Το μικρότερο gaming laptop στον κόσμο με οθόνη 8’’ θέλει να ανταγωνιστεί το Nintendo Switch

Το απόλυτα φορητό gaming laptop έρχεται με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά για να παίξεις ακόμη και παιχνίδια όπως το Read Dead Redemption 2.

Καθώς το Nintendo Switch πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες φορητές κονσόλες, αν ψάχνεις για την πιο ισχυρή φορητή συσκευή gaming, τότε ενδεχομένως να πρέπει να ρίξεις μία ματιά και στο GPD Win Max.

Το μικρό gaming laptop της GPD ζυγίζει μόλις 790 γραμμάρια και έρχεται εξοπλισμένο με τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5-1035G7, 16GB μνήμη RAM LPDDR4X-3733 αλλά και οθόνη 8’’.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζουν. Στο εσωτερικό του «κρύβει» δίσκο SSD NVMe χωρητικότητας 512GB, υποστήριξη Wi-Fi 6 αλλά και ασύρματη συνδεσιμότητα Bluetooth 5.0. Και για να έχεις όλες τις απαραίτητες θύρες που θα έβρισκες σε ένα κανονικού μεγέθους laptop, το Win Max διαθέτει θύρες USB, HDMI αλλά και Ethernet για ενσύρματη δικτύωση. Όσο αφορά τη μπαταρία, αυτή λέγεται πως προσφέρει αυτονομία 3 ωρών σε πλήρη χρήση.

Για τα γραφικά, το Win Max διαθέτει την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Intel Iris 940. Προφανώς, αυτή δεν έχει τη δύναμη μίας αυτόνομης κάρτας γραφικών αλλά αυτό θα ήταν αδύνατο λόγω του μικρού μεγέθους του. Παρ’ όλα αυτά, η οθόνη IPS των 8’’ προσφέρει ανάλυση 1280x800. Σε αυτή τη χαμηλή ανάλυση, θα είναι σχετικά εύκολο για την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών να απεικονίσει επαρκή FPS ακόμη και σε παιχνίδια νεότερης γενιάς.

Η σχεδίαση του Win Max είναι ουσιαστικά μία σμίκρυνση ενός κανονικού laptop, το οποίο όμως διαθέτει ενσωματωμένα πλήκτρα gamepad, παρόμοια με αυτά που βρίσκουμε σε χειριστήρια των PS4 και Xbox.

Σύμφωνα με τα benchmarks που δημοσίευσε η GPD και δείχνουν την ισχύ του Win Max, αυτά φαίνονται αρκετά εντυπωσιακά. Το μικρό gaming laptop μπορεί και τρέχει το Fortnite στα 60fps, το FIFA 20 στα 78fps, το Read Dead Redemption στα 50fps ενώ το Resident Evil 2 τρέχει με 95fps. Σύμφωνα με την εταιρία, τα παιχνίδια τρέχουν με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις γραφικών, οπότε αλλάζοντας κάποιες ρυθμίσεις ποιότητας, ίσως κερδίσεις ακόμη περισσότερα fps.

Όπως θα περίμενε κανείς, το laptop διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Windows 10 το οποίο εκτός από gaming θα σου δώσει δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Αν και η επίσημη σελίδα του GPD Win Max είναι διαθέσιμη, αυτή δεν διατίθεται για παραγγελίες αλλά ούτε αναφέρεται στο κόστος της συσκευής. Κόστος το οποίο θα κρίνει κατά πολύ, αν το μικρότερο gaming laptop στον κόσμο, θα μπορέσει να ανταγωνιστεί το Nintendo Switch.

Tech Radar


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα