Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης ΑΠΘ

12:46 22/3/2019 - Πηγή: seleo
Κατάληψη στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποιεί από το πρωί ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας, με τη συμμετοχή φοιτητών και άλλων σχολών.
Αίτημα των φοιτητών είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο. Ζητούν ελεύθερη είσοδο για όλους τους φοιτητές στη Φοιτητική Λέσχη και στηρίζουν τους εστιακούς φοιτητές που έχουν κληθεί να παραδώσουν τα δωμάτια τους. «Το προσοντολόγιο που εισάγει
το νέο σύστημα διορισμών στην ουσία καταργεί τελείως την αξία των πτυχίων μας και μας εξαναγκάζει να σπουδάζουμε αενάως, μέχρι απλά για να μαζέψουμε περισσότερα προσόντα από τον διπλανό μας. Από την πρυτανεία ζητάμε να βγάλει μια επίσημη ανακοίνωση, η οποία θα καταδικάζει το προσοντολόγιο. Θέλουμε να δώσουμε και ένα ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο, ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι εδώ, οι εκπαιδευτικοί όπως και οι φοιτητές θέλουν να παλέψουν μαζί ενάντια σε αυτόν τον νόμο και δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή του» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χαρά Γκοντίνη, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα