Το νέο «Compatibility Mode» του macOS επιτρέπει στους developers των full screen apps να χρησιμοποιούν την περιοχή γύρω από το notch

Με την εγκοπή για την κάμερα (notch) να αποτελεί πραγματικότητα και για τους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro πλέον, η Apple διάθεσε νέες Human Interface Guidelines εξηγώντας στους developers πως μπορούν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις περιοχές που βρίσκονται γύρω από την εγκοπή για την κάμερα εφόσον κρίνουν ότι η εφαρμογή τους θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυτές.

Σύμφωνα με τη νέα

τεκμηρίωση, η λειτουργία πλήρους οθόνης (fullscreen mode) στο macOS Monterey υπολογίζει αυτόματα την εγκοπή (το περίβλημα της κάμερας) τοποθετώντας μια μαύρη γραμμή στο πάνω μέρος της οθόνης για να την αποκρύψει και να αποτρέψει τις εφαρμογές από το να δείχνουν περιεχόμενο στο συγκεκριμένο σημείο.

Παρόλα αυτά, το macOS περιλαμβάνει επίσης και μία νέα «Λειτουργία Συμβατότητας» για τις εφαρμογές για τους νέους υπολογιστές MacBook Pro που περιλαμβάνει την εγκοπή της κάμερας στο πλαίσιο της οθόνης και εμποδίζει τις εφαρμογές από το να απεικονίζουν περιεχόμενο στο σημείο που βρίσκεται η εγκοπή όταν βρίσκονται σε λειτουργία πλήρους οθόνης χωρίς ωστόσο να τις εμποδίζει να αξιοποιούν τις περιοχές της οθόνης αριστερά ή δεξιά από την εγκοπή. 

Το Finder επίσης στους υπολογιστές MacBook Pro που έχουν εγκοπή προσθέτει αυτόματα ένα checkbox στο πάνελ Get Info των εφαρμογών που επιτρέπει την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση της Λειτουργίας Συμβατότητας. Εναλλακτικά, οι developers μπορούν να επιβάλλουν εφόσον το επιθυμούν την Λειτουργία Συμβατότητας με νέο κώδικα που θα καθορίζει την «ασφαλή» περιοχή της οθόνης και θα τους επιτρέπει να αξιοποιήσουν τις περιοχές σε κάθε περιοχή αριστερά ή δεξιά της εγκοπής για ενεργό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την Apple, η προσθήκη της εγκοπής στους νέους MacBook Pro 16 ιντσών και 14 ιντσών της επέτρεψε να παρουσιάσει ένα εξαιρετικά πιο μικρό πλαίσιο στις οθόνες των νέων της φορητών υπολογιστών σε σύγκριση με τα παλαιότερα μοντέλα των 16 ιντσών και 13 ιντσών. Οι νέες οθόνες Liquid Retina XDR επίσης διαθέτουν τεχνολογία ProMotion και επομένως μπορούν να λειτουργούν με ρυθμό ανανέωσης από 24Hz έως 120Hz.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα