Το Huawei Mate V ίσως κυκλοφορήσει με αναδιπλούμενο σύστημα ψύξης

Πρόκειται για μία έξυπνη λύση της κινεζικής εταιρείας ούτως ώστε να δώσει μία αποτελεσματικότερη λύση στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών.

Αν και δεν έχουν υπάρξει πολλές διαρροές για το αναδιπλούμενο smartphone Huawei Mate V, έχουν υπάρξει κάποιες ενδιαφέρουσες φήμες. Πρόσφατα όμως ήρθε στην επιφάνεια ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η Huawei

θα διατηρεί τις θερμοκρασίες του τηλεφώνου σε χαμηλά επίπεδα.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που εντοπίστηκε από την ιστοσελίδα LetsGoDigital, περιγράφει ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης θερμότητας που περιλαμβάνει έναν αναδιπλούμενο σωλήνα θερμότητας. Ο σωλήνας θερμότητας, παραδοσιακά, δεν είναι γνωστός για τις αναδιπλούμενες δυνατότητές του, αλλά φαίνεται ότι οι μηχανικοί της Huawei έχουν βρει έναν τρόπο.

Όπως πάντα με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, δεν υπάρχει καμία ένδειξη σε ποια συσκευή μπορεί αυτό το σύστημα να ενσωματωθεί. Δεδομένου όμως ότι το Huawei Mate V φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα, αυτός ο αντισυμβατικός, εύκαμπτος σωλήνας θερμότητας, πιθανότατα να μην αποτελεί μέρος του smartphone.

Το μεγαλύτερο μέρος του διπλώματος ευρεσιτεχνίας αποτελείται από πολύ τεχνικές λεπτομέρειες (δίπλωμα 46 σελίδων) περιγράφοντας πως το σύστημα ψύξης θα διαθέτει στη μέση ένα εύκαμπτο στρώμα πολυμερούς. Ο σωλήνας θερμότητας μπορεί να είναι κατασκευασμένος από χαλκό, τιτάνιο ή αλουμίνιο σύμφωνα με την Huawei.

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρο πάντως είναι πως η Huawei δεσμεύεται να κυκλοφορήσει περισσότερα αναδιπλούμενα τηλέφωνα στο μέλλον, όπως τα Huawei Mate X, Mate Xs και Mate X2. Το Huawei Mate V φαίνεται να είναι κάτι διαφορετικό και λέγεται ότι υιοθετεί τη μορφή άλλων clamshell τηλεφώνων όπως το Samsung Galaxy Z Flip 3 και το Motorola Razr. Εάν οι διαρροές είναι αληθινές, ίσως να μην χρειαστεί να περιμένουμε πολύ καιρό για να το γνωρίσουμε από κοντά.

Η ανακάλυψη αυτού του νέου διπλώματος ευρεσιτεχνίας από την Huawei είναι άλλη μια υπενθύμιση για το που επικεντρώνονται οι μεγαλύτερες καινοτομίες στη βιομηχανία των smartphone, στις αναδιπλούμενες συσκευές. Ενώ τα τυπικά τηλέφωνα τείνουν απλώς να μας προσφέρουν λίγο πολύ τα ίδια πράγματα, τα αναδιπλούμενα προσφέρουν κάτι που είναι πραγματικά διαφορετικό, κάτι ίσως από το μέλλον.

Φυσικά η βασική καινοτομία είναι ο μηχανισμός αναδίπλωσης στο κέντρο κάθε συσκευής. Καθώς εταιρείες όπως η Samsung έχουν κυκλοφορήσει όλο και περισσότερα αναδιπλούμενα τηλέφωνα, όπως το Galaxy Z Fold 3, η τεχνολογία έχει ωριμάσει και γίνεται πιο αξιόπιστη με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα για να επιδείξουν κι άλλες προηγμένες λειτουργίες, όπως δευτερεύουσες οθόνες για ειδοποιήσεις, κάμερες selfie που βρίσκονται κάτω από την οθόνη αλλά και υποστήριξη για γραφίδες. Και τώρα, όπως φαίνεται με το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αναδιπλούμενα συστήματα ψύξης.

Είναι σχεδόν σαν οι κατασκευαστές να έχουν την άδεια λόγω της διαφορετικής μορφής του τηλεφώνου να πειραματίζονται λίγο παραπάνω, κάτι που η βιομηχανία σίγουρα καλωσορίζει. Φαίνεται ότι θα αποκτήσουμε πολλές ακόμη από αυτές τις καινοτόμες συσκευές στο μέλλον, με εταιρείες όπως Google και Apple, να φημολογείται ότι θα μπουν και αυτές στη μάχη τα επόμενα χρόνια.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα