Το φουτουριστικό uberAir θα αναλάβει τις μετακινήσεις του Los Angeles από αέρος

Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που έχουμε δε σε ταινίες και έχουμε διαβάσει σε βιβλία, ίσως γίνουν πραγματικότητα και μάλιστα «πολύ σύντομα» όπως αναφέρει η Uber ανακοινώνοντας σήμερα την επιλογή του Los Angeles ως τη δεύτερη αμερικανική πόλη που θα λανσαριστεί το uberAir.

Όπως μπορούμε να δούμε και από το πολύ ενδιαφέρον και άκρως φουτουριστικό βίντεο, η Uber σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί ένα δίκτυο μικρών,

ηλεκτρικών αεροσκαφών σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο για να καταστήσει δυνατή την πραγματοποίηση πτήσεων με τετραθέσια αεροσκάφη σε πυκνοκατοικημένες αστικές αγορές. Τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν κάθετα (eVTOLs), είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον και πιο ήσυχα.

Στόχος του uberAir είναι να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τον χρόνο μεταφοράς των επιβατών και μακροπρόθεσμα να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Μάλιστα η ανάλυση της Uber εκτιμά ότι μια διαδρομή με ένα ηλεκτρικό όχημα με ταχύτητα 200 μίλια/ώρα στους αιθέρες του Los Angeles θα είναι ανταγωνιστική με διαδρομή uberX για την ίδια απόσταση.

“Το Los Angeles ήταν πάντα ένας τόπος όπου οι πρωτοπόροι έρχονται να χτίσουν νέες ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας”, δήλωσε ο δήμαρχος Eric Garcetti. “To LA είναι το τέλειο μέρος για τη δοκιμή αυτής της νέας τεχνολογίας και ανυπομονώ να τη δούμε να μεγαλώνει τα επόμενα χρόνια”.

Σύμφωνα με στέλεχος της Uber «μέχρι το 2028, τη στιγμή που οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα έρθουν στην πόλη, πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι του Los Angeles θα χρησιμοποιούν πολύ συχνά το UberAIR, καθιστώντας το ως ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αστικών συγκοινωνιών στον κόσμο και επειδή το uberAIR θα είναι ηλεκτρικό από την πρώτη μέρα, θα έχει σημαντικά θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον".

Site: Uber

Keywords
Τυχαία Θέματα