Δεμερτζής Χρήστος: Θελουμε την νέα γενιά πρωταγωνίστρια στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

10:31 2/5/2019 - Πηγή: seleo
Στους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση αλλά και στις προτάσεις του για την βελτιστοποίηση της καθημερινότας των πολιτών στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου αναφέρθηκε

μιλώντας στο Seleo, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού-Ευόσμου, Χρήστος Δεμερτζής.

Επέλεξα να ασχοληθώ με την πολιτική και κυρίως με την αυτοδιοίκηση για τρείς βασικούς λόγους.

Ο πρώτος είναι γιατί πιστεύω απόλυτα πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει ή να βελτιωθεί από το καναπέ, την καφετέρια ή το πληκτρολόγιο αλλά αντίθετα με την ενεργή

συμμετοχή και το ενδιαφέρον όλων μας.

Ο Δεύτερος λόγος είναι γιατί η αυτοδιοίκηση αφορά την καθημερινότητα μας, άμεσα ζητήματα που έχει ο δήμος που ζούμε και οι γειτονιές μας. Τέλος -αν θέλετε και ο προσωπικός μου στόχος- είναι για να φέρουμε όσους περισσότερους νέους μπορούμε κοντά στον δήμο και την δημοτική αρχή, αντιμέτωπους με τα πραγματικά προβλήματα, αντλώντας από την διάθεση τους για εξέλιξη και πρόοδο. Γιατί αυτό που πιστεύω ότι χρειάζεται σήμερα ο δήμος Ελ. Κορδελιού Ευόσμου είναι μια Νέα Πνοή, και Νέα Πνοή με την νέα γενιά στο περιθώριο δεν μπορεί να έρθει.

Τίποτα όμως δεν θα είχε νόημα εάν τα λόγια δεν συνοδεύονταν από προτάσεις. Για τον λόγο αυτό και με επίκεντρο την νέα γενιά θα ήθελα να σας παρουσιάσω κάποιες σκέψεις. Προτείνω:

Δημιουργία δημοτικού μητρώου εθελοντών. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με όλη την διάθεση να προσφέρουν με τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους για να βελτιωθεί η εικόνα του δήμου ή ακόμα και να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που μένουν για χρόνια λόγω της απουσίας θέλησης και ενδιαφέροντος. Το να ομορφύνουμε όλοι μαζί ένα πάρκο, μια παιδική χαρά, μια αυλή σχολείου ίσως μας στερήσει μια Κυριακή αλλά το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει.Ειδικό γραφείο Νέας Γενιάς. Θα αναλαμβάνει την διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων για ενίσχυση του βιογραφικού και προώθηση της δια βίου μάθησης. Συνεργασία του γραφείου με τοπικές επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό για καταπολέμηση της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο. Στήριξη των νέων ανθρώπων που έχουν ανάγκη από ειδικούς (ψυχολόγους, συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού κλπ).Χρήση της τεχνολογίας και σύγχρονων μέσων για την πληροφόρηση, αποστολή σχολίων/παραπόνων και ανάδειξη θεμάτων από και προς την δημοτική αρχή.

Δεσμευόμαστε υπεύθυνα -αν ο κόσμος μας επιλέξει- να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, δίπλα σε κάθε συνδημότη μας και αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο για να δώσουμε στον δήμο Ελ. Κορδελιού Ευόσμου την Θέση που του αξίζει και να τον απαγκιστρώσουμε από την στασιμότητα. Θέλουμε ο δήμος μας να γίνει ένας δήμος πρότυπο σε ολόκληρη την Ελλάδα, το αξίζουμε, το θέλουμε και θα το πετύχουμε όλοι μαζί. Ανήκω στην γενιά που βγαίνει μπροστά, διεκδικεί, δουλεύει και πετυχαίνει. Ζητάμε την στήριξη σας όχι μόνο ως ψηφοφόρους αλλά ως εκφραστές μια σύγχρονης και δημιουργικής αντίληψης που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια και την σκληρή δουλειά.

Keywords
Τυχαία Θέματα