Άκαρπη η συνάντηση κυβέρνησης – αγροτών. Συνελεύσεις στα μπλόκα

08:45 15/2/2019 - Πηγή: seleo
Άκαρπη ήταν η συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταξύ κυβερνητικού κλιμακίου και εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Από τη πλευρά του υπουργείου ανακοινώθηκαν ορισμένες πρώτες παρεμβάσεις, μια δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής.«Το πρώτο μέτρο είναι η επίλυση του ζητήματος των εργατών γης από τρίτες χώρες, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας», δήλωσε ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης , ενώ «έχουν δρομολογηθεί παρεμβάσεις στα λιπάσματα τα φυτοφάρμακα, τους σπόρους και στις υπόλοιπες εισροές».

Οι αγρότες κατήγγειλαν την

κυβέρνηση βρίσκεται απέναντί τους.«Η κυβέρνηση με αυτή τη συνάντηση έδειξε καθαρά ότι στέκεται εχθρικά απέναντί μας, απέναντι στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους, στα λαϊκά στρώματα, ενώ την ίδια στιγμή βάζει πλάτη σε εφοπλιστές, σε βιομηχάνους. Δεν ικανοποίησε κανένα από τα βασικά μας αιτήματα», τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας. Ο κ. Μαρούδας είπε ότι σήμερα θα γίνουν συνελεύσεις σε όλα τα μπλόκα, προκειμένου να ενημερωθούν οι πάντες για τα αποτελέσματα της συνάντησης και να καθοριστούν τα περαιτέρω βήματα των κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα