H Microsoft θα αναπτύξει game streaming υπηρεσία στα επόμενα τρία χρόνια

Στα πλαίσια του λανσαρίσματος του Xbox One X, ο επικεφαλής του τμήματος, Phil Spencer, έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τα σχέδια της Microsoft στο χώρο του gaming.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, o Spencer ανέφερε ότι το αρχικό όραμα της Microsoft με το Xbox One

ήταν η επέκταση των δυνατοτήτων μιας κονσόλας και εκτός παιχνιδιών, παρέχοντας μια σειρά από τηλεοπτικές και άλλες υπηρεσίες γύρω από το θέαμα, σε συνδυασμό με διανομή παιχνιδιών όπως στο Steam. Με hardware το οποίο υπολειπόνταν του PlayStation 4, το κοινό αντιμετώπισε εχθρικά το νέο Xbox, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πίσω σε πωλήσεις από την πρόταση της Sony.

Την κατάσταση δεν έκανε καλύτερη η απουσία δυνατών first-party τίτλων, με την εταιρεία αντί να προχωρήσει στην ανάπτυξη τέτοιων παιχνιδιών, να κάνει το ακριβώς αντίθετο και να κλείνει δύο από τα στούντιο της, την Lionhead και την Press Play.

Πλέον με μια κονσόλα σημαντικά καλύτερη σε επιδόσεις από τον ανταγωνισμό, η Microsoft σύμφωνα με τον Phil Spencer θα επενδύσει πολύ περισσότερα στην ανάπτυξη δικών της τίτλων με τη δημιουργία νέων στούντιο αλλά και την εξαγορά υπαρχόντων τα οποία θα αναπτύσσουν αποκλειστικούς τίτλους για το Xbox. Όμως αυτό δεν είναι το μόνο που βρίσκεται στα σχέδια της εταιρείας αφού εκτός από το Xbox Game Pass που επιτρέπει το κατέβασμα παιχνιδιών με μια μηνιαία συνδρομή, η Microsoft θα παρουσιάσει μία gaming-streaming υπηρεσία μέσα στα 3 επόμενα χρόνια.

Οι φιλοδοξίες της Microsoft σ' αυτό τον τομέα δεν είναι καινούριες αφού παλαιότερα έδειξε ενδιαφέρον για την εταιρεία OnLive που επιτρέπει το streaming παιχνιδιών, και η οποία κατέληξε το 2013 στη Sony. Ο λόγος σύμφωνα με τον Spencer που δεν έχουμε δει παρόμοια υπηρεσία ακόμα από τη Microsoft ήταν το κόστος και η αμφίβολη ποιότητα της υπηρεσίας. Όμως με την τεράστια ανάπτυξη του Azure και τη δημιουργία νέων datacenter σ' ολόκληρο τον κόσμο, μια τέτοια streaming υπηρεσία φαίνεται πλέον εφικτή και βιώσιμη.

Site: ArsTechnica

Keywords
Τυχαία Θέματα