Το Xiaomi 12S Ultra Concept είναι η… απλησίαστη εκδοχή μίας ιδέας που έχει ξεπεραστεί

Πέρυσι τον Ιούλιο, η Κινέζικη εταιρεία Xiaomi παρουσίασε το εντυπωσιακό 12S Ultra, το οποίο φέρει τον αισθητήρα 1” ανάλυσης 50 MP της Sony, IMX989 και οπτικά της Leica.

Από ότι φαίνεται ωστόσο, η Xiaomi εργαζόταν και σε κάτι ακόμα πιο φιλόδοξο το ίδιο διάστημα, και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς παρουσίασε το πρωτότυπο Xiaomi 12S Ultra Concept Phone,

μία συσκευή με εναλλάξιμους φακούς της Leica και έναν επιπλέον αισθητήρα Sony IMX989 (με 10-bit υποστήριξη RAW) να βρίσκεται στο κέντρο του «camera bump» της γνωστής συσκευής, το οποίο διέθετε το απαραίτητο mount για φακούς τύπου Leica M.

Αυτός ο δεύτερος αισθητήρας, για λόγους προστασίας (από τη σκόνη ή άλλα σωματίδια), βρίσκεται πίσω από ανθεκτικό κρύσταλλο ζαφείρι, κάτι που ενδεχομένως επηρεάζει ελαφρώς την απόδοση, αλλά εγγυάται τη προστασία της συσκευής που είναι αξίας… $41.210 περίπου (τόσο στοιχίζει η κατασκευή του).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υπερευρυγώνια κάμερα 48 MP που στο κανονικό Xiaomi 12S Ultra βρισκόταν στο κέντρο του camera bump έχει μετακινηθεί στην άκρη, παίρνοντας τη θέση της κάμερας με τον περισκοπικό τηλεφακό.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έχει δώσει η Xiaomi στη δημοσιότητα, με τη βοήθεια του αποσπώμενου δακτυλίου προστασίας που βρίσκεται γύρω από το camera bump, ο χρήστης της συσκευής μπορεί να προσαρμόσει έναν ειδικό μηχανισμό ασφάλισης-mount (ενδεχομένως αυτή την… τιμή απολαμβάνει μόνο ο CEO της Xiaomi και ακόμη εννέα τυχεροί λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για ένα κόνσεπτ που επιπλέον στοιχίζει… 41 χιλιάδες δολάρια) για να τοποθετήσει οποιονδήποτε φακό Leica M επιθυμεί. ,Στη συγκεκριμένη περίπτωση παρατηρούμε να αναλαμβάνει δράση ο φακός Leica Summilux-M 35mm f/1.4 ASPH. 

Πρόσφατα, ένας YouTuber με την ονομασία Arun Maini δοκίμασε στο κανάλι του (Mrwhosetheboss) το πανάκριβο Xiaomi 12S Ultra Concept Phone προχωρώντας μάλιστα στη σύγκριση του με το iPhone 14 Pro Max, και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που… περιμένατε: το iPhone κερδίζει κατά κράτος σε όλες τις συνθήκες! Αστειευόμαστε βέβαια!

Στην έκθεση MWC 2023 είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το εντυπωσιακό Xiaomi 12S Ultra Concept και να το περιεργαστούμε, χωρίς ωστόσο να μας δοθεί η ευκαιρία να το δοκιμάσουμε. Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν έχουμε δει τέτοιες ιδέες να φτάνουν στην παραγωγή, αν και όχι με τέτοια εξωφρενική τιμή. Το καλύτερο παράδειγμα είναι οι φακοί QX10 και QX100 -και αργότερα του ILCE-QX1- που μπορούσαν να τοποθετηθούν σε συσκευές Xperia της Sony με τη βοήθεια ενός ειδικού προσαρμογέα κ.ά.  


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα