Γνωστός μετερεολόγος: Που θα χιονίσει σήμερα κι αύριο (ΧΑΡΤΕΣ)

08:31 15/2/2019 - Πηγή: seleo
Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες αναμένεται να «αγριέψει» ακόμη περισσότερο από σήμερα ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει σε αρκετές περιοχές της χώρας.



Όπως ενημερώνει ο γνωστός μετεωρολόγος, Δημήτρης Ζιακόπουλςο, την Παρασκευή, μία ανώτερη ατμοσφαιρική διαταραχή που θα κινηθεί από την Ουκρανία προς την περιοχή μας θα προκαλέσει βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα

πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Το Σάββατο (16/2), οι βροχές και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά-Εύβοια, την Α. Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία σχεδόν παντού θα εξασθενήσουν.



Ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία, δεν προβλέπονται σημαντικές αλλαγές.

Την Κυριακή (17/2), μόνο στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις (ορεινά Κρήτης). Οι B-BA άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Όμως, οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Τέλος, τη Δευτέρα και την Τρίτη (18-19/2), θα επικρατήσουν σχεδόν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. Πέρα από την ηλιοφάνεια και τους ασθενείς ανέμους, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, φθάνοντας τους 18 βαθμούς.

p

Keywords
Τυχαία Θέματα