήρια θα πληκτρολογούνται , θα γίνεται δηλαδή διασταύρωση των στοιχείων σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκρεμμεί κάποια απόφαση ή δίωξη.

Αυτό πρακτικά θα σημάνει μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις δεδομένου ότι η αστυνομική διεύθυνση στο αεροδρόμιο Μακεδονία δεν έχει επαρκές προσωπικό.

Όπως είπε στο ΡΘ ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών Θεσσαλονίκης Θ. Τσαιρίδης σήμερα η διεύθυνση λειτουργεί με 120 άτομα τα οποία είναι επιφορτισμένα με τους ελέγχους, την αστυνόμευση, την τροχαία και το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με τον κ. Τσαιρίδη δεν έχει προβλεφθεί πρόσληψη νέων αστυνομικών και οι επιπλέον ανάγκες που θα προκύψουν από τις 7 Απριλίου θα καλυφθούν από αποσπάσεις αστυνομικών από άλλες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης οι οποίες όμως πάσχουν από λειψανδρία. Δηλαδή θα λύσουν ένα πρόβλημα και θα δημιουργήσουν ένα άλλο, τόνισε ο κ. Τσαιρίδης.

Πηγή: Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα