Thessaloniki Pride: Απόψε η παρέλαση υπερηφάνειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

10:16 25/6/2022 - Πηγή: seleo

Το 10ο Thessaloniki Pride 2022 που ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα, με τη μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοργάνωσης, μεταξύ άλλων: “Το Thessaloniki Pride, όπως και κάθε φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητας, αποτελεί ένα σπουδαίο και βιωματικό «ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ». Με αυτήν την έκφραση για κεντρικό

σύνθημα, οι διοργανώτριες και διοργανωτές θέλουν να φέρουν στο προσκήνιο τα εκπαιδευτικά ζητήματα. Στόχος είναι στην τρέχουσα συγκυρία που επιχειρείται εκσυγχρονισμός της παιδείας, να ανοίξει ξανά η κουβέντα για το πόσο σημαντική είναι η συμπεριληπτική εκπαίδευση και ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον, ανοιχτό σε όλα τα άτομα, χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις, στερεότυπα, και στενά κανονιστικά πρότυπα ένταξης σε μια ισοπεδωτική ομοιόμορφη κανονικότητα.

Το σημερινό πρόγραμμα και η πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σάββατο, 25.6 πλ. Λευκού Πύργου

12:00-18:00 PRIDE FAIR: ενημερωτικά περίπτερα, body painting, αναμνηστικά, γρήγορο τεστ, παιχνίδια, διάφορες άλλες ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις

18:00-18:30 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ από τις συμμετέχουσες οργανώσεις, φορείς και το Δήμαρχο  Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

18:30-21:00 PRIDE PARADE: Πορεία υπερηφάνειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου, Νίκης)

21:30-01:30 PRIDE CONCERT: Συναυλία κάτω από το φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Λευκό Πύργο

Το άρθρο Thessaloniki Pride: Απόψε η παρέλαση υπερηφάνειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα