Σύντομα το Bing ενδέχεται να επιτρέψει στους χρήστες να επιλέξουν την «προσωπικότητα» του chatbot του

Οι χρήστες του OpenAI ChatGPT-powered chatbot της μηχανής αναζήτησης του Bing θα έχουν από ότι φαίνεται τη δυνατότητα να διαλέξουν την «προσωπικότητα» του από τρεις διαφορετικές επιλογές με την Microsoft να επιτρέπει πλέον και μεγαλύτερες συζητήσεις.

Το chatbot του Bing ήδη επιτρέπει τις μεγαλύτερες συζητήσεις με τους χρήστες -μετά τον προσωρινό περιορισμό που είχε επιβάλει η Microsoft

λόγω… προβλημάτων συμπεριφοράς- ενώ όπως έκανε γνωστό μέσω μίας ανάρτησης στο επίσημο blog για το Bing, η Microsoft αυτή τη περίοδο δοκιμάζει «τρεις διαφορετικές AI προσωπικότητες» για το chatbot, από τις οποίες οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν ποια προτιμούν.

Όπως είναι γνωστό, επειδή έκαναν την εμφάνιση τους στο Internet συζητήσεις με το chatbot που είχαν… ξεφύγει (τουλάχιστον από τη μεριά του bot), η εταιρεία αναγκάστηκε να μειώσει τις ερωταποκρίσεις στις πέντε ανά συνεδρία ή στις πενήντα την ημέρα, ενώ σήμερα οι παραπάνω αριθμοί έχουν αυξηθεί κατά μία και δέκα αντίστοιχα. 

Στην ανάρτηση της, η Microsoft ευελπιστεί να φέρει κάποια στιγμή τη δυνατότητα για μεγαλύτερες συζητήσεις, ωστόσο τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει «με τον κατάλληλο τρόπο» και σταδιακά. Όσο για τον «τόνο» των απαντήσεων, η Microsoft σκοπεύει να προσφέρει στους χρήστες την επιλογή από τρεις προσωπικότητας: Precise, Balanced και Creative. Η ρύθμιση «Precise» θα δώσει στους χρήστες σύντομες και αυστηρά επικεντρωμένες στην αναζήτηση απαντήσεις. Αν από την άλλη, ο χρήστης επιθυμεί μία περισσότερο διαδραστική/ομιλητική εμπειρία, τότε η επιλογή Creative είναι το αντίθετο της ρύθμισης Precise. Όσοι προτιμούν κάτι ενδιάμεσο, αρκεί να επιλέξουν τη ρύθμιση Balanced.

Καλοδεχούμενες οι περισσότερες επιλογές, και αν υπάρξουν τρεις για τη προσωπικότητα του chatbot, τότε αρκετοί χρήστες θα προβούν στην κατάλληλοι ρύθμιση για να διευκολύνουν τις συζητήσεις και να λάβουν τις απαντήσεις που επιθυμούν, με τον τρόπο που επιθυμούν. Είμαστε σίγουροι, ότι αρκετοί θα επιλέξουν τη ρύθμιση… Creative, μόνο και μόνο για να ωθήσουν για ακόμη μία φορά το chatbot στα όρια του.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα